Itt az új Facebook Messenger!

Dan 2013.08.07. 20:00 Apple, Programok 7 hozzászólás 1 991

Május óta először frissült a Facebook Messenger alkalmazása, mely a gyorsabb és stabilabb működés mellett, többek között Instagram támogatást is hozott.

A tengerentúlon már elérhető 2.6-os verziószámmal bíró Messenger, számos optimalizáláson esett át a (még) gyorsabb és stabilabb működés érdekében. Az újdonságok mellett legfontosabb az Instagram “beköltözése”, így az eddig megszokott módszer szerint már nem csak a készülék kamera albumából csatolhatunk képet a Messenger-en küldött üzenetekhez, hanem közvetlenül Instagram albumunkból is.

Az Instagram integrálása mellett a képek küldése is jóval egyszerűbb lett, ehhez ugyanis már mindössze csak az üzenetekben megtalálható gémkapocs ikonra kell bökni. Kisebb érdekesség, hogy az MSN-nél is hasonlóan népszerű, üzenetekbe illeszthető beépített szmájlik köre is bővült.

Nem utolsó sorban pedig említésre méltó a közösségi oldal tegnap bejelentett hírfolyamának megújulása is: az új fícsör lényege, hogy a hírfolyam egy speciális algoritmus segítségével automatikusan frissül majd, ha valaki a saját bejegyzésünkhöz kapcsolódó, hasonló kulcsszavakkal bíró tartalmat tesz közzé. Így azokat a bejegyzéseket amik érdekeltek volna bennünket, de például lemaradtunk róla, nem kell majd visszagörgetnünk, ugyanis rögvest szem előtt lesznek. Az újdonság egyelőre csak a hagyományos webes felületen működik, a mobilon használható verzióra, még egy kicsit várnunk kell.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

7 hozzászólás

 1. Gábor - 2013.08.07. 20:12

  Én azt várom már, amit Androidra már régen kihoztak, hogy a háttérben futó messenger app kirak egy buborékot a főmenübe, mint mondjuk facebookon, és anélkül hogy meg kellene nyitni az appot, ott is tudunk írni nekik, mondjuk sms közben, vagy más hasonló tevékenység közben.

 2. Milan - 2013.08.07. 20:24

  Olyan nem hiszem hogy lesz.. Nem tud beépülni úgy a rendszerbe a Messenger az ios zártsága miatt..:/

 3. Dani - 2013.08.07. 22:27

  Az új szmájlik hol vannak? Csak mert a gémkapcson belül nekem a régiek vannak?! :(

  • Dan - 2013.08.08. 10:41

   Kedves Dani,

   Az új szmájlikat az alkalmazáson belül, a gémkapocs sorában található kis szmájli ikonra bökve érheted el. Ezt követően a felugró ablakban már látni fogod a Sticker Store-ból (bevásárló kosár) ingyenesen letölthető újdonságokat.

 4. Geri - 2013.08.08. 17:07

  Ipad?

 5. levi - 2013.08.09. 13:03

  Milan jailbreakkelt eszközön megoldható:)

 6. Kornélia - 2013.08.13. 17:55

  Nekem egy gagyi telefonom van..egyszer csak facebookoztam és ezt írta ki, hogy töltsem le ezt a messengert..de nem lehet a telefonomra…nem iphon nem androidos és nem blackberry…de nem enged facebookozni anélkül…akkor mit tegyek?:O :/

Szólj hozzá Te is!