A Microsoft újabb reklámban támadja az Apple iPad táblagépét

Kacor 2013.07.10. 21:49 Apple, iPad 22 hozzászólás 840

A Microsoft tovább folytatja a Windows 8 vs. iPad táblagép televíziós reklámhadjáratát. Az új reklám a Windows 8 multitasking képességeire fókuszál. A Windows 8-at futtató tableteken a felhasználók két alkalmazást is futtathatnak párhuzamosan. A Microsoft a reklámban ezt egy hétköznapi, munkaidőben is gyakran előforduló szituációval mutatja be (khm…): két ügynök baseball játékosok esélyeiről kommunikál az irodáikkal. Érdekesség, hogy az MLB.com (Major League Basketball, Amerika egyik vezető baseball marketing- és szponzorügynöksége és hírportálja) épp idén írta a következőket:

“Nincs más (mobil platform). Csak az Apple és az Android”.

Nektek hogy tetszik a reklám? Tetszik egyáltalán?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

22 hozzászólás

  1. Nándi - 2013.07.10. 21:55

    azt birom hogy az Apple senkinek nem tor borsot az orra ala a reklamokban , de ez azert mar pofatlansag , ugy a szarszung , es ugy a microsoft reszerol is

  2. Phoenix - 2013.07.10. 21:59

    Olyan, mint a Windows…

  3. Phoenix - 2013.07.10. 22:00

    Hogy a kérdésre válaszoljak..enyhén fogalmazva!!!!!!!!

  4. ityu - 2013.07.10. 22:14

    Ezt hívják irigységnek sztm … Te + Te + Te és persz én, eszünk be se jut, hogy egy androidost, v windowsost cikizzünk … Ennek ok rém egyszerű :) .. m elégedettek vagyunk az eszközeinkkel … Ennyi … Ők meg nem. Ezért ez a sok reklám és felesleges támadások az Apple ellen …

  5. Goya - 2013.07.10. 23:17

    Még egy remekmű a kékhalál feltalálójától… De a célját végül is elérte. Erről a reklámról cikkeznek valószínűleg a világ legtöbb apple fórumán. Ellenben, amikor az apple kiadta például az új “apple életérzés” reklámokat az apple fórumokon kívül sehol máshol nem foglalkoztak velük. Valójában a microsoft fanoknak kár reklámozni, mivel valószínűleg így is úgy is megveszik. Akiknek ez a reklám szólhat szerintem, azok a teljesen laikusok, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi fán terem az alma, vagy a windows, hanem egyszerűen csak szeretnének egy tábla pc-t. Ők ezzel már meg is vannak győzve, hiszen a reklámból az derül ki, hogy a microsoft táblagépe többet tud, mint más táblagépek. Fogalmuk sincs róla, hogy a másik gép egy ipad. Viszont azzal, hogy pont egy ipad-et használtak, azzal, mint ahogy jelen helyzetben is bekerültek az apple felhasználók közé. Ha csak egy kis részüket is elcsábítja ez a reklám, már jól jártak. Persze ez így is csak egy elkeseredett küzdelem, hiszen tisztában vagyunk az eladásokkal. De ha a microsoft marketingeseinek szemével nézzük a dolgokat más választásuk nagyon nincs. Csináljanak ők is egy windows életérzés reklámot? Mi lenne benne? Emberek akik agyvérzést kapnak? Szanaszét vert billentyűzetek? Mi lenne a szlogen? Mi adtunk munkát több millió rendszergazdának világszerte! Hiszen egy átlag ember belerokkan a hibaüzenetek tengerébe. Lássuk be ez nem járható út. Valamit mégis elő kellett húzniuk a microsoft-os srácoknak, hogy megkapják a fizetésüket. Ne szidjuk őket, hanem érezzünk együtt velük. Én sem lennék boldog, ha az lenne a feladatom, hogy eredményesen értékesítsek kiskutya ürüléket tört arany áron.

  6. Béci - 2013.07.11. 01:16

    Azért ez nem rossz megoldás microsoft részéről . Jópofa alkalmazás kezelés. . Tuti meg az ios 7 verzióban is benne lesz.

  7. Zoli - 2013.07.11. 06:12

    Fel kell nônötök, hogy igen sok dolog hiànyzik az ipadbôl(én is azt használok), az iphone-bôl, és emiatt rengeteg ilyen jellegû reklámot lehet készíteni. Persze az èletèrzès, ha ilyen jellegû apróságok az iOS-ban is lennènek, lehet, hogy azok is hibaüzentek formájában èrnènek vèget? Az apple kihagyja az ilyeneket, mert ô sem tudja megoldani? Ja, marad az èletèrzès, majdnem elfelejtettem! Azt mèg nem hagyták ki belôle! Szarok rà, az enyèm is tudjon ilyet!

  8. Cyber - 2013.07.11. 07:42

    Akkor nosza vegyel el win8as tablat

  9. Lackó - 2013.07.11. 08:07

    Szerintem ez elég rossz, hogy már csak így tudnak reklámozni, egyébként nekem jelenleg win8 van a gépemen és tényleg szuper újítások vannak benne. Ezért, ha nem ilyenekkel nyomatnák a reklámozást, talán el is érnének valamit.

  10. István - 2013.07.11. 08:31

    Sajnos tény, hogy a Windows multitaskingja jobb, mint az iOS-é…

  11. iPhone - 2013.07.11. 09:48

    Persze lehet a reklámot arra használni,hogy cikizzük a versenytársat,s ezt a legritkább esetben teszik objektív módon,de szerintem ezt addig folytatják,amíg az Apple blogok foglalkoznak a kérdéssel,mert hogy hatalmas forgalmat generálunk az ilyen videóknak… Ha meg lehetne beszélni a világ több ezer Apple blog szerkesztőjével,hogy akkor innentől csend lesz a Samsung,a Nokia,s ebben az esetben a Win ilyen reklámjairól akkor rövid időn belül fel is hagynának vele… A költői kérdésem meg csak annyi lenne a Win tablet felé,hogy akkor a 32 gigás az pontosan mennyi szabad memóriával rendelkezik??? 15??? Jahhh,akkor a 32 GB-os,a 16??? Vagy hogy is van ez??? :-D

  12. CEB - 2013.07.11. 10:04

    Orulnek neki ha az en tabletem is tudna ilyet de meg ha ingyen lenne se kérném a w8-at. Nagyon bosszantoak ezek a reklamok az apple ilyet sose csinal!

  13. Juhejj - 2013.07.11. 10:06

    Szerintem fölösleges ezen megsértődni. Egyrészt ez mindkét félnek reklám, másrészt az Apple is csinált anno jó pár Mac vs. PC reklámot.

  14. Tom - 2013.07.11. 10:33

    Szerintem nyert a w8:) tényleg jól jönne sokszor, pl Skype közben!

  15. Jámbor attila - 2013.07.11. 10:49

    A microsoft egy szar nekem van egy ipadem meg egy ipodom meg egy nokia lumia 610es telom de ha tehetem inkább beszélgetekipadrol mint arrola szarrolmer olyan bicik a gombjai nemlehet vele irni

  16. ESzállás - 2013.07.11. 10:55

    Szerintem semmi rossz nincs abban, ha a konkurencia rávilágított miben jobb az ő terméke.
    És ki az a bolond aki nem azt hangsúlyozná.
    Ahogy Juhejj is megfogalmazta az Apple ugyan ezt csinálta a Mac vs PC reklámjaiban, talán még durvábban.

  17. Zoli - 2013.07.11. 16:19

    Így van. Egy pàran felnôttetek!

  18. AkárkiJoe - 2013.07.12. 08:58

    Idézet: “Érdekesség, hogy az MLB.com (Major League Basketball, Amerika egyik vezető baseball marketing- és szponzorügynöksége és hírportálja)”
    Azért ugye azt tudjátok,h a baseball, meg a basketball nem ugyanaz a sport?!

  19. Phoenix - 2013.07.12. 09:16

    Figyeld mar! A korábbi reklám cikk eltűnt az oldalról! /Samsung meg a sok alma../
    Vagy csak en nem látom?
    Mi történt?

  20. Phoenix - 2013.07.12. 09:34

    Megvan. Bocs.

  21. Pepe - 2013.07.13. 22:19

    Igen, régebben az Apple sokkal durvábban nyomta a Mac vs. Pc reklámokkal. A multitaskrol meg annyit hogy a Windowsban ezer éve van (Windows Nt-ktől biztosan), az pedig nagyon régen volt. Mac Pc-be macos 8-tol felfelé jelent meg korlátozottan. Igazából csak a Mac OSX-től van valódi multitask, de az meg nem Apple fejlesztés, hanem egy FreeBSD (egyfajta unix, Linux) Mac grafikus felülettel. Megspóroltak az op.rendszer fejlesztést. Érthetetlen hogy az iOS fejlesztéseknel ugyanezt a hibát elkövette, lévén hogy elhanyagolta a multitaskot. Ahogy átvettek az Intel processzort, lehet hogy keresnek egy korszerű ingyenes mobil op.rendszert (pl. Mobil Linux pl. Android) és nem kell saját multitaskot fejleszteni! Ezt lehetne hosszan ragozni, pl. Döbbenet volt hogy több processzoros Apple gépen nem szimmetrikus multiprocesszing volt, (macos 7-es időkben) hanem a 2. Cpu akkor kezdett el dolgozni, mikor az első cpu 100% fölé terhelődött. Nem akartam hinni a szememnek. És ez egy milliós “csoda” számítógép volt! Egy sima több cpu-s P3 workstation töredék áron túlhaladta. Tudom hogy ebben a történeti visszatekintesben kicsit összefolyt a mobil és az asztali op.rendszer, a lényeg hogy amikor az Apple SAJÁT MAGA fejlesztette akármelyik op.rendszeret, mindig alábecsülte a multitask fontosságát, aztán emiatt (is) szaladt zsákutcába, és kellett 180 fokos fordulatot tenni és idegen fejlesztésű op.rendszert bevonni új alapnak. Eddig relatíve könnyen voltak mert vezettek a mobil piacon de a droidok meg a Windows technológiában is verheti őket. Nem lesz elég a rajongás. Ipad2 tulajdonos ismerősöm (nem rajongó) kipróbálhatott egy MS Surface gépet és sokkal jobban tetszett neki, mint az ipadja. Ráadásul ezután még egy LG androidos telefont is vett és nagyon elégedett vele. Ő tehát appletól ment más irányba mert nem elfogult, és sokan lehetnek majd így mások is még.

  22. Istvan - 2013.07.18. 10:43

    Ez mar nagyon unalmas, szanalmas a microsoft reszerol.

Szólj hozzá Te is!