Az Apple egy új titkos, térképes projekten dolgozik

Helme 2013.09.29. 21:18 Apple, Mac 3 hozzászólás 1 090

Az Apple péntek este közzétett egy felhívást, melyben munkatársat kerestek egy webes platformon lévő titkos, térképes projektre. A vállalat az állásajánlatot időközben eltüntette, de a MacRumors-nek sikerült lementenie. A pontos feladatot nem részletezték, csupán minimális információkat közöltek, így csak tippelni lehet, hogy mire készülnek.

Amit az Apple elárult: design, fejlesztés és komplex front-end kódolás a feladat egy új és titkos projektben. Dokumentálni és tesztelni kell az elkészült részeket. Minőségbiztosítás, projektmenedzsment is szükséges, hogy maximalizálni lehessen a termék hatékonyságát.

Valami biztos készül, ugyanis még mindig keresnek Web UI Designert. Ahhoz, hogy valaki betölthesse ezt a feladatkört, legalább hároméves tapasztalattal kell rendelkeznie natív és webes alkalmazások fejlesztésében, illetve ismernie kell a HTML, CSS, JavaScript, JQuery, DOM, XML, JSON és Javascript kódolási nyelveket.

Bár nincsenek egyértelmű jelek arra vonatkozóan, hogy az “új titkos projekt” pontosan mit is takar, de az elemzők már tippelgetnek. Egyes vélemények szerint az Apple azt szeretné, hogy weben is megjelenjen a Maps. Illetve a közelgő Mavericks megkapja egy frissítésben külön programként, így fontos fejleszteni a későbbiekben. Hamarosan a gépen megnézhetjük a kiválasztott célpontot, majd azt egyből át tudjuk küldeni iOS-re, ami azért valljuk be, nem rossz dolog, de a későbbiekben biztos ezt is fejleszteni akarja majd az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

 1. Genius - 2013.09.29. 22:39

  “Például a gépen megnézhetnénk a kiválasztott célpontot, majd azt egyből át tudjuk küldeni iOS-re, ami azért valljuk be, nem lenne rossz dolog.”
  Micsoda zseniális ötlet! És lám az Apple már meg is valósította: idézet a Mavericks leírásából (www.apple.hu): “Ha készen állsz az indulásra, küldd el a térképet az iPhone-odra, így útközben hallhatod is a navigációt.”

 2. Gábor - 2013.09.29. 23:06

  Szerintem a maps meg fog jelenni az icloud.com-on mint a pages, numbers, keynote. Erre keresnek most embert…

 3. Kala1 - 2013.09.30. 22:25

  Én még mindig maradok a Google Mapsnél az még mindig jobb.

Szólj hozzá Te is!