OLED technológián alapuló kijelző lehet a következő iPhone-okban

Dan 2013.08.05. 21:36 Apple, iPhone 13 hozzászólás 994

A korábban benyújtott szabadalmi tervekre vonatkozó kérvény szerint a jobb képi minőség mellett, jelentősen növekedhetne a készülékek üzemideje is. Az OLED technológia alapjait használó szabadalmi tervét még 2012-ben védette le az Apple, azonban néhány nappal ezelőtt, újabb a korábban benyújtott szabadalmi tervhez kapcsolódó módosításokat rögzítettek az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalban.

E szerint az Apple egy az OLED technológia működésén alapuló kijelzőben látja a jövőt, melyet feltehetően az iPhone-okon kívül, több újabb generációs termékénél is alkalmazna. Az újfajta megoldást használó kijelzők egyik legfontosabb velejárója, a lényegesen jobb képminőség, de emellett drasztikusan növekedhet az akkumulátorok rendelkezésre álló üzemideje is (az OLED technológiát használó kijelzők ugyanis a közvetlen fénykibocsátás miatt, lényegesen kevesebb energiát használnak fel a fekete vagy sötét pixelekhez).

Érdekesség lehet, hogy a nem régiben benyújtott szabadalmi terv egybevághat az Apple egy már korábban benyújtott kérvényével, melyben a gyártó a képek elkészítéséhez használt szenzorok bővítésével javítaná az iPhone-ok kameramodulját.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

13 hozzászólás

 1. Építész - 2013.08.06. 01:54

  Az Apple már csak a kereket nem védette le. :)
  Egy tervező vagy gyártó cég sem fog átnézni 100 ezer szabadalmat, tehát biztos lesz egy olyan ami ütközni fog az Apple szabadalmával, és már perelik is be… Ez a tendencia…
  Borzasztó primitív dolognak tartom

 2. Építész - 2013.08.06. 02:02

  Ja és azt sem értem ez miért akkora szenzáció???
  Egy halom oledes cucc van a piacon.
  Nehogy ez már világújdonság legyen !!!
  Inkább azt nem értem eddíg miért nem ilyen kijelzővel foglalkoztak ?
  Sőt továbbmegyek… Mi a szarnak foglalkozik az Apple ilyesmivel, mikor kijelzőt életében nem gyártott, mindíg valakitől veszi. Ő ad be szabadalmat, aztán megveszi készen a Toshiba, LG, Samsung kijelzőket, majd bepereli a Samsungot egy halom dolog miatt. Azért érdekes h a szifon 4-ben samsung proci fut. Na hogy ki érti ezt…
  Ez csupán a kártérítésekről szól.
  Szívesen lennék jogász az Apple-nél. :)

 3. Építész - 2013.08.06. 02:13

  Most olvastam el a lényegét. Az Apple megvilágítás kompenzációval akar operálni úgy hogy a képernyőt zónákra osztja, és a zónák fényerejét külön lehet manipulálni. Ez engem kisértetiesen emlékeztet a teljes ( és nem perem) háttérvilágítású monitorok technológiájára, csak ez ledes megoldás.
  Nem tudom mennyire lenne megvilágítás szempontjából torz a kép… Ezt látni kellene élőben, de félek tőle, hogy ez kissé túllőtt kontraszos papagáj képeket fog eredményezni.

  • Fárr Vince - 2013.08.06. 21:54

   TE Epitesz, mekkora egy balfasz vagy!
   1 dolog hogy ki tervezi meg, s egy masik dolog h ki gyartja! Attol hogy mas gyartja, nem azt jelenti, hogy az az o termeke!
   Attol, hogy a Samu gyartja az A jelzesu lapkakat, semmi kozuk ahoz! De semmi! Nem ok terveztek, nem az ok mernokeik szamotlak ki a mukodesi felteteleket, egyszeruen felberelte oket az Apple, hogy gyartson nekik!
   Ugyanez a dolog a kijelzovel! Mindenki a szaros kis 50-60 ppi-s kijelzokkel bolcsokodozott, majd jott a Retina display! Az Apple levedte, aztan 2 honap mulva mar jott a Samsung is vele (Mivel leloptak az Apple-tol a technikat, s konnyu is volt mivel naluk gyartjak a kijelzot is). Aztan pedig az Apple mikor bepereli a Samsungot, mindenki azt mondja, De SZEMET ez az Apple, beperelte a Samsungot, hogy ok is hasznaljak a Retinat.

   Ez olyan barat, hogy te kitalalsz pl egy mutans paradicsomot ami 1 nap alatt megno! De neked nincs kerted csak laborod. Megkered a szomszedot termessze neked s ezert fizetsz neki! Majd a szomszed picit tovabb fejleszti, s sajat termekkent elkezdi arulni. Aztan te bepereled ot, s jonnek s azt mondjak neked, hogy MICSODA EGY MOCSOK VAGY! Miert is perelted be szegeny szomszedod! Hat o is szabad hasznalja a termeked jogtalanul, ez nem bun!!

   Bena vagy!

 4. Segítek! - 2013.08.06. 07:43

  Igen, TIM COOK-nak már itt az ideje hogy a mesterséges ,,LED,, technológiát alkalmazza………..

 5. chris - 2013.08.06. 09:29

  azert lett az ios7 full feher hogy utana amoled legyen? ne szorakozzunk mar. az amoled feherje nagy meretben pl feher hatter szarabb fogyasztast erdmenyez mint a tft… nem veletlenul van droidon csomo fekete hatteru program ill. allithato.

 6. Jámbor attila - 2013.08.06. 15:26

  Építész fogd márbe a pofád hülyeségeket magyarázol és mindenki leszarja ha nemtetszik valami ne olvasd el

 7. Apple - 2013.08.06. 19:27

  Attila, azert ez a strucc módszer amit bemutatsz. Legyünk kicsit toleránsabbak egymással.

 8. Apple - 2013.08.06. 19:30

  Nem is ertem a gondolatmenetedet…
  – amíg nem olvassa el honnan tudna, hogy nem tetszik neki ami le van írva
  – ha ő ne olvassa el mert nem tetszik neki akkor te ugyanazt a módszert miert nem alkalmazod a kommenttelkel kapcsolatban?
  További szep napot!

 9. Blancor - 2013.08.06. 21:06

  Jámbor attila: Mi lenne, ha visszavennél egy kicsit és normálisan kommentelnél… Építész csak leírta a saját véleményét, h neki mi tetszik és mi nem, miért ez jó, s miért nem az… stb. Ez így korrekt! Egészségesen vitázz, ne úgy, hogy nekiesel a másiknak, ez a viselkedés forma téged minősít!

 10. Jámbor attila - 2013.08.06. 23:34

  Nemaz csak olvasgtaom amiket kommentel és egyszerűen felidegesitett mer olyanokat rt mintha kényszeritenék hogy olvassa az oldalt ésén meg kifejeztem hogyha nemtetszik valami akkor ne nézegesse de bocsánatot kérek ha megbántottam valoban nemkellett volna igy neki esnem sajnálom

 11. Építész - 2013.08.08. 02:14

  Drága Uraim!

  Szabad vélemény nyílvánítás van!
  Ha nem tetszik amit írtam akkor Önöknek sem kell elolvasni.
  Megbocsássanak, de kb 10 éve vagyok Apple felhasználó és sajnos mondhatom egyre szarabbak.
  Csak a pénzről szól már ez a dolog.

  Már elnézést de egy termék nem a csilli-villitől lesz jó, hanem a minőségtől, és a megbízhatóságától. Mostanában mindkettő kívánnivalókat hagy maga után.
  Példákat is tudok sajnos.
  Kb minden 5. Teló pixelhibás.
  A 4-eseknek kb. 30 százaléka audió chip forrasztási hibás.
  Nézzék végig az amerikai lapokat, hogy hányan foglalkoznak a power gomb, a képernyő némítás hibáival.
  Én kb 8 szifonnal kerültem kapcsolatba ami képernyő némító hibája volt, és büszkén mondhatom rájöttem a hiba okára, és javítható, csak belekerült kb 2 hétbe mire rájöttem. Sajnos egy szerelési trehányság okozza.
  Kb 6 olyan telóval volt dolgom, ami kikapcsol csak úgy, aztán ha töltőre dugták azt mondta dugja az itunes -re.
  Majd egyszercsak bekapcsot ment egy hétig, aztán megint meghalt.
  Ezt sajnos az akksi csatlakozó forrasztási hibája okozza.

  Remélem ennyi hiba futólag elég.
  És ez csak szószedet a többihez képest.

  Ha valaki hibás szifont kap, amit kb 3x cserélnek, majd a 4 is szar, akkor jogosan lesz morcos h egy 200 ezer forintos készülék ennyire megbízható, és egy 3110-es csere nokiával kell mászkáljon fél évig.

  A T sajnos az Apple miatt kb 1 -2 hétre, rossz esetben 1 hónapra függetlenít. És persze utána nem megy az mms.

  Az imessage olyan mint az időjárás hol megy hol nem.
  Nincs egy tisztességes hívásszűrő. A wifit bizonyos térerő alatt meg sem jeleníti.

  Ha nem találkoztak még ezekkel a hibákkal, akkor szerencséjük volt. Én nem ismerek olyan szifon tulajt akinek egy hibája nem volt. Pedig vannak egy páran.

  És ez egy megbízható minőségi készülék ???? Szánalmas…

  És elnézést de én nem balfaszoztam le senkit!
  Ha problémáik vannak priviben egyeztessünk egy helyszínt aztán ott lerendezhetjük.

  És ezekután is le fogom írni a véleményem, az aggályaimat, és a tapasztalataimat. Ha nem tetszik, akkor tessék átugrani.

 12. Jámbor attila - 2013.08.08. 14:41

  Na azzal hogy már csak a pénzről szol egyetértek

Szólj hozzá Te is!