Az emberek kétharmadának bőven elegendő egy 5 col alatti telefon

HusztiD 2014.05.15. 17:00 Apple, Egyéb, iPhone 8 hozzászólás 3 405

Sokat hallhattunk már a Canalys-ról, hiszen mindig beszámolunk a legújabb felméréseikről, mivel mindig érdekes dolgokat sikerül megvizsgálniuk. A legújabb kutatásaik során azt figyelték meg, hogy vajon mekkora az ideális méret az emberek számára. Ahogyan a címből már megtudhattátok,  az emberek kétharmada használ 5 col alatti telefonokat, afölött pedig egyre kevesebben.

Ahogyan az kiderült az adatokból, maga a piac 29%-os növekedést ért el az előző évhez képest, ám 5%-os negyedéves csökkenés is megfigyelhető ezzel egyidejűleg. A Samsung továbbra is piacvezető maradt a gyártók között, hiszen az eladások 31%-át ők produkálták, míg a második helyet az Apple tudhatja magának 16%-kal. Ami pedig érdekes lehet, az a 2014 első negyedéves eladások, hiszen a gazdára talált telefonok 66%-a volt 5 col alatti. Ez akár azt is jelentheti, hogy az emberek döntő többségének egyáltalán nincs szüksége egy nagyobb készülékre. Hogy miért? Mert eflölött már sokkal másabbak a megoszlások. Az emberek 22%-a vásárolt 5 és 5.4 inch közötti telefont, 10% pedig 5.5-től 5.9-ig, míg a maradék 2% döntött úgy, hogy egy phabletet szerez be, amely már jóval 6 col fölött van.

Az eddigi szóbeszédek alapján az Apple idén két okostelefonnal állhat elő. Az egyik egy 4.7 colos mezei modell, a másik pedig egy 5.5 colos prémium készülék lehet – már ha hiszünk a korábbi híreszteléseknek. Hogy tényleg többet fog-e tudni a nagyobbik telefon vagy sem, azt biztosra nem tudjuk, de bizonyos pletykák szerint csak az kaphat zafírüveget, hiszen azt jobban meg is kell fizetni. A kérdés pedig továbbra is az, hogy érdemes-e egy ilyen hatalmas telefonnal előállniuk az almásoknak, hiszen az már kényelmetlen lenne a mindennapi használat során.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

 1. iPtom - 2014.05.15. 17:24

  De amúgy nem az lenne az ésszerű döntés, hogy a kisebbik kapja meg a zafírt, és akkor egy árban lennének?

 2. Laca83 - 2014.05.15. 17:33

  Szerintem az igen nagy öngól lenne nekik! Ha valóban többet fog tudni a nagyobbik iphone akkor arra is illene zafírüveget tenni, vagyis ha reálisan nézzük akkor igen nehéz lenne egy árban adni mind a kettőt!!! A másik dolog pedig az, hogy az Apple az 5,5colos telefont akarja zászlóshajónak akkor arra kell tenniük a zafírüveget, a másik pedig megkaphatja úgymond extraként!! De ez csak az én magánvéleményem…

 3. Bandita - 2014.05.15. 18:00

  Ez akkora bukta lesz!

 4. aggressor - 2014.05.15. 18:08

  egy iphone alapanyagáron egy 20 ezresbe sem kerül.. nem azért lesz drágább mert zafírt kap, hanem mert annyiért is eladható.

  • Nyilméregbéka - 2014.05.16. 02:13

   Egy telefon eladási árában nem csak anyagköltség van, sőt, az a legkissebb hányad.

 5. Matenapplejesus - 2014.05.16. 18:49

  Meg jo hogy elegendo… Nem tudom h mi a francert akarnak ilyen tepsimeretu telokat cainalni

 6. Kacsafarka - 2014.05.17. 15:15

  Azert mert valakinek nincs szuksege nagyobb kijelzos telefonra, attol meg masnak lehet. Nekem pl pont jo lenne,ha lenne 5 coll feletti. Ami az 5,5 collt illeti, tenyleg ket kezes megoldas, de meg mindig kenyelmesebb minden arrol intezni, mint ket kutyuvel rohangalni. Nemnertem,hogy akiknek nincs szuksege ra, miert fikazzak egybol. Trpsi, meg ronda, stb. Ki a szart erdekel. Ezek csak kib****ott telefonok, amik arra kellenek,hogy megkonnyitseg az eletunket. Csak papirnehezek es mindenki a sajat penztarcajanak es izlesenek megfelelot valasztja, legyen apple, samsung, stb. Egyebkent egy atlag felhasznalonak ugysem a leirt high tech faszsagok kellenek. Csak mukodjon es akkar apple, akar samsung a lenyeg,hogy mindenkinek mas jon be, igy felesleges a bukta szo, a csuny es szar es egyeb jelzok hasznalata. Mar ez az oldalnis olvashatatlanna valt reszemrol mert ertelmesebb reteg, aki valos erdemben tudna hozzaszolni, inkabb csendben mergelodik,higy ilyen barom hozzaszolasokat lehet olvasni minden cikknel. Nem ezen fog mulni, de egy nezetseggel kevesebb…..

 7. Gulyo - 2014.05.26. 18:54

  Én most vettem egy 4,7″-os telefon helyett egy 3,5″-ost.
  Változnak a felhasználói szokások…

Szólj hozzá Te is!