Jony Ive megkapta az SFMOMA életműdíjat

HusztiD 2014.11.01. 11:53 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 220

ive_moma_award

Idén májusban már megtudhattuk, hogy a 2014-es San Francisco Museum of Modern Arts díjat Jony Ive viheti haza. Nagy dolog ez az Apple dizájnere számára, hiszen korábban olyan személyek zsebelhették be ezt az életműdíjat, mint Wayne Thiebaud, Richard Serra vagy a Star Wars világ megalkotója, George Lucas.

Az átadóra október 30-án került sor a San franciscói Modern Művészetek Múzeumában, ahol Ive beszélt egy kicsit a munkásságáról. Kiderült, hogy az Apple Watch okosórát sokkal nehezebb volt megtervezni, mint anno az iPhone-t, hiszen egy kis kijelzőn sokkal másabb minden, mint egy nagyobbon, amelyen sokkalta több a felhasználható terület. Ha már szóba került az óra, akkor Ive viccesen megjegyezte az Apple Watch sokszínűségével kapcsolatosan, hogy ha valaki visel valamit, akkor alapelvárás a választás lehetősége, nem úgy, mint a börtönben, ahol mindenki ugyanazt a ruhát viseli.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Fehérsólyom - 2014.11.01. 23:40

    De vajon mit alkotott a fickó ami ennyire nagyra van becsülve. Mert mi azt a munkát biztosan nem ismerjük.

  2. grrrgo - 2014.11.02. 14:42

    Hát…, tőlem csak egy kokit kapott volna az iOS7 miatt. Amióta kijött a hét azóta nem akarok új iPad-et venni és csak az OS tehet róla. A 7 miatt elvesztettek egy potenciális vásárlót, és ahogy az eladásokat nézem az iPad nemcsak nálam vesztett a vonzerejéből. (Ha megnézzük most a 3 mobil OS-t, akkor kinézetre már tökre hasonlóan néznek ki nagy egyszínű hátterek, keretek és minimal design. Ha valakinek nem tetszik akkor nem tehet semmit mert az összes OS gyártó ezt preferálja, sajnos)

  3. Vélemény - 2014.11.04. 05:40

    Jó duma ez a választás szabadsága szöveg, miközben pont ennek a mókusnak az ikonjai miatt nem adatik meg a választás szabadsága az új Apple termékeknél. Aki a régi ios elegáns ikonjait szeretné, az rá…..tt. Na, erre mondják, hogy bort iszik , és vizet prédikál. Egyébként érdekes, hogy bizonyos pozíciókból csak felfelé lehet bukni. Így volt ez a Bangle féle Bmw-formatervvel is, hiába alkotta meg a szakállas majom a Bmw történelmének legrondább formatervét, cserébe pénzzel tömte ki a gyár anno…

Szólj hozzá Te is!