Ezúttal a Nike Fuelbandtől sikerült mérnököket átcsalogatni

Skarp 2014.07.09. 18:22 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 406

Legalábbis erről számol be a MacObserver. Az egyik szaki Jon Gale a FuelBand firmware forráskódjának megalkotója, a másik Ryan Bailey a csapat egyik hardvermérnöke. Előbbi pozíciója hivatalosan “Sensing Systems Engineer”, Bailey-é pedig “Mechanical Design Engineer”. Tulajdonképpen nem is átcsalogatás volt ez, inkább leszerződtetés, hiszen a sportszergyártó nem is olyan régen meglehetősen jelzésértékűen leépítette a fitneszkarkötővel foglalkozó divízióját – s a madarak azt csiripelik, az Apple-lel szorosan együttműködnek az iWatch-projekt kapcsán.

Az úriemberek nem az elsők a jelenleg az Applenél, korábban pedig a Nikenál megélhetést kereső szakemberek sorában, hiszen Cupertino korábban felvette Ben Schaffer anyagmérnököt és Jay Blahnik fitneszszakértőt, ez utóbbi konzultánsként dolgozott a sportóriásnak. Rajtuk kívül a teljesség igénye nélkül olyan emberek erősítik a csapatot, mint Dr. Michael O’Reilly és Marcelo Lamego (ők szenzorszakértők), Roy Raymann alvásszakértő, Alex Hsieh (korábban az Atlas Wearablesnél dolgozott), Divya Nag minősítési szakértő, illetve Paul Deneve divatipari szakértő. A heti nagy igazolás már csak a hab a tortán.

Korábban, mikor a területről kérdezték Cookot, komoly érdeklődésről biztosította a riportert, bár megjegyezte, hogy még sokmindent kell megoldani a viselhetőkkel kapcsolatban. Az igazolások sorozata alapján aktívan dolgoznak ezeknek a problémáknak a megoldásán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Fehérsólyom - 2014.07.09. 22:50

    Mit is mondtak annak idején az Apple-nél a munkaerő csábításról?

  2. S - 2014.07.10. 01:04

    Olvasd újra!

Szólj hozzá Te is!