Megérkezett a Bioshock Infinite az OS X rendszerekre

KeleMan 2013.09.02. 16:51 Apple, Játékok 3 hozzászólás 688

Megjelent és végre letölthetővé vált a Mac App Store áruházban is az idei év játékának kikiáltott, több, mint 85 rangos díjat bezsebelt Bioshock Infinite. A népszerű Bioshock és Bioshock 2 víz alatti világa után a készítők Columbia lebegő városába invitálnak bennünket. A játék eseménye 1912-ben játszódik, ahol egy bizonyos Booker DeWitt bőrébe bújhatunk.

A főszereplő feladata egy Elizabeth nevű lány megkeresése lesz ezen a rendkívül szélsőséges helyen, amit a színtiszta káosz ural, melyet bár megpróbálnak erővel és egyéb lázadó eszmék ábrázolásával elnyomni. A valós világban is jellemző amerikai excepcionalizmus (kivételesség tudat) kivétel nélkül visszaköszön a játékban, a Columbia városában látható hatalmas táblákon, zászlókon és óriási propaganda posztereken. Bár Columbiát a város vezetője menedékként szánja, de a filozófiai elképzelése inkább ultranacionalizmusként és eltúlzott vallási fanatizmusként jelenik meg.

A játék elején a város épp függetlenségét ünnepli, az összkép idilli, valóban csak az állunkat keresgethetjük. Vásári játékokon vehetünk részt, nézelődhetünk, beszélgethetünk az emberekkel, az apró jeleket viszont nem tudjuk elfelejteni. Aztán egyszer csak megbélyegeznek bennünket, hogy mi vagyunk a fekete bárány, aki Columbia városára a rontást hozza és elszabadul a pokol… Elindul a 40-50 órán át tartó non-stop akció, amivel nem lehet betelni, olyan mesterien van kivitelezve.

Aki szereti az FPS akciójátékokat és a filmszerű eseményeket, szereti megkedvelni a karaktereket és nem mellesleg Macen szereti mindezt tenni, azok számára bátran ajánljuk a játék megvásárlását, bár egy izmosabb MacBook Pro, vagy iMac nem árt hozzá.

BioShock Infinite (AppStore Link) BioShock Infinite
Fejlesztő: Aspyr Media (iDP)

Besorolás: 17+

Ár: 10 990 Ft Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Booker - 2013.09.02. 17:18

    Imádom. A világ legjobb játéka. Alig várom :)

  2. Rudolf - 2013.09.03. 14:58

    PC-n végigjátszottam le a kalappal a gyártók előtt :) Hihetetlen jó játék mint grafika mint élmény és a történet is szuper. A végén pedig egy jó nagy fordulat van ami aztán télleg kiváló. :) Mindenki tolja végig !! :D

  3. Asd - 2013.09.18. 05:05

    Rudolf hidd le os x en sem rosszabb ;)

Szólj hozzá Te is!