Heti összefoglaló: Az iPhone 5S a leggyorsabb telefon a piacon, a Samsung sokkol, a slo-mo pedig menő

Dan 2013.09.29. 22:32 Apple, Egyéb 1 db 1 093

Mozgalmas hét van mögöttünk, nem vitás: kiderült, hogy az iPhone 5S a leggyorsabb telefon a piacon, befoltozták az iOS 7 egyik legveszélyesebb biztonsági hibáját, közben 9 millió iPhone-t adott el az Apple az első (nyitó) hétvégén, mialatt a Samsung meg arany Galaxy S4-gyel sokkolja a piacot, a slo-mo pedig egyszerűen menő – ezek voltak a hét legolvasottabb hírei.

Az iPhone 5S a leggyorsabb telefon a piacon

Az új 64 bites lapkákkal szerelt iPhone 5S gyakorlatban nyújtott teljesítményéről eddig csupán a szeptemberi prezentáción elhangzottak alapján vonhattunk le következtetéseket. Bár a gyártó megmaradt a korábban jól bevált receptnél, azaz az új A7 chip az előző modellhez hasonlóan kétmagos modullal dolgozik, a teljesítmény mégis drámaian nagyobb az új 64-bites architektúrának köszönhetően. Ennek apropóján készítette el legfrissebb (gyorsasági) tesztjét az AnandTech.

A Samsung sokkolta a piacot: Itt az aranyszínű Galaxy S4!

A Samsung nemrégiben bejelentette, hogy arany színben is elérhetővé válik a Samsung Galaxy S4. Bár ennek leginkább talán a szaúdi olajbárók örülnek, a dél-koreai óriás úgy reklámozza új színben tündöklő modelljét, mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt.

iPhone 5S – Egycsapásra mindenki kedvence lett a “Slo-Mo”

Még csak pár napja érhető el az új iPhone 5S készülék, de a világ legnépszerűbb videómegosztóit máris ellepték a Slow Motion technológiával készített videók. A YouTube oldalán már több ezer videó érhető el, mely az iPhone 5S készülékben elérhető újdonságot mutatják be.

Megérkezett az iOS 7.0.2-es frissítés

A frissítésben az Apple javította a zárolt képernyő jelkódjának megkerülési lehetőségét, így végre újra biztonságban tudhatjuk szeretett készülékünket. Ezen kívül számunkra egy elhanyagolható változás is történt, újra elérhetővé vált a görög billentyűzet is a jelkód beviteléhez.

Apple: 9 millió iPhone kelt el három nap alatt

Ahogyan az várható volt a hivatalos hétvégi megjelenést követően, végre közzétette az újabb generációs telefonjaira vonatkozó eladási számokat az Apple, mely a tavalyi évhez képest is lényegesen több: idén mintegy 9 millió új iPhone-t értékesítettek az első (nyitó) hétvégén.

Október végén jöhet az iPhone 5C és 5S Magyarországra

Bár a hivatalos Keynote-on nem említették, a hazai szolgáltatók már napra pontosan tudják az új készülékek premier dátumát. Így az elmúlt évekhez hasonlóan ismételten a már jó bevált Telekomos forrásainknál érdeklődtünk.

Így növelhetjük készülékünk akkumulátor idejét iOS 7 alatt

Az iOS 7-használók közül egyre többen panaszkodnak az új oprendszer szoftveres hibái mellett a gyorsan merülő akkumulátorra. A probléma orvosolására egy hasznos tippekből álló összeállítást készített az egyik neves Apple-blog, melyek betartásával jelentősen növelhetjük telefonunk vagy táblagépünk üzemidejét.

Komoly biztonsági rést találtak az iOS7-ben

Bár még csak nemrég érkezett meg az Apple legújabb végleges iOS operációs rendszere, máris sikerült egy komoly biztonsági rést találni benne. Annak ellenére, hogy le van zárva a telefon (jelkódzárral), tudunk hívást kezdeményezni.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. H.Attila - 2013.09.30. 15:46

    Kezd amugy eleg faraszto lenni, hogy allandoan elojon ez az idokis hirdetes…..

Szólj hozzá Te is!