A Fiat vezérigazgatója Tim Cookkal tárgyalt

Sloan 2015.05.11. 13:07 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 267

Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler Automobiles vezérigazgatója Tim Cook-al tárgyalt az Apple “autóipari közbelépésével” kapcsolatban kapcsolatban – ezt azt sugallja, hogy az Apple a teljes médiacsend ellenére sem állt le a titkos projekt munkálataival.

apple-car

Marchionne szombaton elmondta, hogy kaliforniai kiruccanása során többek között az Apple vezérigazgatójával és Elon Musk-kal, a Tesla fejével találkozott – jelentette a Reuters. Az FCA vezetője  a Google önvezető autóját is kipróbálta útja során. Tim Cook-al való tárgyalásáról nem volt hajlandó részleteket közölni. Amint azonban az már köztudott, az Apple a CarPlay névre hallgató iOS – alapú autós infotainment rendszeren dolgozik, mely az iPhone-nal kapcsolódva felhasználja annak kommunikációs, a szórakoztatási és navigációs funkcióit.

Márciusban Cook azt mondta, az összes jelentős autógyártó partner a projektben – a CarPlay az idei évben összesen 40 modellbe integrálva jelenhet meg. Az FCA leányvállalatai közül is többen jelezték az együttműködési igényüket: az Alfa Romeo, a Chrysler, a Dodge, a RAM Trucks, a Fiat (és vele az Abarth) és a Ferrari is jelentkezett a CarPlay-projekt partnerprogramjába. Marchionne és Cook találkozója emellett az Apple elektromos autójáról szóló pletykáknak is új lendületet adott. Az ún. “Titan” projekt létezésére még nincsenek konkrét bizonyítékok  – a többfelé kiszúrt Apple furgonokat a Titan-nal hozták összefüggésbe, de az is megeshet, hogy a járművek csak az Apple Maps adatgyűjtői.

Ugyanakkor az AppleInsider egyik nemrégiben lefolytatott vizsgálatából kiderült, hogy az Apple valóban egy titkos projekten dolgozik a kaliforniai Sunnyvale-ben, ahol több raktár és garázs falain belül folynak a munkálatok. Érdekes, hogy az egyik Apple-hez kötött épület  elé, melyet a SixtyEight, LLC nevű vállalat bérel, egy 1957-es Fiat Multipla modell került – ugyanaz a modell, melyet 2013-ban Jony Ive és Marc Newson jótékonysági céllal elárverezett.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Gery - 2015.05.11. 14:20

    A fiát és az Apple olyan messze van egymástól minőségében mint Makó Jeruzsálemtől.

  2. Mickey - 2015.05.14. 06:13

    Gery, te nagyon okos vagy!

Szólj hozzá Te is!