Hamarosan a Windows is beköltözik a kocsikba

HusztiD 2014.04.08. 12:20 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 292

A tavalyi WWDC alkalmával mutatták be az iOS 7-et, melyben akkor egy pár mondat erejéig szerepet kapott az iOS in the Car. A 7.1-es frissítés érkezésével az Apple elérhetővé tette az azóta CarPlay néven futó szolgáltatást, melyet már olyan gyártók járműveiben használhatunk, mint a Mercedes, Toyota vagy a Ferrari. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy az almások korábbi riválisa is célba vette a négykerekűek piacát.

Nem mondható el, hogy a Microsoft lemásolta volna az Apple-t, ugyanis korábban már voltak hasonló kezdeményezések olyan vállalatokkal, mint a BMW, Kia, Nissan vagy a Ford, de ezek valamiért nem lettek sikeresen megvalósítva, hiszen most egy új, Metro felületű szolgáltatást akar bevezetni az óriás. Egy konferencián most napvilágra került a Windows in the Car néven emlegetett koncepció, mely alapján a redmondi vállalat betörne az autógyártók piacára, hogy ott is tovább népszerűsítse a Windows Phone rendszerét. Mivel egyelőre csak egy koncepciót mutattak be a konferencián, így elképzelhető, hogy az elkövetkezendő hónapok folyamán sokat változik majd a fejlesztők elképzelése ezt illetően, így akár újabb funkciókkal is bővülhet az. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a dolog kimenetele, ugyanis egy régi rivális tünt most fel az Apple számára, akik szintén meghódítanák az autóspiacot.

Hogy mi lesz a pontos megvalósításból, az egyelőre kérdéses, ugyanis még nem tudni, hogy mely autógyártók fogják támogatni az ötletet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. HorvY - 2014.04.08. 12:29

    Most már legalább a kocsik is lefagyhatnak :))) Kékhalál ✔️

  2. KTamas - 2014.04.09. 10:29

    Eljott a vilag vege!!! Windows lesz a kocsikba :O nem erre számitottam a vilagvegevel kapcsolatban :/ a majàk szarul josolták meg. 2 eve hasznalok mac-et es a windows a kozelebe sincs! Inkabb lenne OSX IN THE CAR!

  3. Henrik - 2016.04.19. 22:01

    Napi szinte használok Win10-et gépen és telefonon, illetve iOS-t, és erre a hírre csak egy reakcióm van:
    Nee!! Windows 10 1 nap 2 összeomlás, nem akarom még az autóban is azt figyelni, hogy mikor omlik össze a “Sávtartó Segéd” vagy éppen a “Forgalom Figyelő Ügynök”

Szólj hozzá Te is!