Ősszel jöhetne az UV-szenzoros iWatch?

Skarp 2014.04.08. 16:09 Apple, iOS 10 hozzászólás 616

Az AppleInsider a Barclays elemzőjének, bizonyos Blayne Curtisnek az elemzésére hivatkozva állítja, hogy a texasi Silicon Labs fejlesztésében készülő UV szenzor is az iWatchba kerülhet. A februárban bejelentett termékről így ír: “ideális activity tracking céljára csukló és karpántokra, okosórákhoz és -telefonokhoz. Azon felül, hogy képes a nap által kibocsátott UV-terhelés mérésére, a szenzor elvileg tudja mérni a szívverést, pulzust és a vér oxigénszintjét is”. Ezek az UV-terhelést mérő chipek kiemelten fontosak lehetnek azoknak, akik fokozottan ki vannak téve a leégés veszélyének, vagy csak úgy általában aggódnak a napsugarak miatt. Úgy gondoljuk, hogy termékünk vonzó opció lehet azon gyártók számára, akik szeretnének termékeikkel kitűnni a konkurenciához képest. Az iWatch segítségével mért számos adatot várhatóan iOS 8-as verziójával érkező Healthbook app fogja tárolni és kezelni.

Bár az iWatch lehet, hogy csak pletyka, az biztos hogy az Apple nagyon készül valamire az egészségünkkel, mivel bizonyítottan rengeteg egészségügyi és fitnessz területen dolgozó szakembert vett fel, hogy segítsenek valaminek a fejlesztésében. Ezen felül felvásárolta a pulzus és véroxigénmérésre, illetve egyéb hasonló dolgokra szakosodott Masimo és C8 MediSensors nevű cégeket is. A megjelenésről sincs semmi adat, de valószínűsíthető, hogy az iOS8 és az iPhone 6 őszi megjelenésével egy időben jöhet (bár az utóbbi időben a projekt megjelentetésének csúsztatása is felreppent). Az Economic Daily beszállítói forrásokra hivatkozva állítja, hogy a harmadik negyedévben tervezik piacra dobni a terméket, évi 65 milliós darabszámban gondolkodva. A forrás szerint az iWatchot a Quanta Computer fogja gyártani, a kijelzőpanelt pedig a TPK szállítja majd – a beszállítóknak állítólag augusztusi szállítási határidőket adtak meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

10 hozzászólás

 1. Krisz - 2014.04.08. 18:56

  Hmmm nem is olyan rossz.

 2. zsolt - 2014.04.08. 23:58

  Ha a szívverés mellett még a pulzust is fogja mérni, az kafa lesz!

 3. The Count - 2014.04.09. 03:35

  Most ez komoly ? Ez egy műanyag gyerekóra ! Nem tudom mi a fene tartott ennyi ideig a fejlesztésen. Ebben a dizájnban semmi komolyság, ez olyan 5C vonal…

 4. The Count - 2014.04.09. 03:45

  Fokozottan ki vannak téve a leégés veszélyének ? Az ács és a vasbetonacél szerelő biztos ilyet vesz… Ez egyszerű parasztvakítás megint. Az egészben csak a használati értéket nem látom. A vér oxigénszintet a ujjbegyre helyezett hüvely ami megvilágítja azt és színelemzéssel állapítja meg azt. Komoly kórházi cuccot a Nikon gyárt, de az is 20 százalék szórással tud mérni. Kíváncsi lennék, h ezt egy “óra” hogy fogja megoldani ? Ez simán parasztvakítás… Az iphone alkalmazás mint pulzusmérő is megbízhatatlan.
  Visszatérve a leégéshez: aki ki van téve az uv sugárzásnak, az hosszú ujjú cuccban van, ha nem tök hülye. Akkor az órát a ruhán kívűlre veszi ? Már 6 ezer forint egy uv mérő. Akkor minek ez a parasztvakítás ?
  Na mindegy, ez csak a józan meglátásom…

 5. D - 2014.04.09. 07:58

  jezusom de butak vagytok,vegig gondoltatok amit kommenteltek?sztem olvassatok vissza:D

 6. Ibrick - 2014.04.09. 08:58

  Az teccik benned báró úr, hogy fikázol egy olyan eszközt amiről még senki semmit nem tud, a cikkek is csak találgatnak. A fenti kép pedig egy illusztráció, szerintem köze nincs az i órához . Ne az akadályokat gördítsd az pártunk es kormányunk reszortja. Nem biztos, hogy az almások hülyék és olyan eszközt készítenek ami gagyi.

 7. HunXPlayboy - 2014.04.09. 09:20

  Ibrick! Adlak!:) bírom ahogy emberek fel tudnak háborodni a pletykán, és így csinálnak bolhából elefántot.
  Egyébként minél több használhatatlan funkció van valamiben, annál magasabb index számot kap ami miatt a “hozzáértő” vásárlók megveszik. És hidd el hogy ezerszer többen vannak ezek mint akik ténylegesen értik is hogy mi mire való!

 8. Jovits - 2014.04.09. 10:52

  Egyet ertek az elottem szoloval. Egyatalan nem is biztos, hogy igy fog kinezni a termek. Azt viszont hozza kell tegyem, hogy meg abban az esetben is ha az elvarasaidnak nem felel meg akkor -es most lehet ujat fogok mondani – nem kell megvenni!
  Imadom az embereket akik az ihungary.hu ra jonnek csak azert hogy leszoljak az Apple termekeket es kozoljek veluk kommentekben hogy ennyi volt , az applenek vege. Jo , rendben, akkor te menj es olvass masik oldalt legyel megelegedve veluk. En meg ezt a honlpaot meg mindig szivesen olvasom es veszem is a termekeket abbol a penzbol ami az enyem es megdolgoztam erte. Eleg szar azt latni a kommentek kozott hogy Neked , vagy hasonlo tarsaidnak mennyire nem tetszik az eszkoz . Sokkal erdekesebb lenne esetleg a velem egyutt erto elvtarsakkal talalgatni ,hogy milyen finomsagokkal fog az Apple eloallni megint. Nekem special ez a koncepcio tetszik, de nem tudok semmilyen velemenyt mondani az iWatchra mert az egatta vilagon senki semmilyen konkretumot nem tud.

 9. The Count - 2014.04.11. 05:48

  Na pont ezért nem fog durranni, mert már a pletykák miatt lassan senkit nem fog érdekelni. De egyébként meg minek erről egy sort is írni. Semmi sem biztos csak pletyka az egész.

 10. The Count - 2014.04.11. 06:15

  A felmérés alapján 17 százalék veszi meg ha 350 dollár alatt lesz. Hát szerintem ez jóval 350 felett lesz !

  Ja és milyen haszna van ??? A teló az adatkommunikáció miatt még eddíg se fogja bírni. A másik meg h mi az a csoda ami miatt valaki nem tudja elővenni a telefont ? Ja tudom már. A sznobizmus.
  Én maradok az IWC órámnál. Az legalább óra.
  Majd ha meglátod ezt a kacatot a társaságban még két ember kezén, akkor majd nem győzöd eldugni, nehogy meglássák. Már az iphone is itt tart lassan…

Szólj hozzá Te is!