Spring Forward: Március 9-én újabb Apple esemény!

Skarp 2015.02.27. 12:10 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 312

Az Apple csütörtökön kiküldte a meghívókat a sajtónak a március 9-én, hétfőn a Yerba Buena Centerben tartandó keynotera. Az invitáció szokásukhoz híven elég ködösen fogalmaz, de nagyjából sejteni lehet, hogy mit várhatunk. További új Apple Pay és Apple Watch információkat biztosan megtudhatunk.

springforward

Timék nem sokat osztottak meg az akku üzemidejéről szeptemberben, bár innen-onnan azért megtudhattunk egy keveset, ami nagyjából egy napos üzemidőt sejtet. A konkrétumokat a szeptemberi eventből valószínűleg azért hagyták ki, mert az indulásig potenciálisan fejleszthetnek még rajta. A másik fontos tényező, amiről vajmi keveset hallottunk az árazás. Azt tudjuk hogy 3-400 dollárról indul, illetve az Edition verziók árát is nagyjából sejtjük – a legtöbben 3-4000 dollár környékére várják, de vannak akik szerint 10 ezer dollár fölé is felkúszhat az árazás. Mivel a cég áprilisban dobja piacra a terméket, nincs okunk azt gondolni hogy nem lesz szó róla a mostani eseményen. Egészen biztosak vagyunk abban is, hogy új meglepetések is várhatóak a Watch-csal kapcsolatban.

Az egyre terjedő Apple Pay is biztosan szóba fog kerülni egy blokk erejéig. Egyrészről mindenkit érdekel, hogy Európában mikor indulhat el a mobilfizetési szolgáltatás, így nehezen hiszem, hogy nem fognak kitérni erre – ha akár csak egy fél mondat erejéig is. Ami viszont gyanítható, hogy nem csak ezekről lesz szó 9-én. Ami leginkább valószínű, hogy megvillantanak egy vagy több új Mac modellt, ami lehet akár 12-es Retina Air is. Eme elmélet ellen szól, hogy az Apple a modellel a hírek szerint az Intelre vár, egészen pontosan a Broadwell processzorcsaládra. Ha bedobják a 12-est, akkor jó eséllyel a 11-es és 13-as Air modellek mostani verziói is megkaphatják az új szériás CPU-kat.

Bemutathatják a pletykált 13 hüvelykes iPad Pro modellt is, bár az szerintünk még nem áll olyan stádiumban – sokkal valószínűbb, hogy azt inkább júniusi WWDC-n mutatják majd meg. Amiben mi nagyon reménykedünk, az egy új szériás Apple TV, ha nem is komoly modellváltással, de legalább némi hardveres és igen komoly szoftveres frissítéssel. A Mac Pro-hoz sem nyúltak hozzá a 2013 végi indulás óta. Szóval számos lehetőség adott egy igazán izgalmas eseményhez – amit természetesen ezúttal is élőben nézhettek az Apple oldalán vagy Apple TV-s dedikált csatornán, ezúttal remélhetőleg kínai szinkrontolmács és képhibák nélkül.

Egyébként rég nem volt tavaszi keynote, legutoljára talán 2012-ben, amikor a harmadik generációs, már Retina kijelzővel felszerelt iPad-et mutatták be. Ti mit vártok az egésztől?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Szűcs Gábor - 2015.02.27. 12:19

  Engem leginkább az új MacBook-ok érdekelnének. Rengeteg olvastam már az új MacBook Air feltételezett specifikációival, valamint az újításokkal kapcsolatban, de érdekelne, hogy lesz-e újabb MacBook Pro. Ti tudtok erről valamit?

  • Skarp - 2015.02.27. 12:29

   nem nagyon volt szó új modellről, max hardveres frissítés figyel ki nekik.

 2. Kevin - 2015.02.27. 12:29

  szerintem biztos lesz MacBook air. Ha a meghívót nézzük levelek vannak rajta. A hagyományos leveleket általában borítékba rakjuk. Az első MacBook air bemutatásán Jobs egy borítékból húzta ki a Mac-et. Azaz lesz air.

Szólj hozzá Te is!