Ilyen lesz a megújuló Beats Music szolgáltatás

HusztiD 2015.02.05. 12:23 Apple, Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 1 db 585

beats_apple

A tavaly májusi Beats-akvizíció után kezdődtek meg a találgatások, hogy mégis mire akarja majd felhasználni az újonnan szerzett szürkeállományt a kaliforniai számítástechnikai vállalat. Mint az hamar kiderült, az almásokat leginkább a Beats Music szolgáltatás érdekelte, hiszen százezernél is több előfizetője volt akkoriban, ami kapóra jöhet, ha be szeretnének szállni az on-demand streamingbizniszbe. A 9to5Mac biztos forrásokra hivatkozva állítja, hogy tudja mégis mit tervez az Apple a megszerzett tudással.

Az eddigi pletykák zöme azt állította, hogy minden újonnan vásárolt Apple terméken megtalálható lesz a Beats Music alkalmazás, hogy minél több emberhez eljuthasson a szolgáltatás. A mostani értesülések szerint almások az iOS-be, iTunes-ba és az AppleTV-be is szeretnék integrálni a régi-új szolgáltatást. Természetesen frissül az iPhone, iPad és iPod zenealkalmazása is, ide is kerül majd Beats szolgáltatásaiból.

Az Apple új szolgáltatása az adott felhasználó zenei könyvtárára fog alapozni. Az új kereső segítségével megtalálhatunk bármilyen zenét az iTunes vagy Beats katalógusban és eldönthetjük, hogy mely számokat adjuk a személyes könyvtárukhoz és melyeket streameljük helymegtakarítás céljából és persze azt is, hogy melyeket adjuk hozzá a készülékeink libraryjához. Ha minden igaz, akkor a Beats közösségi funkcióin is javítanak majd, itt a Spotify-hoz vagy a megboldogult Ping-hez hasonlóan a felhasználókat vagy zenészeket követhetjük be.

Persze felmerül a kérdés, hogy mi lesz a jelenlegi Beats Music szolgáltatás előfizetőivel. A forrás szerint nem lesz gond, hiszen az Apple összekapcsolja az Apple ID és Beats profilokat, így aki korábban már használta a szolgáltatást, az nyugodtan hozzáadhatja majd a dolgait az iTunes in the Cloud kontenthez. Ettől függetlenül az Apple persze megtartja az iTunes Match, iTunes Radio és az iTunes Store szolgáltatásait. Az Apple ezeket a szolgáltatásokat természetesen nem fogja ingyen kínálni. Az eddigi információk szerint nem lesz drágább havi 9,99, illetve éves szinten 99,99 dollárnál. Korábban havi 5 dolláros tarifát emlegettek, így aki ezt várta az valószínűleg csalódni fog.  Szerintünk sokkal valószínűbb, hogy valahol a két ár között, 7-8 dollár környékén áll majd meg a szolgáltatás havidíja, ha versenyképesek szeretnének maradni a Spotify-jal és az Rdio-val szemben.

beatsmusicandroid

A többi rendszer júzereinek jó hír lehet, hogy az Apple nem csak a saját platformjában gondolkodik, hanem tovább nyit az Androidos társadalom felé is. A Beats Music alkalmazás már régóta elérhető a Google Play áruházból, s korábban egyébként Tim Cook is elmondta, hogy nincs különösebb bajuk az Androidra való fejlesztéssel sem – ha látják értelmét, akkor kihozzák bizonyos alkalmazásaikat erre az oprendszerre is. Ezen felül a Windows Phone felhasználói számára is elérhető a Beats szolgáltatás, azonban a kaliforniai cég egyelőre nem tervezi a három legnagyobb platformon kívüli tovább terjeszkedést.

Érdemes megjegyezni, hogy egy másik forrás szerint a Beats integráció közel sem halad olyan jól, hiszen az Apple vezetői olyan állásokba helyezték a Beats alkalmazottakat, hogy azzal konfliktust gerjesztettek az addig is ott melózó Apple dolgozókkal. Ha igazak a hírek, akkor az almások idén március folyamán szerették volna bemutatni az új szolgáltatásukat, azonban a dolgok jelenlegi állása szerint erre csak júniusban, a WWDC alkalmával kerülhet sor. Ha azt nézzük, logikus húzás is lenne az Apple-től ez az időpont, hiszen korábban ugyanezen rendezvény keretein belül mutatták be az iTunes Match (2011) és az iTunes Radio (2013) szolgáltatásokat. Mi nagyon várjuk már a hivatalos bejelentést.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iFan - 2015.02.05. 17:29

    Kíváncsi vagyok. Bár nekem fura, hogy az iTunes Radioval nem igazán kezdtek semmit. Legalábbis nem terjesztették. Na de lehet, hogy majd most lesz valami érdekes.

Szólj hozzá Te is!