Az iCloud is átállt az Apple Mapsre

HusztiD 2014.12.11. 12:11 Apple, Egyéb 1 db 381

apple-maps-find-my-iphone-01

Valamivel több, mint két éve, mikor megjelent az iOS hatodik főverziója, akkor az Apple egy olyan lépésre szánta el magát, melyre kevés vállalat lett volna képes. Az alapértelmezett Google térképszolgáltatását lecserélték a saját maguk által fejlesztett alternatívára. Az első hetekben, illetve hónapokban sokan panaszkodtak emiatt, hiszen akkoriban még teljesen gyerekcipőben járt az Apple Maps.

Azóta eltelt több, mint két év, az almások alkalmazása pedig tovább fejlődött. Mint ezelőtt a korábbi pletykák állították, az Apple már régóta tervezte, hogy nem csak az iOS rendszeren, hanem az összes többi helyen lecseréljék a Google szolgáltatásait. Úgy tűnik, hogy egy újabb mérföldkövet tudhatnak maguk után a kaliforniaiak, hiszen ezúttal az iCloud oldalán cserélték le a térképszolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy a Find my iPhone szolgáltatása mostantól teljes mértékben az Apple Mapst fogja használni.

Ezzel a váltással egy újabb lépést tettek meg az almások, hogy jobban elszigeteljék magukat a riválistól, azonban a kérdés továbbra is az, hogy jobb lesz-e így a felhasználók számára. Igaz, hogy az utóbbi hónapokban nagyon sokat fejlődött az Apple Maps, de a kérdés nyitott, helytálló-e a Google alternatívájával szemben?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pool - 2014.12.12. 01:23

    Ha valaki használja irhatna kicsit. Kösszi

Szólj hozzá Te is!