Méregdrágán megy az iPod classic az eBay-en

Skarp 2014.12.11. 17:00 Apple, iPod, Kiemelt hírek 1 db 866

ipodclassic_500usd_kiemelt

Alig három hónap telt el a hivatalos visszavonás óta, az Apple iPod classicja, az utolsó HDD-s, óriáskapacitású modell még mindig nagyon népszerű az olyan oldalakon, mint az Amazon vagy az eBay. Annyira, hogy sokan többszáz dollár pluszt hajlandóak kifizetni, hogy hozzájussanak egyhez. A 160 gigás verzió jelenleg 500 dollár körüli áron megy, ami közel duplája a 260 dolláros utolsó kiskereskedelmi árnak. A jelenségre egyébként először a Guardian figyelt fel. Október óta a statisztikák alapján több, mint 3000 darab iPod Classic kelt el az eBay-en és jelenleg is 2000 darabot kínálnak eladásra.

160 gigás merevlemezével továbbra is a legnagyobb tárkapacitású hordozható eszköz, amit az Apple valaha kiadott. Azok közül, akik a teljes zenekészletüket szeretik magukkal hordani, sokan úgy érezték, hogy az Apple cserbenhagyta őket, amikor kivonta az elavult modellt a kínálatból. Maga Cook is megnyilatkozott az ügyben, úgy fogalmazott: elfogytak a komponensek, ilyen alacsony eladási számok mellett pedig már nem lett volna gazdaságilag kifizetődő újakat készíteni, nemhogy új modellt fejleszteni. Így lettek tehát a hardcore zeneőrültek kegyvesztett kaszt az Applenél.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. q - 2014.12.17. 17:39

    háh! még jó hogy még azon a héten vettem amikor bejelentették a visszavonást. eltesszük dobozba, az árából pár év múlva előreláthatólag bora borán fogom szürcsölni a napernyős koktélt.

Szólj hozzá Te is!