Virtual Reality alkalmazásokon dolgozhatnak az Apple-nél

HusztiD 2014.12.04. 12:31 Apple, Egyéb 0 db 447

virtual-reality-helmet

A korábbi hónapok folyamán már kiderült, hogy az Apple az IBM-mel kötött szerződés alapján közösen segítenek a vállalati felhasználókon, hiszen több alkalmazást fejlesztenek az óriások számára. Talán ehhez kötődően adtak fel különféle álláshirdetéseket a kaliforniaiak, mivel számos olyan munkatársat keresnek, akik jártasak az alkalmazások és a Virtual Reality fejlesztésében.

Az egyik pozícióra olyan játékfejlesztőt keresnek, aki otthon van a játékok terén, ugyanakkor nem idegen számára a virtuális valóság sem. A második hirdetés alapján alkalmazásfejlesztőre is szükségük van, aki a third party felekhez is nyitott, mint például az Oculus Rift vagy a Leap Motion. A harmadik leírása alapján pedig olyan embert is keresnek, aki a Virtual Reality/Augmented Reality-ben jártas programozó, és olyan motorokat ismer, mint például az Unreal vagy Unity. Ehhez fűződően érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi év folyamán nyilvánosságra került egy Apple szabadalom, amelyben egy Oculus Rift féle terméket írnak le.

Nehéz lenne ezekből megjósolni, hogy pontosan min munkálkodnak az Apple-nél. Hogy mennyire fognak beszállni a VR piacra, azt sem tudni, hiszen lehet, hogy csupán egy-két alkalmazásnál szeretnék elérni, hogy ezek által sokkal felhasználóbarátabbá tegyék azokat. Illetve az sem kizárt, hogy a fent említett vállalati partnerek számára szeretnének valamilyen virtuális valóságot létrehozni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!