Tim Cook is részt vesz a Fehér Ház csúcstalálkozóján

Sloan 2015.02.10. 14:24 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 191

Állítólag az Apple vezérigazgatója is felszólal majd a Fehér Ház pénteki csúcstalálkozóján, melyet a kiberbiztonsággal és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatban rendeznek. A esemény célja, hogy összehozza a kiberbiztonsági és adatvédelmi viták különböző álláspontú képviselőit. A találkozón Obama beszélni fog új kiberbiztonsági törekvéseiről, mely többek között nagyfokú együttműködést követel majd az amerikai tech cégek és a Department of Homeland Security (DHS – Belbiztonsági Minisztérium) kiberbiztonsági és hírközlési alosztályai között. Cook részvételét először a The Hill jelentette.

US President Barack Obama delivers his plan to improve confidence in technology

Egyenlőre tisztázatlan, milyen szerepet is szánnak Cook-nak, de a megvitatni tervezett témákból jó néhányban érdekelt az Apple CEO-ja. Ilyen például a köz- és magánszféra összehangolása a kiberbiztonság javítása érdekében, valamint a biztonsági módszerek javítása a gyakorlatban a fogyasztó orientált vállalkozások és szervezetek számára, támogatva így a még biztonságosabb fizetési technológiák előmozdítását és a a hitelesítési módszerek tökéletesítését, a jelszóhasználaton túl. Utóbbi témáról Cook kitüntetett figyelem kíséretében beszélhet majd. Az Apple Pay-t, a cég NFC-alapú fizetési rendszerét számos biztonsági mentőövvel vértezték fel; ilyenek például a Touch ID-s biometriai azonosítás és a hálózati szintű tokenizálás.

 

Mindemellett az Apple továbbra is folytatja a Touch ID fejlesztését, nemrégiben például nyitottak a fejlesztők felé, így külsős alkalmazások is hozzáférnek. Lehetővé teszi, hogy azok, akik szeretnék kikerülni a jelkód alapú hitelesítést, megtehessék ezt az iPhone és iPad ujjlenyomat felismerőjével. Ezt már több cég is alkalmazza iOS applikációiban, például az American Express is. A Fehér Ház által szervezett csúcsot február 13-án, pénteken tartják a Stanford Egyetemen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!