Miről is szól az IBM-mel kötött együttműködés?

Skarp 2014.07.16. 17:39 Apple, iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 449

Igen, a nap hírével foglalkozik mindkét címlapsztorink. Az imént számbavettük, hogy vajon mit szólt volna Jobs az új szövetségeshez, most beszéljünk egy kicsit az egész hátteréről. Évtizedekkel ezelőtt az Apple piszok nehéz helyzetben volt, Macjeit nem nagyon akarták vásárolni a vállalkozások. A legfontosabb vevőréteg az egyéni felhasználók és az oktatási célokra beszerzők voltak. A sakktábla az iPhone és az iPad megjelenésével fordult meg.

A nem csak kreatív munkával foglalkozó cégek is elkezdtek felfigyelni az Apple-re, sorra vásárolták a készülékeket a vállalkozások a teljesen hagyományos irodai munkakörökben dolgozó emberek részére is. Nem csak, hogy kiváló hatékonysággal váltották ki a BlackBerryket és PC-ket, sokszor a felhasználók is szívesebben használták az almás termékeket. Ne legyenek illúzióink, a jelenlegi dealre – bár valószínűleg egyik fél sem jár rosszul – az egy ideje stagnáló IBM-nek van nagyobb szüksége. Milye van az Applenek? Az iOS és az OS X formájában két remek platformja. Bár a Fortune 500-as vállalatok több, mint 90 százaléka az ő termékeiket használja, jócskán van még hova nőni.

Hogy tud ezen segíteni az IBM? Nagyvállalati kapcsolataival és tanácsadói tömegeivel, amik jócskán megpörgethetik az amúgy sem rossz eladási számokat. Miben még? Az Apple sokszor büszkélkedik azzal, hogy iOS platformja több ezer biznisz-app otthona, ráadásul a 64 bites iPadek tökéletesek vállalati célokra. Az IBM be tud segíteni az alkalmazásfejlesztés terén is.

A Nagy Kéknek nem is árt összerántania magát, hiszen a gazdasági ágazat kivételével az összes leányvállalat komoly profitvisszaeséseket jelentett az első negyedévben, összesen mintegy félmilliárdos zuhanást mutatnak az elszámolások. Közel sem beszélhetünk tehát szimbiózisról, az Apple inkább csak amolyan kislétrának használja az IBM-et – belépőnek egy lukratív szektorba. Ha már nem lesz szükség rájuk? Isten óvja a kékeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Ibrick - 2014.07.16. 19:37

  Milyen vállalati célokra tökéletes az ipad?

 2. Patrik - 2014.07.16. 21:38

  Ibrick. Pl gyűléseken, meetingeken, stb. En pl mikor Castingon voltam, ott is iPad-et használtak személy azonosításra :)

 3. S - 2014.07.16. 22:29

  Na most megfogtad a lényegét… :-)
  Szép volt! Ezt mind összehoztad önállóan!?

  (Ezt az első hozzászólónak szántam!)

Szólj hozzá Te is!