iPhone 6s: Pink árnyalat, Force Touch kijelző jöhet?

Skarp 2015.03.11. 11:54 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 5 255

Egy kedden nyilvánosságra került jelentés belsős forrásokra hivatkozva állítja, hogy a következő iPhone-modell megkaphatja a Force Touch funkciókat – bár ezt már nem először hallottuk. Azt viszont igen, hogy az Apple pink színverzió piacra dobását fontolgatja. 

pink6s

A Wall Street Journal az ellátásiláncból származó infók alapján állítja, hogy az Apple Watch-ban, a most bejelentett 12 hüvelykes MacBook-ban és a 13-as MacBook Pro frissítésében debütált Force Touch technológiát az iPhone 6s-be is integrálni tervezik az Apple-nél – a modell az előzetes várakozások szerint ősszel kerülhet a boltokba. Az erről szóló első pletykák még januárban kezdtek el szállingózni és legutóbb az AppleInsider megbízható forrása is megerősítette őket. Ez utóbbi forrás egyből meg is cáfolta a kétlencsés kamerák pletykáját is.

A Force Touch lehetővé teszi, hogy az eszköz megállapítsa, hogy milyen erővel nyomjuk le a kijelzőt, egy csomó új lehetőséget kínálva. A különböző erejű lenyomások különböző interakciókat jelentenek, így a kijelző még sokrétűbben működhet. Az Apple szerint ez a legfontosabb ilyen fejlesztésük a kapacitív multi-touch kijelzőik piacra dobása óta. Ehhez persze rugalmasabb anyagú kijelzőre is szükség lesz, pl. olyasmi OLED panelekre, amilyeneket a Watch használ.

A hírek szerint ráadásul új technológia okozhat némi fennakadást a gyártásban, de egyelőre nincs okunk feltételezni, hogy nem lesz minden készen szeptemberig. A méret biztosan marad, a felbontáson potenciálisan javíthatnak. A WSJ cikke arról is ír, hogy az Apple egy negyedik színárnyalatú, egészen pontosan rózsaszín modell piacra dobását is fontolgatja, bár mi egyelőre nem annyira látjuk magunk előtt az “elegáns” pink iPhone-t az asztroszürke, az ezüst és az arany változatok mellett. Személy szerint remélem, hogy ez csak vaklárma, bár ha valami csajosabb színt tervez kihozni az Apple, az egészen biztosan ízlésesen lesz megvalósítva.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Monday - 2015.03.11. 14:10

  Jujjderonda. Inkább a 4″-os iPhone 6S-en gondolkodjanak, mert azt akar a nép!

 2. David - 2015.03.11. 18:14

  És kapja vissza jó öreg 4s vastagságát és súlyát másképp marad a nehezen elfogadott 5s

 3. fezsóJ - 2015.03.12. 16:47

  Force touch 1000% hogy jön, az (‘) Watch és a Macbooknál csak próba volt, hogy bejön-e. És bejön sokaknak :d

 4. Keresztes György - 2015.03.15. 16:58

  Bejön? Kinek? Senki még soha kezébe sem fogta egyiket sem.

Szólj hozzá Te is!