Kiterjesztett valóságon alapuló használati útmutatót fejlesztett iOS-re az Audi

Dan 2013.08.27. 18:55 Apple, Programok 6 hozzászólás 1 612

Néhány évvel ezelőtt még fogalmunk sem volt a létezéséről, ma már pedig számos területen hasznosnak tűnik az elkövetkezendő évek vélhetően egyik legnagyobb slágere, melyből az Audi mutatott be nemrégiben egy újabb remek alternatívát. Talán ilyen használati utasítás jár majd a jövőben megjelenő árucikkekhez?

Az elmúlt években, sőt a manapság vásárolt termékekhez is – legyen az egy mosógép, vagy kamera – több oldalas és ráadásul komplikált használati utasítás jár, amit sok esetben inkább félre teszünk és anélkül próbálunk rájönni az adott készülék működési elvére. Vélhetően ezt a problémát orvosolja az Audi nemrégiben bemutatott forradalmian új megoldása, melyhez nem mást, mint az elkövetkezendő évek egyik legnagyobb technológiai fejlődésének ígérkező, kiterjesztett valóságot használta fel.

Az Audi eKurzinfo névre keresztelt alkalmazása az iPhone/iPad kameráját használja fel, hogy hanggal, képpel illetve szöveggel egybegyúrt videós útmutatóvá varázsolja a készüléket. Az app használatához csupán az adott helyre kell ráirányítani a telefont vagy a táblagépet, és az alkalmazás már mutatja is, hogy az adott alkatrész, kapcsoló pontosan mire is jó, miként működik és milyen egyéb rejtett funkciói vannak. Az Audi A1 és A3 modelljeivel kompatibilis ingyenes alkalmazás a jármű mintegy 300 különböző részét képes “szkennelni” és kizárólag iOS rendszerű eszközökkel kompatibilis.

Az Audi magyar App Store-ban is elérhető újdonsága remélhetőleg nem korlátozódik majd csupán az autók használatára, hiszen egy ilyen megoldás nagy valószínűséggel számos területen praktikus lenne.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

6 hozzászólás

 1. Huba - 2013.08.27. 22:33

  Ez igen!

 2. Apple - 2013.08.28. 00:23

  Ez mekkora nagy hülyeség!!! Nehogy mar ilyen program kelljen egy premium Auto kezelésének megértéséhez!!! Az legyen egyértelmű es intuitív ne egy iOS app legyen az… A motor térben is minden sötét szürke es fekete, eleg ha sárga az ablakmosó sapkaja es mondjuk kék az olaje – mással ugy se kell találkozzon a tulaj / bar méginkább eleg az ablakmosó.
  Egy a szerelők szamara kifejlesztett Alkalmazás ma mas tészta lenne….
  Szerintem.

 3. Xcv - 2013.08.28. 09:28

  Kedves “Apple”!

  Kommentedből kiderül, hogy egy Trabant büszke tulajdonosa vagy! :D

 4. Csonti168 - 2013.08.28. 11:13

  Jó ötlet!Felválthatja idővel a használati utasításokat,egyszerűbb mint lapozgatni a könyvet.

 5. Zalán - 2013.08.28. 17:20

  Apple! Egyáltalán nem értek veled egyet. Nagyon is jól jön egy ilyesfajta segítség, pl. a hibaüzenetek vagy hibajelzések során. Pláne ha a szervizkönyv már elveszett.

 6. Apple - 2013.08.28. 21:22

  A személyeskedés hogy jon a vélemény nyilvánításhoz? Nehez elviselni az ellenkező véleményt? Jajj. Amugy is óriási tévedés.
  Elfogadom, hogy nektek hasznos csak nem gondoltam. Számomra az az ideális ami vagy egyértelmű piktogramot használ amihez nem kell szótár vagy konkrétan szövegesen lekerdezheto, hogy mi a baja. Ugy se fogok autoszerelesbe kezdeni.

Szólj hozzá Te is!