Újra tárgyalóasztalhoz ül az Apple és a Samsung

Kacor 2013.07.20. 21:21 Apple, Egyéb 7 hozzászólás 756

A Wall Street Journal bírósági dokumentumok alapján készített riportja alapján biztosak lehetünk benne, hogy az Apple és a Samsung újabb tárgyalásokba kezdett, miután a két vállalat 2012 nagy részében a bíróságon pereskedett egymással szabadalomsértési ügyekben. 2012 nyarán az Apple egy olyan fontos pert nyert meg Kaliforniában, amelyben a Samsungot azzal vádolta, hogy az iPad és az iPhone szabadalmait megsértette.

A minap megjelent riportból kiderült, hogy azóta a cupertinói és a Dél-koreai vállalat többször találkozott “civilben”, hogy valamiféle megegyezésre jussanak, miközben a két vállalat tavaly nyár óta is folyamatosan perli egymást. A friss riport szerint idén februárban már igen közel jutottak a megegyezéshez, a feszültségek pedig enyhültek. A tárgyalások azonban a csituló nézeteltérések ellenére is folytatódtak: a Samsung a következő ajánlatokat tette a mielőbbi megegyezés érdekében:

A  tárgyalásokban, amikről leírásokat mindössze az Amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (U.S. International Trade Commission) által e hónapban nyilvánosságra hozott dokumentumokban lehet találni, a Samsung széles körű keresztszabadalmi megállapodást ajánlott, amely az összes jelenlegi ellentétet feloldaná a két vállalat között. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Apple érdeklődött-e az ajánlat iránt.

Az Apple többször nyilatkozta már, hogy a Samsung által kért összeg túl magas a szabadalmi egyezségek megkötéséhez. Az is publikus, hogy 2010-ben az Apple egy hasonló struktúrájú megállapodást ajánlott fel a Samsung-nak, amit a Dél-koreaiak ugyanilyen indokokra hivatkozva utasítottak el.

Az mindenesetre valószínű, hogy egy kölcsönös megállapodással mindenki jól járna: az Apple számára a Samsung létfontosságú, hiszen az iOS eszközök fontos alkatrészeit éppen a koreaiak gyártják és szállítják le az Apple-nek, amiből természetesen jelentős bevételre tesznek szert. Mint arról már korábban hírt adtunk, az elmúlt években az Apple többször is próbált függetlenedni a Samsungtól.

Ti szívesen látnátok, ha a két nagyvállalat “elszívná a békepipát”?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

7 hozzászólás

 1. ESzállás - 2013.07.20. 22:16

  Persze, mert samsung nélkül iPhone nem lenne.

 2. iMonster - 2013.07.20. 22:46

  Hatalmas reklám mindkettőnek ez a “per”. Szerintem nem lesz pipa :)

 3. Pásztor Csaba - 2013.07.20. 23:06

  Szerintem mindenkinek jót tenne ha megbékélnének de emlékezzünk mit mondott Steve: “Ha kell az Apple midem centjét az android ezáltal samsung megsemmisítésére költi ha kell”. Szóval az is jelentős szempont ebben, hogy Tim tiszteletben tartja-e Steve célját.

 4. Fehérsólyom - 2013.07.21. 06:37

  Pista egy gyűlölködő fazon volt. Szeretettel sokkal jobban jár mindenki.

 5. Zsé - 2013.07.21. 06:52

  Természetesen a háborúskodás nem jó senkinek sem, de szerintem nem lesz megállapodás, főleg ha Apple nek kellene fizetni. Ha megállapodnak akkor majd azért pereskedésnek, hogy ki nem tartja be? Vagy szabad lesz az egymás koppintása? Akkor minek kellenek a tervezők, dizãjnerek, tesztelők, stb! Egyszerűen csak meg kell várni, hogy a “konkurencia” mit dob a piacra és várunk 5-6 hónapot és majd a visszajelzések után majd mi is beêpítjük???

 6. Ervin - 2013.07.21. 07:35

  Én igen!

 7. rotring - 2013.07.21. 17:43

  Az lenne a legjobb, ha semmit nem gyártana a samsung az apple-nek. Essen el a bevételtől a samsung.

Szólj hozzá Te is!