Eszkalálódik az Ericsson-Apple háború

Sloan 2015.05.11. 14:24 Apple, Egyéb 0 db 264

Hónapokkal azután, hogy bíróság elé citáltatta az Apple-t, az Ericsson most hasonló keresetet nyújtott be az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában is – a svéd cégóriás azzal vádolja az Apple, hogy érvényes licenc nélkül használta szabadalmait. 

DSCF1913.0

Az Ericsson szerint, már két éve húzódnak a szabadalmakról szóló tárgyalások az Apple-el, de még mindig nem sikerült megegyezésre jutniuk, a két cég közti megállapodások viszont idén januárban lejártak. “Az Apple továbbra is az Ericsson technológiájából profitál, érvényes licencek nélkül.” A svéd telekommunikációs óriás szellemi tulajdonaiért felelős vezető, Kasim Alfalahi azt mondta, “a mai kommunikációs eszközökben sokféleképpen használják az  Ericsson technológiáját” és “biztosak abban, hogy a német, angol és holland bíróság is segíti majd az ügy tisztességes megoldását”.

Az Apple januárban perelte az Ericsson-t, azt állítva, hogy a svéd cég indokolatlanul magas szabadalmi díjakat szabott a 4G LTE technológiával kapcsolatos szellemi tulajdonaira. Az Ericsson összesen hét kereset benyújtásával válaszolt,  valamint két esetben panaszt is emelt a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál, kártérítést követelve. Kiváncsian várjuk, hogy az egyre mélyülő konfliktus hova fut majd ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!