Megérkezett az első csokor Apple-IBM iOS alkalmazás

HusztiD 2014.12.11. 15:04 Apple, iOS 1 db 1 019

apple-ibm1

A nyár folyamán már írtunk arról, hogy min szorgoskodik az Apple: az IBM-mel kialakított partneri kapcsolatnak köszönhetően tovább fejlesztik a vállalati felhasználók számára az iOS-ben rejlő funkciókat. Ha pontosabban kellene fogalmazni, akkor inkább úgy mondanám, hogy kihasználják az iOS-ben rejlő lehetőségeket úgy, hogy megfelelő alkalmazásokat hoznak létre a különféle szervek, illetve nagyobb társaságok, cégtípusok számára. Most, az év végéhez közeledve az Apple bejelentette, hogy megérkezett a partneri kapcsolatuk első eredménye, a MobileFirst for iOS alkalmazáscsomag első adagja.

A csokorban jelenleg 10 különféle applikáció található meg, mindenféle célcsoportra optimalizálva. Van légitársaságok számára vagy bankok és pénzintézetek részére létrehozott alkalmazás, de kormányzati felhasználásra, viszonteladásra vagy a telekommunikációs iparban résztvevő társaságoknak is ideális megoldásokat kínálnak a MobileFirst csomaggal. Idővel a csomag folyamatosan  bővülhet majd, hiszen a vállalati szféra felé történő nyitás nem merül ki ennyiben – az Apple most ezt tekinti az egyik potenciális húzóágazatának. A sajtóközlemény szerint az alkalmazások könnyen kezelhetőek, frissíthetőek és testreszabhatóak bármilyen vállalat számára.

flightplan

Vegyük sorba az appokat:

– Plan Flight (Utazás és szállítás) – Elsősorban légitársaságok részére szánt app. Lehetővé teszi, hogy a pilóták idő előtt hozzáférjenek a beosztásokhoz, indulási időkhöz, repülési tervekhez, és hasonló fontos dokumentumokhoz, illetve megkönnyíti a repülés közbeni helyzetjelentést a földi irányítás számára és megkönnyíti az üzemanyaggal való spórolást, ami hatalmas fejfájást okoz még a legnagyobb társaságoknak is.
– Passenger+ (Utazás és szállítás) – A légiutaskísérők sem maradnak app nélkül – ennek segítségével megkönnyítik az utasok számára a helyek újrafoglalását, különleges ajánlatokat nyújthatnak számukra, illetve információt a csomagjaikról.
– Advise & Grow (Bank és Pénzügyek) – Banki dolgozók és kisvállalkozói ügyfeleik életét teheti egy csapásra gondtalanabbá. Biztonságosan lesznek elérhetők a kliensek profiljai, az analitikai modul on-the-go elemzéseket ad majd a versenytársak hasonló ajánlataival összehasonlítva az alkalmazó bank pénzügyi termékeit, illetve a személyre szabott megoldások ajánlása is pontosabbá, gyorsabbá és jobbá válhat, a biztonságos tranzakciókról már nem is beszélve.

trustedadvice
– Trusted Advice (Bank és Pénzügyek) – Lehetővé teszi a tanácsadók számára a klienseik portfóliójának managelését, megtekintését, mindezt gyorsan és biztonságosan. Emellett prediktív analízist, szofisztikált modellezést nyújt, mindezt bárhol.
– Retention (Biztosítás) – Hozzáférést nyújt a biztosítási ügynökök számára klienseik profiljához és előtörténetéhez, segít kockázati faktorokat számítani, intelligens értesítéseivel, emlékeztetőivel és ajánlásaival is jelentősen könnyíti az alkuszok munkáját – mindkét fél profitál.
– Case Advice (Kormányzat) –  Ez leginkább a szociális dolgozóknak segíthet dönteni bizonyos kritikus helyzetekben azzal, hogy valósidejű analízist és előrejelzést ad bizonyos környezeti tényezők alapján. Tekintve, hogy ebben a szakmában ez sokszor életet is menthet, elég hasznosnak tűnik.
– Incident Aware (Kormányzat) – Hasznos bűnmegelőző eszközzé változtat bármilyen iOS eszközt. Valósidejű térképhozzáférést és helyszíni videófeedekhez való hozzáférést ad a rendőrök kezébe, és akkor az áldozat állapotáról, eszkalációs esélyszámításokról, bűnügyi előtörténetről és erősítéshívási lehetőségekről nem is beszéltünk.

salesassist

– Sales Assist (Kiskereskedelem) – Bolti eladók millióinak munkáját könnyítheti meg a vásárlók profiljaihoz való hozzáférést nyújtó alkalmazás, ami a korábbi vásárlások és a jelenlegi kínálat alapján javaslatokat ad, illetve hozzáférést a készletinfóhoz és megkönnyíti az éppen hiányzó termékek azonnali megrendelését, pótlását.
– Pick & Pack (Kiskereskedelem) – Valószínűleg iBeacon alapon működő, a rendeléseket megkönnyítő app.
– Expert Tech (Telekommunikáció) – Az iOS natív funkcióit, a FaceTime-ot, az útvonaloptimalizálást és a Location Servicest felhasználva könnyíti meg mindenféle szakember munkáját, amolyan  személyi asszisztensként.

Kiváncsian várjuk a folytatást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. David - 2014.12.11. 16:29

    Ezek elérhetők lesznek bàrki számára?

Szólj hozzá Te is!