iPhone 5S, 5C: beindult a mémgyár

Dan 2013.08.27. 20:27 Apple, Egyéb 25 hozzászólás 2 121

Csokoládéból készült iPhone 5S, konzervdobozba csomagolt olcsó iPhone, gúnyos megjegyzések. Ilyennek képzeli el a legnagyobb IT vállalatok kifigurázásáról is elhíresült Joy of Tech, az Apple ősszel érkező újabb generációs készülékeit.

A legnagyobb IT vállalatok kiparodizálásával is foglalkozó oldal a Joy of Tech, ezúttal az Apple idén szeptemberben debütáló telefonjait veszi célba, hogy szarkasztikus megjegyzései révén némi humort csempésszen a már már lassan unalmasnak mondható ál-hírek közé. Az oldal ennek apropóján egy humoros táblázatot készített, melyen összegyűjtötték milyen újdonságok érhetik, vagy érhetnék a Cupertino-i vállalat szeptemberben bemutatandó újabb generációs készülékeit.

Ezek szerint az iPhone 5S például csokoládéból is készülhetne (ha már aranyborításban is vizionálják a készülék piacra kerülését), aranytojást tojó tyúk helyett pedig, arany iPhone-t töltő (arany) liba járna minden új típusú készülék mellé. Szintén mulatságos lehet a pezsgő színnel érkező iPhone, melyet egy buborékokkal animált mozgó háttérkép díszítene, csakúgy mint az olcsó(bb) iPhone, ami ha már olcsónak lett kikiáltva, miért ne jelenthetne meg egyszerűen csak színes konzervdobozokba csomagolva?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

25 hozzászólás

 1. CEB - 2013.08.27. 20:32

  Ez vicc akar lenni? Csak mert
  En nem tartom humorosnak..

 2. Bandita - 2013.08.27. 20:47

  Na ez elmond mindent!

 3. scamp - 2013.08.27. 22:54

  Na igen, számomra sem humoros, inkább elgondolkodtató.Amiről mi itt diskurálunk, arról mások(komolyabb emberek, cégek) szintén hasonlóan vélekednek.Elgondolkodtató ,ugyanis az Apple ilyen “vicceknek” eddig nem volt kitéve, kíváncsi vagyok, hogy képes lesz-e a rengeteg negatív kritikát és reklámot a saját hasznára fordítani és felülkerekedni rajtuk.
  Ha enged ezeknek a szóbeszédeknek, ennek a nyomásnak( média, sajtó), akkor könnyen elveszítheti a nagy nehezen kivívott helyét, megítélését a piacon, azaz az igényesség, minőség szimbóluma könnyen a tucat, kommersz termékek és márkák körében “ébredhet”.
  Kérdés, hogy az eddig szintén nagy nehezen maga mellé állított felhasználók, vásárlók akarnak-e ilyen tucattermék vagy kommerszmárka tulajdonosai lenni vagy inkább elpártolnak, nyitottabbá válnak majd más márkák felé?!
  Az áraknak és a versenyhelyzetnek nyilván az tenne jót, ha az alma nyitna más irányba, elérhetőbb lenne, azonban azt se felejtsük el, hogy sikeréhez az is nagyban hozzájárult, hogy a többség(itt Magyarországon mindenképpen) prémium márkaként kezelte.
  Az már megint más kérdés, hogy mára igencsak romlott a cég imidzse, megítélése, köszönhetően a termékei elterjedésének a nem megfelelő körökben.Ha ez így folytatódik, nem biztos, hogy hosszútávon jó vége lesz.
  Reméljük nem nekem lesz igazam és rámcáfol a cég!Hajrá Apple!

 4. Peti - 2013.08.27. 23:52

  Én se nagyon.
  Utóbbi hetekben semmi mozgás, nincs egy érdekes cikk sem. :(

 5. scamp - 2013.08.28. 00:13

  Még annyit leírnék kiegészítésként, hogy bár sokan nem így érzik, de az Apple és így az iPhone igenis prémium márka, termék.
  Ugyanis maga az, hogy valami “prémium kategória” több tényező együtthatója.Véleményem szerint ehhez elengedhetetlen a minőség, a megbízhatóság és/vagy az ezt tükröző ár.
  Nálunk Magyarországon mind a három tényező megállja a helyét az Apple esetében.Minőségi kidolgozás, anyaghasználat, megbízható operációs rendszer és ezt tükröző magas ár.Természetesen fejlettebb országokban csak az első két tényező a meghatározó, míg elmaradottabb, szegényebb területeken már a harmadik is.
  Azt is megjegyezném, hogy nagyban befolyásolja egy termék megbecsülését, hogy az adott személy milyen könnyen vagy nehezen jutott hozzá, mennyi megalkuvás árán sikerült megszerezni.Nyilván való, hogy az kevésbé fogja becsülni az adott készüléket, aki megkapta az első énekből megszerzett 5ösért, mint az, aki hónapokig vagy évekig kuporgatta rá a pénzét(én a második kategóriába tartozom).Azt mondanom sem kell, hogy mint mindenhez, ehhez is kell egy bizonyos szellemi érettség, hogy ne státuszszimbólumként kezeljük a megszerzett terméket.
  Példaként a kételkedőknek felhoznám a Mercedest.Azt hiszem nem veszünk azon össze, hogy ez a márka prémium kategóriás.Pedig csak nálunk tűnik elérhetetlennek egy új autó vásárlása.Mégis külföldön is prémiumként kezelik.Egy középkategóriás, új Suzuki drágább, mint egy több éves Mercedes.Mégsem a Suzuki a prémium kategóra.Miért?Minőség és megbízhatóság.
  Én örülnék, ha az Apple megmaradna ezen a szinten továbbra is és nem erőszakolná meg magát “pár rongyos” dollárért.

 6. AppleUser #1 - 2013.08.28. 01:35

  Most miért? Szerintem jópofa. Nyugodtan vigyenek egy kis viccet a dologba, ha már itt ennyi ember fel volt háborodva az 5C miatt.

 7. LALI - 2013.08.28. 07:34

  Hát végül is a Samsung is csinált már az egyik videójával viccet magából,
  azzal a csajjal aki kétszer is kimondja amikor olyan hű de nagyon nagy elképesztő dolgot lát, ami az én véleményem szerint egy nagy rakás sz@r! Valójában egy Samsung Galaxy S3 mobil egy Galaxy Tab-lettel a belső oldalában!
  Ezt mondja a csaj: Wauuuu! That`s a masing!
  Én nem tudom mit jelent, talán azt hogy HŰHA de fail!

  Bár szerintem azért ennyire nem kéne kinevettetni az Iphone-t!

  Az még rendben hogy italnak álcázzák!
  Meg Iphone 5S narancs buborékokkal az még oké! :D

  -De ne álcázzák már kacsának, meg csokinak!!!!!!!!!!

  Mert az cseppet sem vicces hogy ha főleg egy prémium kategóriás telefont ami vezeti a mobil piacot kicsúfolnak….
  Ez volt az Iphone 5 megjelenése előtt amikor az Iphone 5 jégkrémet adták el!
  Ez is csúfolás!

 8. Fehérsólyom - 2013.08.28. 07:56

  Én akkor is megvenném az iPhone-t ha csak 20.000 Ft. Lenne. (Ugyanezzel a minőséggel) Vannak akik nem vennék meg, mert az már tömegcikk. És az ciki.
  Továbbá megvennék bármilyen más márkát is 200.000 Ft.-ért, ha az ugyenazt tudná, mint az iPhone.

 9. Szexuális Zaklatás Panda - 2013.08.28. 07:58

  A Mercedesnek is van szerenyebb autoja. Mint ahogy az Apple-nek is van szerenyebb iPodja, iPadje, MacBookja stb, de egyik termek sem gagyi, nyilvan ez sem lesz. Lesz igeny erre a keszulekre, es azert egyaltalan nem mondhat majd olcsonak.

 10. Fehérsólyom - 2013.08.28. 08:02

  Aha! Ez vicces, az nem vicces. Mennyi komoly ember létezik, és milyen jól meg tudják itélni, hogy mi a jó!

 11. Taylor - 2013.08.28. 10:29

  Azon nevetünk amin sírni kéne. Ha az Apple céltáblájává válik a gúnyoknak arról csak ő tehet. Mindég lesz a piacon kimagasló prémium kategória és ha azon történetesen nem alma logó van akkor sem dől össze a világ. Kicsit több humorérzéket uraim. A csúcs termékek pedig jönnek maguktól . Háleluja …

 12. Stretford End - 2013.08.28. 13:20

  OFF: vízbe ejtett telefonnál probléma, ha megpróbáltam bekapcsolni és nem kapcsolt be? mármint a későbbi újjáéledés esélyét rontom vele?

 13. 007 - 2013.08.28. 15:08

  de nincs müanyagkarosszériás és háromhengeres E osztály Merci!!!!!!

 14. Kecske - 2013.08.28. 15:19

  De könyörgöm, az iPhone nem a premium kategóriába tartozik! Oké hogy felső kategóriás mobil, de ne csináljunk belőle Istent! Szerintem ez csak egy ártatlan tréfa, amin lehet, kihangsúlyozom LEHET nevetni. Legalább volt fantáziájuk… :)

 15. Bandita - 2013.08.28. 19:16

  Scamp! Neked kellene cikket írni!!!

 16. q - 2013.08.28. 23:49

  arra jöttem rá, hogy akkor is meg fogom kaparintani az 5s-t, bármennyibe fog kerülni, már gyűjtöm egy ideje a lét, és addig nem nyugszom amíg a kezemben nem lesz a sajátom. 32 gb, fekete, 5s. és mindenki bekaphassa. csőlátásű apple-fan vagyok mindhalálig, nincs az az isten amiért egy szutyok samsunghoz vagy nokiához vagy akár más oprendszerű trágyához érne a kezem.
  “…ezért az egyért, ezért a lehetőségért, hogy a samsung képébe vágd, az életünket feláldozzunk, de az iPhoneunkat, azt sohaaa!” haters are welcome.

 17. Taylor - 2013.08.29. 00:09

  q Ez aranyos volt! Ha nem is értek vele tökéletesen egyet , mindenképp kapsz egy lajkot. Szeretem ha valaki ki áll a nézőpontja mellett.

 18. scamp - 2013.08.29. 00:17

  *Kecske*- Akkor légy oly kedves és meséld már el, hogy a te ismereted szerint mit is takar a “prémium” fogalma?!
  Mert én úgy tudom, hogy azokat a márkákat, termékeket illetik ezzel a jelzővel, melyek magas, kiemelkedő minőségűek kategóriájukban.Ennek tudatában te mégis hova sorolnád az iPhone-t?És ha nem az, akkor sorold már fel azokat a készülékeket, melyek ebbe a csoportba tartoznak.(Csak megjegyzem, hogy Vertu, Crypto, Tag Heuer, Porsche, stb. telefonok már luxus kategóriások, ezek csak pár ember számára elérhetőek).

  *Bandita* – Köszi, mi általában egy véleményen vagyunk, egyszer összedobhatnánk egy cikket közösen.:)

 19. scamp - 2013.08.29. 00:21

  *q* – Kívánom neked, hogy összejöjjön rá a lé, biztos vagyok benne, hogy jó helyre fog kerülni és megbecsülöd majd.
  Nekem kell hozzá még pár év, hogy a saját 5S készüléket a kezembe foghassam.1-2 év lemaradásban vagyok ilyen téren.

 20. LALI - 2013.08.29. 12:10

  q: További sok sikert kívánok hogy sikerüljön!

  Kecske:Úgy látom te még nem tudod mit jelent a ,,prémium kategória,, szívesen elmagyarázom egyszerűen hogy mi a fogalma!

  APPLE kategóriák rendszerint:

  Kis kategóriások:

  -IPOD nano
  -Ipod classic
  -Ipod touch
  -kis Ipod
  -ide tartozik majd az Iphone 5C is!

  Közepes kategóriások:
  -IPAD
  -IPAD retina kijelzővel
  -Ipad mini
  -Iphone 4
  -Iphone 4S :

  Magas (Prémium kategória):
  -Ipad mini retina kijelzővel
  -Ipad 4
  -Ipad 4 retina kijelzővel
  -Iphone 5

  és az Iphone 5S, is és így ettől tovább fölfele…..

 21. Stretford End - 2013.08.29. 12:32

  én másfél éve gyűjtöm a pénzt az első iPhoneomra, eddig csak samu okostelefonom volt. egy ideig én is szaroztam az apple-t hogy az almáért a hátlapon kell pluszpénzt fizetni, de azóta rájöttem hogy ez nem így van. prémium márka maradjon.

 22. Taylor - 2013.08.29. 13:43

  Lali hol találtad ezt a listát? Tényleg nem kötekedés de nekem úgy tűnik, hogy te kreáltad időrendi sorrendben. Szerintem az 1-2 evvel ezelőtti termékek is jócskán verik a felső mércét a többi kacathoz képest .

 23. LALI - 2013.08.29. 17:13

  Nem időrendi sorrendbe van csak a Kecskének akartam egy kicsit érthetően az ,,ő nyelvén,, elmagyarázni mi is az a ,,prémium kategória,,.
  de én szerintem egyébként végül is jól be kategorizáltam őket, esetleg lehet hogy az Iphone 4S már üti a Prémium kategóriát esetleg……….

 24. dani - 2013.08.30. 09:09

  A magas minőségű anyaghasználattól, összeszereltségtől és a teljesítménytől lesz prémium. Az Apple összes terméke ebbe a kategóriába tartozik, még az iPod Shuffle is.

 25. Taylor - 2013.08.31. 11:11

  Osztom a véleményed Dani . Csak néha már szólni sem mer az ember mert megy az anyázás egyből ! :)

Szólj hozzá Te is!