Az Apple levédette a Watch szíjainak dizájnját

Skarp 2015.04.21. 16:38 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 684

Alig három nappal az Apple Watch hivatalos rajtja és az első előrendelt példányok kiküldése előtt az Apple megkapta a szabadalmi jóváhagyást szíjkialakításaira az USPTO-tól, azaz az amerikai szabadalmi hivataltól. A cél a másolók dolgának megnehezítése.

applewatchszijpatent

A csak “Szíj” címmel bejegyzett, D727,197-es, D727,198-as és D727,199-es azonosítójú szabadalmak sorrendben a Sport Band-et, a Classic Buckle-t és a Link Bracelet-et jelölik. A Modern Buckle már egy hónapja megkapta a jóváhagyást a hivataltól. Ahogy azt már mindenki tudja, mindhárom kialakításban az a közös, hogy mágneses rögzítőpontjai vannak a gyorsabb csere és felhelyezés érdekében.

A Link Bracelet talán az egyik legbonyolultabb Apple Watch kiegészítő, ami már a rajtnál elérhető az órához. A rozsdamentes acélból készült szíj több, mint 100 alkatrészből áll, többek között egy rugós pillangózárral, ami zárt állapotban egysíkban fekszik az azt körbevevő szemekkel. A hasonló kialakítású, más szíjakkal ellentétben az Apple szíja otthon is állítható, különböző méretű ún. “spacer” szemekkel. Ezeken speciális gomb található, amivel pofonegyszerűen konfigurálhatjuk a szíjat olyanra, amilyenre csak szeretnénk és ehhez csak az ujjunkra van szükség.

A Sport Band esetében aláhajtós kialakítás volt a cél. A vevő beállítja a méretet, a tűt a legközelebb lyukba igazítja, majd a fölösleges szíjrészt betűri a lyukon, ezzel az aktív életmódú felhasználóknak kedvezve elejét veszik a műanyagszíj ide-oda flappogásának. Fluoroelasztomer sűrű, de mégis flexibilis anyaga meglepően puha érzést nyújt a bőrön. Ráadásul Apple Store alkalmazottak elmondása szerint az anyagösszetételt rendkívül sokáig tesztelték, hogy elkerüljék a kiütésesedést, vagy egyéb bőrirritációkat.

Az utolsó, a Classic Buckle tradicionális szíjkialakítást képvisel. A fentebbiek szabadalmáért még 2014 augusztusában folyamodtak és a feltalálók között olyan nevek találhatók, mint Jony Ive, Marc Newson, illetve olyan Apple-veteránok, mint Jody Akana, Duncan Robert Kerr és Christopher Singer.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!