Itt a Mol Mobile – Saját márkanévvel indított mobilszolgáltatást a Mol!

KeleMan 2013.09.03. 12:14 Egyéb 6 hozzászólás 746

Saját márkás mobilszolgáltatást indított hétfőn a Mol Nyrt. a Magyar Telekom hálózatára támaszkodva – közölte a Mol az MTI-vel. A két vállalatcsoport között az idén júliusban létrejött stratégiai együttműködés keretében kialakított szolgáltatás az olajvállalat szerint a Multipont Törzsvásárlóknak járó feltöltési kedvezmények, illetve az országos kúthálózatnak köszönhető könnyű elérhetőség miatt lehet vonzó az ügyfeleknek.

“A MOL-t eddig is a mobilitással azonosították a magyar piacon, s ebbe illeszkedik cégünk új, saját márkás – a tervek szerint hamarosan regionálisan is elérhető – mobil szolgáltatása. Büszkék vagyunk arra, hogy a régió olajipari vállalatai közül elsőként a MOL jelenik meg a mobilkommunikációs piacon. Mindehhez pedig a Magyar Telekommal kötött stratégiai együttműködésünk adja a keretet. Ennek köszönhetően ügyfeleink gyors és megbízható hálózatot használva lesznek elérhetők.” – mondta el Horváth Dori Jenő, a MOL magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

A Mol Mobile szolgáltatást a társaság töltőállomásain lehet megvásárolni, a készülékkínálatban az induláskor hagyományos és érintőképernyős Samsung készülékek lesznek elérhetőek. A közlemény szerint a lépés illeszkedik a Mol magyarországi stratégiájába, amely bővíteni kívánja a töltőállomásokon kínált szolgáltatások körét. Ennek keretében indult például a Magyar Postával közösen a Postapont szolgáltatás, a kerékpárosokat megcélzó bringaprogram és a használt sütőolaj begyűjtését célzó akció is.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója júliusban írtak alá egy stratégiai megállapodást a két vállalat között. A megállapodás az értékesítés, a kiskereskedelem, az energia-kiskereskedelem és az informatika területét érintő együttműködésekről szól.

A stratégiai dokumentum többek között szándéknyilatkozatot is tartalmaz a különböző kis- nagykereskedelmi szolgáltatások bővítéséről és további kereskedelmi együttműködések lehetőségeiről, valamint az informatikai és távközlési szolgáltatások területéről. Emellett a két vállalat megvizsgálja, hogyan tud a jövőben együttműködni a régiós piacokon.

További információk: Molmobile.hu

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

  1. Ács Ferenc - 2013.09.03. 12:34

    Ennek így mi értelme, hogy más hálózatát használják?
    Így csak simán ügynökei a telekomnak.

  2. Gabor - 2013.09.03. 13:44

    Semmi értelme. Ha csak azt nem nézzük, hogy így lesz állami mobilszolgáltató

  3. OrsosVinetouuu - 2013.09.03. 15:22

    Na akkor a Mol mobile lefedettsége olyan szar lesz, mint a t-mobilé T-Mol hehehe

  4. Ncg - 2013.09.03. 15:34

    A Vodafone is igy indult, használta a pannon es westel hálózatát;)

  5. Taylor - 2013.09.03. 17:23

    Nekem a használt sütőolaj begyűjtése kicsit érdekes, ugyanis kiválóan lehet használni régi tipusú Diesel autóknál gázolaj hejett. Kicsi barkácsolás és 20-30 ezer ráfordítás az egész. Jártam ilyen kocsival, tehát működik a dolog.

  6. DolgoZo - 2013.09.03. 18:38

    Csak meg ne érezze a rendőr a sültkrumpliszagot, amit húz az autód, mert az biza jövedéki adócsalás, nem ejnyebejnye… Amúgy tényleg hibátlan a régi szívódízelekbe…

Szólj hozzá Te is!