Itt a Xiaomi vadiúj táblagépe, a Mi Pad

Skarp 2014.05.15. 18:04 Apple, iPad 14 hozzászólás 1 616

Tovább nehezedhet a kínai tabletpiacon az Apple dolga, ugyanis az ázsiai országban kiemelkedően sikeres telefongyártó, a Xiaomi kihozta a mini közvetlen konkurensét. A pofátlanul hasonló nevű és kinézetű Mi Padot ma mutatták be. 7,9 hüvelykes kijelzővel, 16 vagy 64 gigabájtos konstrukcióban, 240 dolláros kezdőáron kerül forgalomba (jócskán alálőve így az Apple 400 dolláros alapárának). A tabletet az Nvidia új K1-es, 2,2 gigahertzes processzora hajtja, a tárhely pedig microSD kártyával bővíthető.

A termék nem csak megszólalásig hasonlít az iPad minire (csak több színben, műanyag tokozással jön), még a kijelzőfelbontása is megegyezik az Apple kisebbik tabletjével. A Google Android jócskán módosított, MIUI nevű verzióját futtatja, ami az iOS 7-et mímeli. A cég egyik alapítója, Lei Jun a hasonlóságokat firtató kérdésre csak annyit válaszolt: “A cél olyan hardver megalkotása volt, ami megközelítheti, sőt le is hagyhatja azt, amit az Apple kínál.” – írja a Reuters.

Kína több, mint 1 milliárdos népessége révén az olyan kínai gyártók, mint a Xiaomi, a Lenovo, a ZTE vagy a Huawei egyre növekvő részesedésre tesznek szert a globális piacon. Bár sokmindenben egyezik az Apple termékével, a Xiaomi tablet üzleti modellje egészen más, hiszen a kínaiak inkább a szolgáltatásoktól várják a bevételt, mintsem a hardvertől. A jelenleg csak kínai piacon jelenlevő cég jelezte, hogy szeretne India, Brazília, Mexikó, Indonézia, Thaiföld, a Fülöp-szigetek és Malajzia felé terjeszkedni, bár egyelőre kérdéses, hogy a kínai kormány védelmező szárnyai alól kilépve milyen pereket kaphat a nyakába a szabadalmakat és egyebeket nem túlságosan tiszteletben tartó cég.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

14 hozzászólás

 1. iFan - 2014.05.15. 18:14

  Még szép, hogy mernek kimenni Kínából, ag Apple szarrá perelné őket!

 2. iFan - 2014.05.15. 18:15

  Hogy *nem

 3. Gangxtag - 2014.05.15. 18:58

  Na az ilyen koppintós fosgyárak tesznek tönkre mindent! Mondjuk szerintem az se egészen komplett aki ezt trágyakupacot megveszi,és ezt nem lehet az árral magyarázni. Én se vagyok túl gazdag de inkább gyűjtök egy évig iPad-re mint,hogy egy ilyen szart vegyek féláron.

 4. Tomi - 2014.05.15. 18:59

  240$ annyit meg a hulyenek is meg er! Nem keves tab nak lesz ez a verseny tarsa!
  Amugy a xiaomi tv-t is bemutattak!

 5. Tomi - 2014.05.15. 19:02

  Igen, tipikus magyar elvakult emberek csak azert mert kinai egybol szar persze gondolom meg soha nem tesztelted egyik termekuket sem! En mar igen es azt kell mondjam hogy ar-ertek aranyban, ok viszik a primet!

 6. Név - 2014.05.15. 19:38

  Egyre jobbak lesznek a konkurenciák. Szerintem a történelem ismételni fogja önmagát és megint el fog jönni az idő amikor az Apple nem lesz annyira sikeres.
  Csak most már nem fogják tudni visszahívni Steve-et, hogy újra tegye naggyá a céget…

 7. iMarc - 2014.05.15. 21:30

  Szerintem még jól is jöhet az Almának ez a fos. Engem egy Huawei S7 bőszített fel annyira, hogy faképnél hagytam a komplet Android tábort.
  Ennek folyománya, hogy az addig Apple irányba rezisztens családomba tervek szerint holnap érkezik a hetedik Apple termék :)

  Szal nem mind kutyaszar, ami büdös :)

 8. Vélemény - 2014.05.15. 23:53

  Én úgy gondolom, hogy a fentiek megítélése értékrend kérdése is erősen. Aki (megpróbált) élete során alkotni valamit, ami működik, az (nem utánozni, azt a majmok szokták) szerintem értékeli a kreativitást és maximalizmust, amivel megalkotnak egy minőségi terméket és nem eszi meg a majmok szarát, legyen az Kínai, Dél-Koreai vagy bármilyen. Más kérdés, hogy ma magyarországon egy elég széles réteg nem akarja megfizetni a munkát, mert a másik munkáját nem nézi semmibe-a sajátjával ellentétben. Ez szerintem nem jó. Én személy szerint inkább használtan vennék Apple terméket, mint újonnan másoltat. Kicsit olyan ez, mint a Ferrari. Vannak, akik 3 millióért megveszik a Ferrari replikát, 20000-ért az Omega óra replikát, de szerintem ezzel magukról állítanak ki egyfajta képet.

 9. Boki - 2014.05.16. 00:23

  Ezeken a dolgokon sztem felesleges porogni. Ennek a kategorianak is megvan a celkozonsege ugyanugy mint az apple -nek. Nem mindenki tudja megfizetni az apple termekeit . Attol meg senki nem lesz tobb vagy kevesebb hogy eppen milyen termeket vagy melyik gyarto termekeit favorizalja.

 10. iPtom - 2014.05.16. 01:15

  amugy mar fent van, flappy bird: new season
  2.0 kiadás, május 9-ike óta Dong Nguyen által

 11. Ibrick - 2014.05.16. 08:37

  Bokinak teljesen igaza van. Nálunk az emberek sokkal szegényebbek, hiába dübörög a gazdaság. Miért ne vehetne más is hasonló terméket.
  Nem mindenki tud megvenni ilyen túl árazott készülékeket.

 12. Sassy - 2014.05.16. 23:32

  Xiaomi MI3-ast vettem,szakitottam az Iphone 5-el.ipad2-őt használunk,pontosan 3 db van belőle.a xiaomi olyan cuccokkal dolgozik,hogy qualcomm msm proci,nvidia tegra 4,ISP kijelző(LG) ez van az iphonokban,Sony 13mp camera /4k 90fps felvétel.Tehát szarrá veri az összes Androidot,beleértve a Samsung S5,HTC One 8m….. Telefonban a Xiaomi veretlen,én használom,de tabletben csakis az Apple!

 13. The Count - 2014.05.17. 05:50

  Miért gond ha valaki másol ? A japánok az 50-es években ezt csinálták, és most verhetetlenek. A sok idiótának pedig üzenem, hogy a japán autóik alapja az 50-60-as évek amerikai autói. A kînaiak még tarolni fognak. Csak ők nem vacakolnak azzal amit már más kitalált. Felhasználják, és továbblépnek.
  Tessék elkepzelni hogy azok a mocskos autógyárak mind Rudolf Diesel találmányát használják, de mégsem hőbörög érte senki. Ennyi erővel a Fiat is beperelhetne mindenkit a CommonRail dízelmotorért. Ők már 1974-ben ezt használták a teherautóikban. Ilyen alapon mindenki adja el az autóját akinek CR dízele van ? Tessék már meggondolni milyen hülyeségeket beszélnek itt !

 14. Kisbarack - 2014.06.22. 14:50

  Igen szomorú, hogy milyen véleménnyel élnek azon szegény polgártársak akik 7db cseppet sem olcsónak mondható almaterméket is használnak családon belül, és nem azért mert én egy évben nem keresek annyit mint az a 7db szarkupac, hanem mert nincs tisztában vele kik hogyan és miből élnek meg. Bizony én is húzok az alma felé mert jó kis cucc, de nem jobb annyival mint amit elkérnek érte/köszönhetően Mo.-nak és a dupla vámnak! Köszönjük te csodás ország!!!/
  Én is telepakolnám magan almácskákkal, de ez inkább státusz szimbólum mint életforma!
  És igazat adok “The Count” nakIbrisk-nek is…
  Nem kell felvágni azzal hogy neked mid van, mert bizony sokan me az ilyenarcok miatt nem vesznek Almát!!!!

Szólj hozzá Te is!