Két év után újra az iPhone a legkeresettebb Amerikában

HusztiD 2015.02.05. 13:58 Apple, iPhone 1 db 543

iphone_6_iphone_6_plus

A Kantar Worldpanel jóvoltából elkészült a legújabb felmérés, amelyben a legutóbbi negyedévben eladott okostelefonok rendszereinek megoszlását vizsgálták. A felmérésben a főbb piacok kaptak szerepet, így Amerika, Kína, Anglia és Németország megoszlásai találhatóak. A cím már elég sok mindent elárult, hiszen 2 év után az Apple-nek ismételten sikerült átvennie a vezető szerepet saját országában. Na de nézzük meg kicsit alaposabban a dolgokat.

kantarwpdec20142

A fenti táblázatban jól leolvashatóak a megoszlások. Amerikában a 2013-as év utolsó negyedévében 50,7 százalékos megoszláson állt az Android, míg az iOS 43,9-en. Most, egy évvel később nagyot fordult a helyzet, hiszen az iOS tábor 47,7 százalékra tornázta fel magát, míg a droidosok 3,8 százalékot csökkentek. Ha alaposan megnézzük, akkor 0,1 százalékkal több iOS-t futtató telefont értékesítettek az amerikai piacon, mint Androidosat. Nem csoda, hiszen az előző heti konferencián kiderült, hogy világszerte 74,5 millió okostelefont adott el az Apple.

Kínában 2,5 százalékot növekedett az almás vállalat, míg 1,6-et csökkent a Google mobil operációs rendszere. Angliában nőtt a legnagyobbat az iOS, hiszen ott 13,1 százalékos volt a mérték, így az előző évet 42 százalékkal sikerült lezárniuk. Németországban is növekedés volt tapasztalható az Apple rendszere terén, míg a droidosnál csökkenés. Érdemes azonban megjegyezni, hogy Európában összesítve 6,2 százalékot növekedtek az iOS telefonok eladásai, míg az Androidosok 3,8-et hanyatlottak. Minden EU országban hasonló volt a helyzet, kivéve Olaszországban, hiszen ebben az országban volt képes növekedni az eladott droidos készülékek száma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. TigerCat - 2015.02.06. 06:53

    Itthoni adatok vajon mit mutatnak? Érdekes lehet vissza nézni…

Szólj hozzá Te is!