Ronnie Moas: Ha Apple részvényed van, add el!

Helme 2014.01.12. 15:58 Apple, Egyéb 1 db 518

Ronnie Moas, – az egyik legnagyobb amerikai elemző és a Standpoint Research alapítója – azt tanácsolja, hogy aki Apple részvénnyel rendelkezik, az mindenképpen adja el. Noha a vállalat horribilis összegen ül, s az eladási mutatók is nagyon szépek, Moas úgy gondolja, hogy amit az Apple csinál, az kifejezetten nem etikus.

Az ügyfeleinek küldött részletes elemzésben kitér arra, hogy morális alapon kell megközelíteni a helyzetet. Jelenleg az Apple-nek 150 millárd dollárnyi készpénze van, amit el is költhetne fontos dolgokra. Mégpedig arra, hogy a Kínában található gyárakban az emberek ne óránként 2 dollárért szereljék össze a cég zászlóshajóként szolgáló termékeit.

A tőzsdén azonban nem az erkölcs, hanem a pénz beszél, így a tanácsot nem igaz fogadták meg a befektetők, így az Apple részvények nem szakadtak be. Szerinted el fogja érni az Apple részvény valamikor az 1000 dolláros lélektani határt?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. LiEuTeNaNt - 2014.01.13. 09:49

    Én tőzsdézem rendszeresen, és sosem volt számottevő egy-két elemző kijelentése, hiszen mellettük van még 100 másik akik meg az ellenkezőjét gondolják. Sőt, tapasztalatom szerint ilyenkor az jön, hogy még többen felfigyelnek a részvényre, hiszen még xy bejelentése sem tudta megingatni, stabil befektetés.

    Az 1000 dolláros határt pedig nagyon nehéz lesz elérni, de az új HQ szerintem hatalmasat fog dobni rajta.
    Ha pedig a 2 szériánkénti designválatást nézzük, az is sokat segíthet majd ősszel, addig nyugalom lesz várhatóan.

Szólj hozzá Te is!