Svájci iWatch érkezhet ősszel?

Skarp 2014.07.06. 18:34 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 14 hozzászólás 1 024

Ha léteznek olyanok, akik még mindig kételkednek abban, hogy az Apple okosórát készül piacra dobni, ez a hír lehet az, ami őket is meggyőzi a hírek igazságtartalmáról. Olyan kaliberű figurát sikerült megszerezniük most, aki könnyen meglehet, hogy kulcsszerepet játszhat az iWatch sorsában. A most megkaparintott Patrick Pruniaux ugyanis nem más, mint a legendás TAG Heuer értékesítésért felelős elnökhelyettese és ez tényleg csak az órapiaci felvételi hullámot jelképező jéghegy csúcsa.

Jean-Claude Biver, a TAG Heuert is birtokló Hublot csoport feje meg is erősítette a hírt és azt is hozzátette, Pruniaux az iWatch-on fog dolgozni. A médiának nyilatkozó Biver egyébként elismerően szólt az Apple-ről és a stratégiájukat nagyon ügyesnek nevezte. Az órapiaci veterán szavára mindenképpen érdemes odafigyelni, hiszen sokan nem kevesebbet tulajdonítanak neki, mint a svájci órapiac feltámasztását, ami igen csak megszenvedte a kvarcórák invázióját. Az ő nevéhez fűződnek a James Bond-filmek Omegás termékelhelyezései, a sztármarketing – a gyártónál töltött 10 éve alatt az eladások megtriplázódtak.

Biver azt is hozzátette, hogy bár az Apple is luxustermékeket gyárt, nem tekinti közvetlen versenytársnak a céget az olyan brandek viszonylatában, mint a TAG Heuer, a Hublot vagy a Zenith. “Ha Patrick egy közvetlen ellenfélhez igazolt volna át, elárulva érezném magam, de így, hogy az Apple-höz csatlakozik, úgy gondolom, nagyszerű tapasztalatokat szerezhet majd” – nyilatkozta a CNBC-nek.

A lépés megerősítheti azok meggyőződését, akik szerint a dizájnra mindig is nagy hangsúlyt fektető cég a divatvilág felé kacsintgat. Először Ahrendts, most pedig Pruniaux – jó eséllyel nem a kütyümániások, inkább a divat rajongói lesznek az elsődleges célcsoport (már ami a külcsínt illeti). A hírek szerint az Apple óráin a patinás “Swiss made” megjelölést szeretné látni – ehhez lehet az első lépés a fejes leszerződtetése.

Nem olyan egyszerű egyébként ennek a címnek az elnyerése: az óra szerkezete legalább ötven százalékban svájci gyártású alkatrészeket kell, hogy tartalmazzon, ott kell történjen az összeszerelés, a beállítás és a tokbaszerelés is. Amennyiben a nem svájci a tok vagy a szerkezet, előbbi esetben a swiss movement, utóbbi esetben a swiss case feliratot kaphatja meg a ketyegő. Hogy hogyan fogja ezt megoldani Cupertino, ha igaz a hír, azt nem tudni, de kiváncsian várjuk a fejleményeket. Ha egy techcég létezik a Földön, amelyik a divatvilágban is képes széleskörű sikert elérni, akkor az Apple az.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

14 hozzászólás

 1. Lacika54 - 2014.07.06. 19:56

  Figyeljétek csak meg hogy Tim bácsi és Jony fiú megint olyasvalamivel rukkol elő amitől mindenkinek leesik az álla…..csak ki kell várni!

 2. Lacika54 - 2014.07.06. 20:03

  Emlékezzetek Steve bácsira amikor bejentette az első Iphone-t! Egy készülékben a telefon, az internet és a számítógép….. Lehet hogy valami hasonló meglepi készül, csak legyetek türelmesek. Jony fiú megmondta már nemegyszer hogy a tökéletes munkához idő kell. Az Apple nem arról híres hogy gagyit adna ki a kezéből és ez szerintem most sem lesz másképp.

  • aggressor - 2014.07.06. 20:22

   szerintem egy Rolex-hez képest gagyi lesz… és az óra mint ékszer funkcionál a legjobban.

 3. pottyos81 - 2014.07.06. 21:07

  Szerény tudomásom szerint a fenti képen lévő órát egy magyar fiatalember tervezte.
  Ha valakik megvalósítanák akkor arra én vevő lennék, szerintem sokan mások is így gondolkoznak (szerintem), mivel sokan olyasmit fognak keresni, ami nem különbözik attól amit manapság is hordanak az emberek.
  Mindenesetre én jobban várom, mint az új iPhone 6-t, abban már nem nagyon tudnak újabbat mutatni, nem is lesz már abban akkora innováció, mint amit sokan várnak az Apple-től, bár ne legyen igazam.

 4. Bandita - 2014.07.06. 23:58

  Tim bácsi és a Jony fiú majd szépen lassan tönkreteszik a céget ez lesz nem innováció! Most csak a pénz fontos csak a haszon! Minőség, egyediség , szolgáltatások kukába vannak!

 5. The Count - 2014.07.07. 06:53

  Agressor és bandita: ott a pont. Az Apple szép lassan de csúszik a lejtőn. Kezd a Philipsre emlékeztetni… Ők a turmix géptől kezdve a hifinek mondott iszonyatot is gyártott. Ott volt a DCC ( Digital kompkt kazi) ment a kukába. Érdekes a DAT a mai napig fut. Egy olyan cég aki mindennel foglalkozni akar, az halálra van itélve. És méghogy minőség… Jelenleg két 1!!! éves szifonom adta be a kulcsot. 48 órám ment rá hogy rendbetegyem. Emlékezzünk csak vissza a 4-esre. Audio chip, akku csatlakozó, közelség érzékelő, akkor az 5-ös sorozat kopásai, a biztonsági rések, aztán az ujjlenyomat olvasó csak alaplappal együtt cserélhető… És ezek csak a leggyakoribb hibák amivel taliztam. Aztán ott az OSX. Már a 4. kiadásnál járunk és még mindíg van vele baj. A laptopjaik alvási és felébresztése még mindíg gáz, és a legbosszantóbb hogy rapszódikus, és nem tudnak megoldást rá. Ennyiért kávét kellene főzni!!! Mondhatni ott vannak az olcsó cuccok, azok is szarok… De van a sok kacat mellett két Lumiám is. Nem jók, de függetlenűl a legolcsóbb 34 ezer. Ennyiért viszont tök használható. És ha beszarik max veszek egy másikat. De egy 150-200 ezres készüléket már én biztos nem dobok ki. Tehát a minőség egyre szarabb… Az első iphone 3-asom a mai napig megy, eredeti akksival. Hát ahhoz képest a mostaniak sehol sincsenek. Itt csak a felhasználók megkopasztása a cél. Kihoztak egy “olcsó” iMacet. De milyen egy trágya, az már borzasztó. És az ára a csillagos ég. A swiss made feliratot ez a kacat az életében nem fogja megkapni. Azért abba még a másik 17 komoly svájci óragyártóknak is lesz beleszólása. És méghogy a TAG mekkora cég? Valóban megháromszorozódott az eladás tíz év alatt. Na ja akár 30 ezer darabot is eladnak egy évben. Hol van ez a Rolex eladásokhoz képest… 3x az eladás, de szám sehol sincs… Ugye ez nem hamis adat, de megvezetés. A TAG meg azért űlt le tárgyalni mert neki is szarul megy. Na de mindegy. Kár ezen erölködni. Már annyira elkéstek a kiadással, hogy nagy durranásra már nem lehet számolni. Amíg régen az iphone 4-ről beszélt mindenki, most annyi 5-ös altipus van, hogy már senkit sem izgat. A net már csak a hibáik leírásával van tele. Ennyit a piszok nagy felívelésről. Ha 6-ból lesz 2-3 féle akkor ki a fene fog odafigyelni ? Lassan Samsung és Nokia lesz belőle…a maga 30 féle alverzióival.
  Tehát szerintem is csak a pénz motiválja őket…

 6. Adrián - 2014.07.07. 11:44

  The Count: Én egyáltalán nem értek veled egyet. Nézd meg például az Apple és a Samsung között kínált árukat. A Samsung hűtőket, TV-ket, telefonokat és még sok-sok mindent árul, ehhez képest az Apple telefonokat, tableteket, laptopokat és számítógépeket árul. Ha az Apple bevezetne még egy termék kategóriát, amivel elindíthatna egy piacot ( mert én szerintem az LG és a Samsung okosórái nagyon gyengék ahhoz) akkor miért ne tehetnék meg meg ezt a lépést? Az Apple rossz terméket vagy csúnya terméket nem adott még ki a kezei közül.

 7. Boxoló - 2014.07.07. 14:31

  Jól megosztja a véleményeket az Apple…
  Az 5-ös iphone kopásnál felajánlhatta volna az Apple a cserét… erre Tim csak a vállát vonogatta…
  Ha kristályt kapnak az új telók csekéj minőség növekedésre számítok de akkor is ott van a szoftver hiányosságok. Illetve az akku idő.
  Minden esetre felszívhatná, összeszedhetné magát egy kicsit az Apple. Személy szerin meg vagyok elégedve vele de…

 8. Ibrick - 2014.07.07. 14:34

  Szerintem, ha az iwatch képes lesz vércukor mérésre, élettani funkciók ki jelzésére stb egy új eszköz születik ami még nem volt.
  Az egy fantasztikus innováció lenne, mondhatnám új korszak.
  Akkora durranás mint az iPhone. Én bízok bennük és nincsenek elkésve, mert nincs konkurencia a piacon jelenleg.

 9. S - 2014.07.07. 15:27

  Ha már máshogy nem megy nektek, akkor egyik kéz Rolex, masik iWatch…!
  Nem gondolom ,hogy versenyezni akarnak a nagy “óramárkákkal”…..!
  Szerintem ez az egész úgy jó, ahogy van! Jó az irány! Itt meg sok a nagyon-okos!
  :-)

 10. Baszont - 2014.07.07. 16:07

  Vagy jó lesz, vagy olcsó :( Sajnos csak eközül a kettő közül lehet választani! Bízom benne, hogy az Apple végre észhez tér, és újra a minőség, és a vásárlói elégedettség lesz a fontos, nem a tömegtermelés és a pénz. Azzal hogy samu féle termékeket adnak ki, nem fognak semmi jót elérni. Sokkal több vásárló fog tőlük elmenni, mint amennyit hozni fog.

 11. S - 2014.07.08. 08:58

  Nem nagyon értem ezt a minőségi problémát. iPhone-on írogatok és rohadt jó minőségűnek érzem.
  Meg a többi cuccot is az Apple-től. Szóval mi a bajotok?! :-)

 12. Ibrick - 2014.07.08. 10:13

  Nekem pl. az a bajom hogy 200 ezres telefonom hátlapján meg élein kopik a festék. Na ez a bajom.

 13. S - 2014.07.08. 17:03

  Ha használod, akkor kopik! Legyen az akármi!

Szólj hozzá Te is!