Hihetetlenül ellenálló lesz a zafírkijelző

HusztiD 2014.07.09. 10:55 Apple, iPhone 4 hozzászólás 1 303

Pont tegnap számoltunk be az iPhone 6 és a zafír legújabb esetéről, ugyanis felkerült két új videó Sonny Dickson által. Most ismételten felbukkant egy újabb videó a YouTube-on, amelyet Marques Brownlee töltött fel, aki hozzájutott az állítólagos új telefon zafír előlapjához, amit gyorsan kés és kulcscsomó strapája alá vetett. Az eredmény hihetetlenül meglepő.

Az Apple már régóta használja a zafírt a telefonjaiban, hiszen a tavaly megjelent 5S-ben debütált Touch ID is ilyen borítást kapott, ugyanakkor a kamera lencséje is ebből az anyagból készült. A zafír hihetetlenül ellenálló anyag, így nem volt kérdéses, hogy meglépi-e valaha a vállalat a kijelzők esetében is, melyre az idén megjelenő iPhone 6 lehet az első példa. Visszatérve a videóra, elmondható, hogy eléggé strapabíró lesz az új anyag a korábbi Gorilla Glass-hez képest, hiszen Marques egyetlen egy hajszálnyi karcot sem volt képes ejteni rajta. Ezen felül hihetetlenül vékonyra, ugyanakkor részben flexibilisre sikerült az új kijelző, hiszen a videó végén láthatjuk, hogy nem könnyű azt eltörni sem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Zoli - 2014.07.09. 11:56

  Ha tényleg hasonló tulajdonságokkal fog rendelkezni , akkor talán még is érdemes várnom. Addig marad az 5. ha mégse tetszene ott az 5s .

 2. Timo - 2014.07.09. 20:51

  Jok ezek a videok de szerintem egy leesest kellene kibirnia az iphonenak. Mert nagyon sok tores van egy leejtesbol.

 3. LiEuTeNaNt - 2014.07.10. 13:00

  A zafír tényleg hasonló tulajdonságokkal bír, bár ha hosszanti erőhatás éri ( sarkára esik a telefon) akkor könnyen törik, nem egy plexi, viszont egy fontos tulajdonsága kimaradt a videóból, mégpedig az, hogy retek drága.

  Már egy karórára való zafír is 10 ezer forint körül van.

 4. LALI - 2014.07.11. 08:31

  A zafír üveg karcállónak tűnik, és hajlítás álló is…
  de vajon a kalapács ütést is kibírja?
  Ha leesik az Iphone kibírja az ütést az üveg?
  És a legfontosabb: Ez az ember honnan jutott hozzá az Iphone 6 előlapjához?

Szólj hozzá Te is!