Tim az Alibabával tárgyal a héten

Skarp 2014.10.28. 16:05 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 266

alibaba_kiemelt

Ahogy telnek a napok, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a Kínában tett látogatása már időszerű volt és nem csak hirtelen felindulásból ment oda. A Wall Street Journal digitális konferenciája számára adott élő interjúban azt is megosztotta velünk, hogy a következő pár napban megbeszélésekbe kezd az Alibaba Group-pal, amik témája egy potenciális gazdasági együttműködés lehet. A cégcsoport online fizetési platformja az Alipay a harmadik legnagyobb ilyen rendszerré nőtte ki magát a világon a Visa és a MasterCard mögött.

A konferencián szintén részt vevő Alibaba CEO, Jack Ma erre nagyon lelkes hangvételben valami olyasmit reagált: összeüthetünk valamit. Az együttműködés jó eséllyel az Alipay és az Apple Pay közötti szoros kapcsolatot jelentené és a rendszer integrációját az Alibaba csoport oldalaira, a Taobaora, a Tmallra és az Alibabára. A The Wall Street Journal szerint a cég mára már az első számú e-commerce oldal a neten és a legnagyobb ilyen jellegű cég a világon.

Ezzel igencsak lukratív lehetőséget kínál az Apple-nek, az igazgató pozitív és lelkes hozzáállása pedig nagyon bíztatónak tűnik. Cook egyébként már COO-korában is jó kapcsolatokat ápolt az ázsiai országgal, és mióta vezérigazgató lett, nagyon élesen kirajzolódik a Kína felé fordulás, ami a világgazdaság irányváltása miatt szükségszerű is. Az előbb felsorolt trió egyébként akkorára nőtt, hogy 248 milliárd dolláros forgalmuk nagyobb volt, mint az Amazoné és az eBay-é együttesen. Csak idő kérdése, hogy Kína váljon az Apple legnagyobb bevételi forrásává, jegyezte meg korábban Tim.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!