Apple TV hírdömping: 65 incses panelek, Time Warner-Apple együttműködés, Emmy-díj jelölés

Kacor 2013.07.21. 21:20 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 788

A tegnapi nap során több, az Apple TV-vel kapcsolatos hír is felbukkant a világhálón. Az elsőt érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a DigiTimes hírei sok esetben bizonyultak megbízhatatlannak. Az lap újabban elég pontos információkat közölt, de a tegnapi cikk elég merésznek tűnik, amely szerint az Apple 55 és 65 incses Ultra HD TV paneleket vásárolna az LG-től.

Az, hogy az Apple teljes HDTV-re készül, persze már korábban is több pletyka tárgyát képezte, ahogy az is, hogy a közeljövőben egy teljesen új Apple TV szolgáltatás kerül bevezetésre. A legtöbb elemző szerint a bejelentésre már akár az idei év végén, vagy 2014 elején sor kerülhet. Az LG és a Sharp – két olyan cég, amely rendszeresen gyárt kijelzőket az Apple számára – nyilvánvaló választásnak tűnik, de egyelőre semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az Apple egyáltalán a kísérletezési fázison túl lenne. Megbízhatóbb forrásoktól több pletykát is hallhattunk, de csak 40-től 60 incsig terjedő kijelzőkről.

A másik friss, Apple TV-vel kapcsolatos hír inkább arra mutat rá, milyen tárgyalásokat folytatnak a cupertinóiak a kábel- és médiaszolgáltató vállalatokkal. Korábban hallhattunk róla, hogy az Apple a Time Warnerrel dolgozik azon, hogy az Apple TV integrációja az elkövetkezendő hetekben megtörténhessen, de a New York Times egy friss cikkéből az is kiderül, hogy a Hulu vezérigazgatója, Pete Distad állást kapott az Applenél. Ez pedig ugyancsak hasznosnak bizonyulhat, mikor különböző cégekkel hasonló alkalmazásokról tárgyalnak.

Hamarosan elérhetővé válik egy Time Warner Cable alkalmazás, mely a vállalat 12 millió felhasználójának egy része számára lehetővé teszi, hogy élő vagy választott adások váljanak elérhetővé egy külön set-top box nélkül. Az alkalmazás egy Apple réteget varázsol a TV képernyőjére, lehetővé téve egy olyan programkalauz használatát, amelyhez még csak hasonlót sem láthattunk eddig a Time Warner kínálatában.

Az Apple több nagy forgalmazóval is tárgyal hasonló alkalmazásokról. A cél pedig nem más, mint rendszeres díjak beszedése a forgalmazóktól, melyért cserébe az Apple a televíziós szolgáltatás minőségét jelentősen emeli, így közvetve az előfízetők lojalitását biztosítja. A legutóbbi hírek szerint az Apple fizetne a médiavállalatoknak a reklámok átugrásának lehetőségéért új TV szolgáltatásának keretein belül.

Szintén friss hír, hogy az egyik legnépszerűbb Apple TV-s szolgáltatást, a Netflix-et tegnap két Emmy-díjra jelölték saját készítésű sorozataiért. A legjobb dráma címért a House of Cards, a legjobb színészéért pedig az Arrested Development (Az ítélet: család) főszereplője, Jason Bateman szállhat a ringbe. Az eset példátlan, ugyanis korábban soha nem jelöltek olyan sorozatot a díjra, amelyik TV-n nem, csak online nézhető.

A Netflix számára üröm az örömben, hogy a céget elég rossz hírbe hozták tegnap a  Tumblr-en: kiderült, hogy a Netflix szolgáltatói igen komolyan megvágják az elérhető mozifilmeket (gyakorlatilag a jeleneteknek sok esetben csak egy része látható), hogy 16:9-es képarányban mutathassák be őket – anélkül, hogy erre felhívnák a felhasználók figyelmét -, és mivel ezzel a megoldással még a fekete sávok sem láthatóak, a legtöbb néző nem is tudja, hogy nem az eredeti képkivágást látja.

Következzen pár példa:

Ember a holdról (1999) 

Becstelen Brygantik (2009)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

4 hozzászólás

 1. Steeme Cock Boobs - 2013.07.22. 18:23

  Mi az az incs?!? :D

 2. Dudee - 2013.07.23. 06:38

  Mertekegyseg, atvaltoszama a 2.54 ha jol emlekszem. Tv-nel szokas mindig kiierni, hogy 32,40,vagy nagyobb.

 3. Szexuális Zaklatás Panda - 2013.07.23. 13:26

  Nem írunk le ilyet! Coll vagy inch, de soha nem incs!

 4. Q - 2013.07.25. 21:24

  Megmondtam ha még egyszer leírjátok hogy INCS, elmondom anyukátoknak hogy egyes lett a nyelvtan dolgozatotok

Szólj hozzá Te is!