Nincs még egy olyan zöld vállalat Amerikában, mint az Apple

HusztiD 2019.07.30. 13:55 Apple 0 db 126

apple-park-solar

A Solar Energy Industries Association jóvoltából készült egy kimutatás, melyben arra derült fény, hogy 2018-ban melyek voltak a legzöldebb amerikai nagyvállalatok. Természetesen a felmérés arra terjedt ki, hogy mely óriások folytatják a legzöldebb tevékenységet a megújuló energia igénybevételével.

A cím árulkodó volt, hiszen az Apple került ki győztesen, mivel náluk 393,3 megawattnyi energia termelésére képes szolár panel található meg. Nem sokkal maradt le a második helyen lévő Amazon sem, hiszen ott 329,8 megawattról beszélhetünk, míg talán meglepő módon, harmadik helyen a Target található meg 242,4 megawattal. Érdekesség, hogy a Google 142,9 megawattnyi értéke csupán a hatodik helyre volt elegendő.

Egyébként az Apple pont a tavalyi évben erősítette meg, hogy immáron az összes tevékenységüket (beleértve a boltjaikat, irodáikat, adatközpontjaikat) 100 százalékban megújuló energiával üzemeltetik. Nyilván itt még nem állnak meg az almások, de érdekes lesz megnézni, hogy hogyan alakul a többi nagyvállalat a megújuló energiaforrások igénybevételével kapcsolatosan, hisz az elkövetkezendő években egyre nagyobb mértékű lehet a növekedés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!