Limfómája van Kína egyik legbefolyásosabb bloggerének

Helme 2013.09.14. 19:22 Apple, Egyéb 0 db 295

A rákkal szemben mindenki egyenlő – írta mikroblogjában az 52 éves Li Kaj-fu, Kína egyik legismertebb mikrobloggere, a Google China volt kínai vezetője, aki így hozta nyilvánosságra súlyos betegségét. Második bejegyzésében pénteken elárulta, hogy a nyirokrendszer rosszindulatú daganatát állapították meg nála. E betegséget nehéz felismerni, de a szakemberek szerint gyógyítható, legyőzhető.

Péntek este a kínai keresőóriás, a Baidu használói körében a legnagyobb érdeklődést Li betegségének híre váltotta ki. Bejegyzését több mint 250 ezren továbbították, a hozzá fűzött kommentek száma meghaladta a 300 ezret. Az ország minden tájáról kívántak neki felépülést és fejezték ki szomorúságukat a hír hallatán.

A tajvani Li (Lee) 1973-ban emigrált az Egyesült Államokba, középiskolába Tennessee államban járt, majd elvégezte a Columbia Egyetemet és a Carnegie Mellon Egyetem szerzett PhD tudományos fokozatot. Dolgozott az Apple-nél, majd a Microsoftnál az Egyesült Államokban, 2005-ben kerül a Google China-hoz, amelynek alapítója. Li mikroblogjának 51 millió követője van, de népszerűségét elsősorban könyveinek, nyilvános előadásainak, nyílt leveleinek köszönheti, amelyekben többek között a céltudatos tanulásra, munkára ösztönözte az egyetemi hallgatókat.

Stílusával, jó szándékú lelkesítésével megnyerte elsősorban fiatal, értelmiségi közönségét. Li ma egyike a kínai mikroblogvilág meghatározó véleményformálóinak, egyes társadalmi, politika, gazdasági kérdésben alkotott véleményét, esetenként a cenzúrát bíráló bejegyzéseit gyakran idézték a nyugati médiumokban is. Februárban mikroblog-fiókját három hónapra “bezárták”, mert számon kérte a Baidu menedzsmentjét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!