Komoly gyanúba keveredett az Apple, átkutatják az irodákat

Kacor 2013.07.01. 16:28 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 522

A francia Autorite de la Concurrence (a francia jogi ellenőrző szervezet) az Apple több irodáját is átkutatta tegnap arra hivatkozva, hogy erős a gyanújuk, miszerint az Apple rendszeresen szabadverseny- és jogellenes gyakorlatot folytat – olvasható a Las Echos című kiadványban.

A nyomozók gyanúja szerint az Apple okostelefonjai, tabletjei, laptopjai és asztali számítógépei független értékesítőit sakkban tartja jogszerűtlen módszerekkel. Az értékesítők állítása szerint ugyanis az Apple a jogszerű megállapodásokat szegi meg, amikor saját boltjainak kedvez.

Bár a riportból a részletek nem derülnek ki, a jelek szerint arról van szó, hogy az Apple az értékesítők számára kikötötte, hogy hatalmas mennyiségben rendeljenek az Apple termékekből, és üzleteikben, weboldalaikon folyamatosan reklámozzák is, ha szeretnék azokat árusítani. A mai egészen biztosan nem az Apple Europe legjobb napja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

2 hozzászólás

  1. Sipi - 2013.07.01. 18:09

    No comment.

Szólj hozzá Te is!