Itt az újabb az Apple szabadalom

Dan 2013.08.02. 12:08 Apple, Kiemelt hírek 9 hozzászólás 1 605

Drasztikusan javulhat az Apple telefonjai és valószínűleg táblagépei által készített fotók minősége is, ha valóban megvalósul a nem rég bejegyzett szabadalmi terv. Újabb szabadalomra vonatkozó tervet rögzített az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalban az Apple, mely ezúttal egy a készülék kamerájához tartozó, különleges képkészítési technika megvalósítására utal.

A tervezet mögött egészen pontosan egy speciális, a kép elkészítésében nagy szerepet játszó szenzorokat egyszerre kihasználó modul rejlik, melyben kettő a színekért, míg egy az elegendő mennyiségű fény bejutásáért felelne. A kamera ilyen módon történő működése pedig lényegesen jobb minőségű, gazdagabb színvilágú képeket eredményezne.

Az elképzelést egyébként az is erősítheti, hogy az Apple még korábban benyújtott egy a telefon kamerájához kapcsolódó szabadalmi tervet, melynek tartalma szerint több szenzor együttes használatával javítanák a mobil eszközökkel elkészített fotók minőségét.

Az új szabadalmi terv által eredményezett képminőség nagy valószínűséggel az idén szeptemberben debütáló újabb generációs iPhone-okban még nem lesz elérhető, így sajnos az erre alkalmas készülékekkel jó esetben is, vélhetően csak jövőre találkozunk majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

9 hozzászólás

  1. iPad felhasznalo - 2013.08.02. 14:56

    En szamoltam! Ez a 19347-edik bejegyzett, de nem hasznalt szabadalom. Ooaaaassiiiiiiit.

  2. 5$ - 2013.08.02. 15:41

    Mindig van egy hozzászóló aki ahelyett, hogy örülne egy jó hírnek rögtön megmondj ezt a technológiát már a dinoszauruszok korában is ismerték.
    Basszus fogadni mernék semmi köze nincs az ilyennek az apple termékekhez.

  3. L - 2013.08.02. 21:01

    Legjobb kamera = legdrágább telefon+++++++

  4. L - 2013.08.02. 21:01

    Apple esetében

  5. Építész - 2013.08.02. 22:31

    Miért ? Nincs igaza ?
    Az Apple lassan a levegővételt is szabadalmaztatja, csak azért, ha valaki hasonlót gyárt, be lehessen perelni.
    Egyébként iphonról írtam, kb 5 éve használok szifont, de feltehetőleg ez lesz az utolsó, mert ennyi értelmetlen marhasággal még nem találkoztam, mint amit az Apple másfél éve művel, a hibák meg hemzsegnek a cuccaiban.

  6. Spinner - 2013.08.03. 13:30

    Akkor térj át droidra az majd tökéletes lesz számodra, mi meg maradunk az egyszerűen jónál, nem kötelező IOS-t használni, csak nincs jobb :-)

  7. iJoeMaster - 2013.08.03. 23:10

    Spinnernél a pont!

  8. Okostojás - 2013.08.09. 17:28

    iPhone tényleg a legjobb, ezt szerintem kevesen vitatják. Azt már sokkal többen, hogy az ára mennyire van összhangban azzal, hogy ő a “legjobb”. Mára azt kell mondjam, hogy a 2007-ben napvilágot látott technológiát gyakorlatilag nemhogy utolérték a többiek, de sok területen el is húztak mellette mint a szél. A technológiai előny kvázi elolvadt, mint egy cukorka. Innentől kezdve marad a lojalitás és márkahűség, ami szép dolog és tiszteletet érdemel. Nincs ezzel semmi probléma, én mivel a realitás embere vagyok, igen távoli az iPhone ára az általam elfogadott ingerküszöbtől, így a saját igényeimet megoldom WP8 telefonnal, mivel tapasztalataim alapján mára ez a rendszer is szépen “gatyábarázódott”.

  9. Azo - 2013.08.12. 21:17

    Komolyan mondom, nem értem, mit nem lehet ezen érteni? Az iPhone egy ékszer, egy státusz szimbólum, amely az érzékszervekre hat a jó minőségű anyagokkal, nagyságrendekkel jobb kidolgozással, kényelmes és működő szolgáltatásokkal. A droidos telefonok pedig a “nép telefonjai”, kivéve persze a szét “szteroidozott” nagyágyúkat. De azok is sokkal elérhetőbb áron futnak. Persze a droid külleme sok kívánnivalót hagy maga után (igaz, egyre jobb). Szóval összefoglalva: iPhone = ékszer, Droid = telefon. Ettől még az iPhone kamerája a legnépszerűbb (mostanában sok Droidos fotót néztem meg a mobilaréna tesztekben, Jézus, de gáz!), és nem véletlenül. Tehát, akinek nincs pénze iPhone-ra az ne nyafogjon már, hogy “az enyémben két maggal több van”, “az én kijelzőm másfélszer nagyobb”, stb. Mert az Apple tulajdonosok leszarják. Nekik nem telefonjuk van, hanem iPhone.

Szólj hozzá Te is!