Tíz nap és minden kiderül

Skarp 2014.08.29. 15:38 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 037

Most, hogy az Apple is megerősítette, hogy szeptember 9-én lesz a következő keynote, elindulhat a szokásos iPhone-szezon. Egyrészről azért nem érdemes a tavalyihoz hasonlítgatni, mert akkor csak a két évvel ezelőtt kihozott iPhone 5-öst tweakelték valamelyest, másrészről pedig új termékkategóriák bemutatása is előttünk áll. A meghívón a cég a tőle megszokott módon titokzatoskodott és az invitáció a dátumon kívül csak egy mondatot tartalmazott: “Bár mondhatnánk többet.”.

A bemutató nem a Moscone Westben, hanem a Cupertino-i Flint Center for the Performing Arts épületében lesz. Ez nem passzol az Apple legutóbbi termékbemutatói által felállított sorba, hiszen azokat jellemzően a Yerba Buena Centerben, San Franciscoban, vagy saját kampuszukon tartották. Bár az Apple minden évben arra utalgat, hogy valami nagy dobásra készül, ezúttal a várakozás is elképesztő magasra hágott. Ennek oka csak részben az új generáció érkezése. Sokan nagy lépést várnak a cégtől, hiszen az utóbbi években a konkurencia minimálisra csökkentette hátrányát, sőt néhol le is lépte a kaliforniai vállalatot.

Többen megjegyezték, hogy a helyszín választása sokatmondó lehet. A Flint Center volt a helyszín, ahol Steve Jobs három évtizeddel ezelőtt bemutatta az eredeti Mac-et, majd 1998-ben az iMacet és ez valami nagyot jelenthet (ezen a két alkalmon kívül nem használták a helyszínt egyszer sem). Ráadásul az épület környékén jelenleg is lázas munka folyik, a Központ mellé egy hatalmas fehér szerkezetet húznak fel. Emlékezzünk csak Eddy Cue kijelentéseire a termék-pipelineról: májusban azt állította, hogy 25 Apple-nél töltött éve alatt nem látott még ilyen jót. Az elemzők is rekorddöntögető őszt prognosztizálnak. De mire is számíthatunk?

A kétféle méretű iPhone 6 már majdnem biztosnak tűnik, az egyik 4,7, míg a másik 5,5 hüvelykes méretben. Az 5s-t számos piacról érte kritika túl kicsi kijelzője miatt, s a legfőbb konkurens, a Galaxy S5  is 5,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Ahogyan azt már említettük, idén generációváltás esedékes, így biztos sok változás lesz, csak kérdés, hogy érdemiek lesznek-e. A kívánságlistákat az erősebb processzor, a Touch ID fejlesztése, az NFC, a jobb kamera és utoljára, de nagyon nem utolsósorban a jobb akkuidő vezeti. A befektetők és a vevők elvárásai is igen magasra kerültek. Elemzők szerint azonban az iPhone 6 is nagy siker lesz, 55-60 millió eladott példányt jósolnak csak a decemberrel végződő negyedévre.

A jelek ráadásul egy viselhető eszköz, sokak szerint egy okosóra piacra dobására mutatnak, és egy kiforrott termék piacra dobása nagyon jót tenne a cégnek az ünnepi szezonban. Annak ellenére, hogy be sem jelentették, és árazást sem tudjuk, már sokmilliós eladásokra számítanak a tech-analisták. Én inkább az óvatos-duhajokkal értek egyet, akik inkább várnának a bejelentésig, mielőtt túl korán, túl mélyre ható következtetéseket vonnának le. Ha az Apple egyébként követi a korábbi módit, az új iPhone már szeptember 19-én a boltok polcaira kerülhetne.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Krisz i5 - 2014.08.29. 17:09

    Ha lenne iWatch, már arról is keringenének képek. Érdekes módon az i6-ról már mennyi minden kiszivárgott. Nem furcsa ez nektek?

  2. Macrobi - 2014.08.29. 17:26

    Ez igaz! De az iWach-ot Amerikában gyártják! Top secret!!!! Igaz ez is csak pletyka! Hamarosan kiderül!!!

  3. IPhone - 2014.08.29. 19:34

    Vagy Svájcban::))

Szólj hozzá Te is!