Amerika engedélyezné a repülés közbeni mobiltelefonálást

Dan 2013.11.22. 19:31 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 685

Lazítana az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság a repülés közbeni telefonhívás, illetve internetezési korlátozásokon. A javaslat szerint ugyanazt a kommunikációs hozzáférést kellene elérhetővé tenni a levegőben is, mint más tömegközlekedési eszközökön.

A Wall Street Journal értesülései szerint az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) javaslata nagymértékben lazíthatna a jelenleg érvényben lévő, repülés közbeni mobiltelefon használatát érintő korlátozásokon.

Az új tervezet értelmében a fedélzeti mobilhívások, az SMS, illetve más mobil szolgáltatások is, mint például az internetezés, 10 ezer láb magasság felett lehetővé válnának, azonban a fel -, illetve a leszállás idejére továbbra is érvényben maradnának a meglévő tilalmak.

A tervezet életbelépésének esélye egyelőre meglehetősen kérdéses, a légitársaságok zömének aggályai szerint ugyanis a fedélzeten történő telefonálás egyúttal nagyban befolyásolná többek között az utasok kényelmét is, ráadásul a javaslat engedélyezéséhez, a repülőgépjáratokat előbb az amerikai légügyi hatóság (Federal Aviation Administration, FAA) által jóváhagyott speciális antennákkal is fel kellene szerelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

2 hozzászólás

  1. Bobek - 2013.11.23. 00:14

    A Delta jaratain ( tobbek kozt) lehet netezni most is bizonyos magassagban…
    De ha jol tudom a Lufthansa jaratain is a tengerentulra.

  2. Blase11111 - 2013.11.23. 21:02

    Birnam ha Gyozike telefonalna mellettem egesz uton…

Szólj hozzá Te is!