Az első Watch széria igényfelmérésre szolgálna?

Sloan 2015.04.21. 13:35 Apple, Apple Watch 0 db 169

Az Apple konzervatív megközelítést alkalmaz az új termékkel kapcsolatban – az indulásig megrendelt darabokat, tehát az első szériát rendelésre gyártja – véli egy elemző.

Apple-Watch-Pre-Order-Date-720x435

Carl Howe nagy múltú techblogger, saját oldalán írta, hogy szerinte az Apple Watch egy pillanat alatt multimilliárdos üzletté válik majd. Mivel a legyártott darabok szinte azonnal elkeltek, Howe szerint az Apple megpróbálja majd alacsonyan tartani az előállítási költségeket és a vásárlói igények felmérésével gyártani az órákat. Howe előrejelzése 3,1 milliónyi Apple Watch eladásával számol április 24 és május között és ezekből 1,8 milliónyi Sport és 1,3 milliónyi rozsdamentes acél modell lesz. A Gold Edition-ből nagyjából negyvenezer kel majd el jóslata alapján. Howe szerint a nyereség a 2 milliárd dollárt is eléri és a Watch lesz az Apple legtöbb pénzt hozó terméke.

A cég célja a kockázat minimalizációja lehet, azzal, hogy megpróbálja a gyártási folyamatokból kigyomlálni a bizonytalan tényezőket – ezek közül a legnagyobb, hogy a háromból melyik modell bizonyul majd igazán sikeresnek. Ha nem így tesznek, azt kockáztatják, hogy adott esetben bizonyos kevésbé sikeres modellek eladatlanul fognak elavulni a raktárban állva. A mostani, előrendeléses időszakot követően már lesznek adataik, hogyan építsék fel a gyártókapacitást és hogy milyen arányban ossza meg azt a három modell. Az Apple Watch e hét pénteken rajtol az előrendelési időszak lezárultával, de megvásárolni a készüléket még jó ideig nem lehet csak simán, a boltba besétálva.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!