WWDC 2013 – Bemutatjuk a megújult iOS 7 mobiloperációs rendszert

Kacor 2013.06.11. 21:35 Apple, iOS, Kiemelt hírek 58 hozzászólás 5 851

Tegnap a fél világ lélegzet visszafojtva ült a képernyők előtt. Itthoni idő szerint 20 óra körül már sokan temették a nagy bejelentést, amikor is Tim Cook, az Apple CEO-ja végre nagy mosollyal így szólt:

“És most beszéljünk az iOS-ról.”

Az új operációs rendszert tegnap tehát bemutatták a WWDC 2013-as konferencián, és az biztos, hogy a helyszínen hatalmas sikert aratott, ahogy az is, hogy búcsút mondhatunk a megszokott és megkedvelt iOS-nak, ahogy eddig ismertük.

Tény az is, hogy a közvéleményt megosztó, új stílusú dizájn mellett igen komoly változásokat kaptunk: olyanokat, amelyekre már régóta ácsingóztak rajongók, és olyanokat is, amelyekre álmunkban sem mertünk volna gondolni. Az új operációs rendszer pedig máris itt kopogtat az ajtón, sőt, a fejlesztők már tegnap óta ismerkedhetnek az új rendszerrel.

Hogy kinek hogy tetszenek az új ikonok (amelyek közelítőleg valóban úgy néznek ki, ahogy azt korábban már megírtuk), mennyire tartja elegánsnak, letisztultnak, koppintásnak vagy eredetinek az iOS-t, ahogy az is, hogy érzi-e az élményt, amire Ive tegnap annyiszor hivatkozott, mind-mind szubjektív kérdés. Az viszont biztos, hogy nem túlzás a WWDC-n tegnap elhangzó felvezető mondat: az iOS 7 a legnagyobb változás szoftver tekintetében az első iPhone megjelenése óta. Változásra pedig szükségünk van – ahogy az Apple-nek is.

“Nagy dolgokra képes – de a mindennapok apró-cseprő dolgaiban is társunk.” – így lehetne fordítani az Apple hivatalos iOS 7 mottóját. Mivel azt mindenki el tudja dönteni a videók és az interaktív videó alapján, első blikkre tetszik-e neki a rendszer, az pedig, hogy idővel megszereti-e, nyilván a használat során dől majd el az őszi megjelenés és a frissítés után, mi ezeken a hasábokon inkább arra vállalkozunk, hogy tárgyilagosan összefoglaljuk az iOS 7 újdonságait.

“Az iOS 7-tel olyan új tulajdonságokat mutatunk be, mint a Control Center, az AirDrop iOS-ra, és az okosabb multitasking. Az iOS 7 a mindennapos tevékenységet könnyebbé, gyorsabbá és élvezetesebbé teszi. És bár sok alkalmazás másképp néz ki, amit csinálsz, régről ismerős. Tehát az első naptól tudni fog, hogyan használd a világ legfejlettebb mobil operációs rendszerét. A legfejlettebb formában.” – olvasható a lead-ben az Apple hivatalos oldalán.

Ami első ránézésre komoly fejtörésre adhat okot, az az új iOS láthatóan világos, talán egy kicsit túlszaturált színvilága – kérdés, ez mennyiben lesz testre szabható, és hogy fog mutatni a fekete készülékeken. Az biztos, hogy sokan már most beleszerettek az új iOS rendszerbe, ahogy az is, hogy sokan azt sérelmezik, hogy a Sir Jonathan Ive nevével fémjelzett dizájn teljesen felismerhetetlen, mintha nem is az Apple-nek készült volna. De lássuk a konkrétumokat.

A dizájn

Ha valamit arra terveztek, hogy gyönyörűen működjön, az a legtöbbször úgy is fog kinézni. Az Apple-nél a cél az volt, hogy az iOS működési elvét alapjaiban alakítsák át, és ezek a gyökeres módosítások természetesen elkerülhetetlenül a dizájn alapelemeinek megváltozásához vezettek. Mert – hogy Ive szavait idézzem – a jó dizájn mindig a felhasználói élményt szolgálja ki. A jó értelemben vett egyszerűség valójában igen komplex dolog, hiszen ahhoz, hogy a kezelés intuitív lehessen, matematikai pontossággal kell megtervezni és megírni a szoftver forráskódját, majd kialakítani a tökéletes kezelőfelületet.

Az új struktúra az egész rendszeren átível, így egységessé válik az élmény. A kezelőfelület a háttérbe húzódik, az öncélú dizájn elemek eltűntek. Nincs több felesleges mező és gomb: a legtöbb esetben egy-egy swipe is elég a kívánt akció végrehajtásához. Az előtérbe az Apple szerint a tartalom került.

Az új iOS egyértelműen letisztultabb, monokrómabb összképet mutat, mint a korábbi. A papír-, fa- és szövet textúrák elhagyásával a hátterek egyszerűbbé válnak. Az iOS külcsíne 2007-től frissítésről-frissítésre alig változott – egészen tegnapig. Az elsőre legszembetűnőbb változás az új ikonsor: a körvonalazott, effektelt, sokszor kaotikus menüsor helyett matematikai pontossággal szerkesztett, egyszerűsített, jelképes ikonok fogadnak minket köszönhetően Jony Ive-nak, aki az iPad, az iPhone és az eredeti iPod-ok hardverét tervezte.

A második meglepetés akkor ér minket, amikor telefonunkat megmozdítjuk, az új dizájn ironikus módon ugyanis a szó szigorúan vett értelmében egyáltalán nem lapos: alkalmazásaink, ikonjaink és hátterünk rétegesen rakódnak egymásra: ha megdöntjük a telefont, beláthatunk az áttetsző, tejüveg szerű rétegek mögé – a lapos rétegek tehát 3D-s hatást keltve lebegnek és mozdulnak el egymás felett.

A lock screen-t is alapvetően átstrukturálták: az értesítéseket immár a zárolt képernyőről is kezelhetjük: egy lefelé történő swipe-al böngészhetjük át őket – válaszolhatunk az SMS-ekre, visszahívhatjuk kontaktjainkat. Maga az értesítési központ is megújult: a Today nézetben láthatjuk az időjárást, találkozóinkat és eseményeinket, az “All” és a “Missed” fülekre kattintva pedig előbbivel láthatjuk a friss értesítéseket, utóbbival pedig azokat nézhetjük át, amelyekre nem reagáltunk.

Az áttetsző (parallax) hatás egyébként szintén végigvonul az új rendszeren: a billentyűzet mögé láthatunk, választott hátterünk sziluettje pedig folyamatosan ott dereng a háttérben. Az egésznek olyan a hatása, mintha tejüvegen keresztül néznénk a hátteret.

A betűtípus is megváltozott, az új dizájn erősen kihasználja a Retina kijelző által nyújtott előnyöket. Az alkalmazások megnyitását és bezárását látványos animációk teszik élőbbé. Valahogy az egész navigáció folyamatosabb, gördülékenyebb, és bár a látvány megváltozott, a kezelés teljesen intuitív, ismerős maradt. Minden egyes beépített alkalmazás felületét leegyszerűsítették, beleértve az email-t, a kamerát, a Safari-t, a fényképeket és az Apple billentyűzetet. De ne szaladjunk ennyire előre.

Control Center

Az új (a beállítások menüpontot kiváltó) beállítási központhoz egyetlen, a képernyő aljától induló swipe-pal hozzáférhetünk. Itt bekapcsolhatjuk a repülőgép módot, a WiFi-t, a Bluetooth-ot vagy a “Ne zavarjanak” üzemmódot, valamint állíthatunk a képernyő fényerősségén, szüneteltethetünk vagy elindíthatunk egy dalt, a következő számra ugorhatunk vagy az AirPlay-jel zenét streamelhetünk. Ugyancsak hozzáférhetünk az Órához, a Kamerához, a Számológéphez és az vadiúj Zseblámpához is – mindezt egy helyen.

Multitasking

Az új Multitasking-gal a fejlesztők számára végre lehetővé válik, hogy engedélyezzék alkalmazásuk háttérben futását egy új API-val. A felhasználók a futó alkalmazások között egyetlen mozdulattal válthatnak, miközben az épp futó alkalmazásokat között görgetve láthatják az app-ok előnézetét. Az iOS 7 számon tartja, hogy hogyan használjuk telefonunkat – mely alkalmazásokat, beállításokat használunk gyakrabban, és ehhez alkalmazkodva finomhangolja a prioritásokat, így téve lehetővé a hosszabb akkumulátor élettartamot. Újdonság, hogy az iOS 7 a háttérben automatikusan frissíti tartalmainkat, ha Wi-Fi kapcsolatot talál.

Kamera

A kamera alkalmazásra alig ismerünk rá: korábban az iPhone app-ja volt a legegyszerű mobil kamerakezelőfelület: mindössze a HDR-t, a panoráma üzemmódot és a rácsot kapcsolhattuk be. Az új alkalmazás egészen más: beépített filtereket használhatunk (amiket később egy mozdulattal eltávolíthatunk), a fényképek előzményeit pedig egyszerűen megoszthatjuk barátainkkal. Egyetlen swipe-al választhatunk a fényképezési opciók – a video, a fénykép, az új, a négyzet alakú képek és a panoráma között.

Az új fotókollekciók, azaz a “Momentek” segítségével képeink között egy idővonalon böngészhetünk, ami a képeket helyszín és időpont alapján rendezi napokra, hetekre, hónapokra, vagy akár évekre visszamenőleg. Zoomolással akár összes fotónkat áttekinthetjük, vagy közelítve egy-egy alkalmat tekinthetünk át. Az „iCloud Photo Sharing”-el pedig barátaink, családtagjaink is hozzáadhatják saját fotóikat a megosztott fotó stram-hez, az új Activity nézet pedig azonnal jelzi, ha gyűjteményünk új fotóval bővült.

Safari

Az újratervezett Safarival immár teljes képernyős módban is böngészhetünk. Ha legörgetjük a szöveget, eltűnik a fölső információs sáv, a képek pedig a kijelző teljes szélességében megjelennek. Az új okos keresés mező segítségével egyetlen tap-pel áttekinthetjük kedvenceink, az általunk gyakran látogatott (automatikusan kiegészített) és a leggyakrabban látogatott weblapokhoz, valamint a Google javaslataihoz.

Böngészőfüleink immár 3D-ben, egymáson jelennek meg, így egyszerre több megnyitott weboldat görgetve navigálhatunk, és végre nem csak nyolc oldal lehet megnyitva párhuzamosan.
Egyetlen mozdulattal válthatunk a fülek közök, vagy ha a képernyőn tartjuk ujjunkat, azonnal átrendezhetjük őket, vagy felfelé swipe-olva bezárhatunk egy oldalt. Az iCloud füleket pedig az új tab-kezelőfelület alján találjuk.

Az iOS 7-es Safari könyvjelző-támogatása is fejlődött, ahogy a megosztott Twitter-linkekhez és új, továbbfejlesztett olvasási listához is hozzáférhetünk.
A szülői felügyelet beállításával automatikusan blokkolhatjuk a felnőtt tartalmakhoz való hozzáférést, vagy beállíthatunk testreszabott weblapgyűjteményeket, hogy a kicsi csak ezekhez férhessen hozzá. Az ugyancsak bejelent iCloud KeyChain-t is támogatja az új Safari, így jelszavaink kezelése is jóval egyszerűbbé válik.

Siri, Térképek

Mostantól akár férfihangot is választhatunk a Siri-ben, sőt, nemenként több orgánum közül válogathatunk. A Sir-be az iOS 7-tel a Twitter-t, a Wikipédiát és a Bing-et is integrálták, sőt: ezentúl beállításainkon is változtathatunk egy-egy egyszerű felszólítással: ki-be kapcsolhatjuk a bluetooth-t, a Wi-Fi-t, barátaink Tweet-jei iránt érdeklődhetünk, felolvastathatjuk üzeneteinket, hangpostánkat, vagy akár a fényerőn is állíthatunk.

A Sirit, sőt, ezentúl akár az iOS 7 felhasználói felületét ezentúl autónk személyzeti számítógépére is varázsolhatjuk, aminek segítségével akár érintéssel, akár hangírányítással kezelhetjük telefonunkat: felolvastathatjuk üzeneteinket, diktálhatunk újakat, hívást kezdeményezhetünk, vagy navigálhatunk a Siri segítségével – mindezt anélkül, hogy akár csak levennénk az útról a szemünket. A továbbfejlesztett Térképek alkalmazással ahogy zoomolunk, egyre több és részletesebb POI jelenik meg a képernyőn, de a gyalogos-navigációt is továbbfejlesztették: ahányszor befordulunk egy utcán, a Térképek jelzi, merre haladjunk tovább. Van új éjszakai üzemmód, amely azonnal bekapcsol, ha sötétben használjuk az alkalmazást.

Zene

Az alkalmazás legfontosabb újítása (egyelőre csak Amerikában, de a közeljövőben egyre több országban) az új (egyébként gyönyörű) dizájn mellett az iTunes Radio, egy ingyenes internetes rádió szolgáltatás több mint 200 adóval, az iTunes Store-ból származó zenékkel és iTunes fícsörökkel. Az alkalmazás az általunk hallgatott zenék stílusa alapján válogatja a kiemelt, ajánlott csatornákat. Létrehozhatunk saját, testre szabott csatornákat – az iTunes Radio zenehallgatási szokásainkat figyelembe véve rendszerezi és ajánlja a számokat, csatornákat. Emellett exkluzív dalpremiereket hallgathatunk meg, sőt, a rádiót a Siri-n keresztül is kezelhetjük.

További újdonságok

– Az új Find My iPhone Activation Lock ficsörével az Apple ID-t és a jelszót be kell gépelni, hogy ki lehessen kapcsolni a biztonsági alkalmazást, ki lehessen törölni az adatokat, vagy újra lehessen aktiválni a készüléket.

– Új FaceTime (csak) audió hívások adathálózaton keresztül

– AirDrop! Peer to Peer oszthatunk meg adatokat, fotókat a közelben lévő eszközökre, ezek listáját pedig azonnal kijelzi a készülékünk, ha valamit meg szeretnénk osztani. Csak azt kell kiválasztanunk, kinek szánjuk a tartalmat, és az AirDrop a többit elintézi. Tartalmaink természetesen védve maradnak: csak azok látják őket, akiket szeretnénk.

– Az Időjárás megtekintésénél látványos új effekteket láthatunk

– Saját fotónk, képünk háttérként való beállításánál a kezelőfelület színvilága adaptálódik a képhez

– Értesítések szinkronizálása: ha törlünk egy értesítést, az minden készülékünkön törlődik

– A Telefon, FaceTime és Üzenetek menüpontokban letilthatunk bizonyos kontaktokat, így azok nem érhetnek el

Nektek hogy tetszik az új iOS? Én személy szerint alig várom, hogy kipróbálhassak minden új funkciót, és ízlések ide-oda, kezelhetőség, átgondoltság tekintetében ez az iOS történetében mérföldkőhöz érkeztünk. Hogy tetszik a színvilág? Az új ikonok? A 3D nézet? Flat lett? Mit vártatok? Mire nem számítottatok? Valóban elveszett az Apple-féle egyediség? Vagy épp ellenkezőleg: mostantól a riválisok felköthetik a gatyát? Ti frissíteni fogtok? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

Az iOS 7 ősszel válik elérhetővé iPhone 4-re, iPhone 4S-re, iPhone 5-re, iPad 2-re, 3. és 4. generációs iPad-ekre, az iPad Minire és az ötödik generációs iPod Touch-ra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

58 hozzászólás

 1. Azo - 2013.06.11. 21:48

  Barátkozom vele. Az ikonok továbbra sem a kedvenceim, de az összhatás jó. Sok áhított funkció – olyan, mint a control center – végre bekerült, és mintha megmozdultak volna, és merészebben álltak neki az újításnak.

 2. Zolee - 2013.06.11. 21:55

  Mikortol lesz letölthetö?

  • KeleMan - 2013.06.11. 21:56

   Fejlesztők számára már elérhető az iOS 7 béta 1-es változat. A normál felhasználóknak viszont őszig várniuk kell. Amikor jön az új iPhone készülék, akkor lesz letölthető.

 3. KeleMan - 2013.06.11. 21:55

  Mondjuk tény, hogy valóban néha túlszaturált és nagyon színes, mintha bántaná néha az ember szemét. Az is érthető, hogy az Apple szinte összes promo képén a fehér színű készülékkel reklámozza, hiszen a feketével nem igazán mutat jól. Szerintem hamarosan jönnek a színes iPhone készülékek…

 4. Gábor - 2013.06.11. 22:35

  Első ránézésre gagyinak tűnt de az új funkciók iszonyatosan jók és az ikonok se annyira nyomik
  Jony Ive tud valamit :)

 5. denes_balint - 2013.06.11. 22:50

  Sziasztok!
  Nekem ios7 van a telefonon(4s). Leginkabb 5re van tervezve, akadozik neha, de hat beta verzio. Nekem nayon tetszik, habar a feher alapon kek kepek melle a beallitasokon belul a zold szinu kapcsolo nagyon nem illik.
  A mozgo hatter csucskiraly!!
  A safari ikonjaval nem vagyoknkibekulve, az oszes tobbi poec, jol eltalaltak, foleg a beallitasok gombot.
  Osszessegeben az uj ios7 9/10 :)

 6. Sándor - 2013.06.11. 22:51

  De a Siri még mindig nincs magyarul!!!!!!!! :(

 7. Thomy08 - 2013.06.11. 23:00

  Hát érdekesnek látszik tetszik is meg nem is

 8. Peti - 2013.06.11. 23:17

  A zárolás feloldása ugyan úgy jobbra swipe.

 9. Peti - 2013.06.11. 23:19

  Pár órája használom és nagyon jó, de az ikonok rikító színei nagyon nem tetszenek. Kb. így kéne kinézni mint a bal oldali:

  http://dribbble.com/shots/1109343-iOS-7-Redesign/attachments/140192

 10. Peti - 2013.06.11. 23:20

  Hat szerintem eleg siralmas hogy ipod 4-re ami csak 1 generacioval regebbi es ugyan olyan belul kb mint az i4 es nem jon ra ki a szoftver. mar is elavult?! pedig 1,5 eve vettem.:/

 11. István - 2013.06.11. 23:22

  Borzasztó ronda!

 12. István - 2013.06.11. 23:26

  Látszik, hogy nincs már Steve Jobs és Scott Forstall…

 13. Uhhh... - 2013.06.11. 23:27

  Az új funkciók, a kezelés tetszik… Az ikonok viszont meghökkentőek, leginkább a Safaréi és az Időjárásé… Ezek a leginkább gagyi hatásúak… A túl élénk színek és az óvodás sziluettek sztem. komolytalanná teszi a megjelenést… De majd megszokjuk… az iránytű ikonja viszont nem illik az új képbe, inkább a régibe…

 14. Blabla - 2013.06.11. 23:52

  Az iPhone 4S megkap minden funkciót , az Air drop ot is ?

 15. Phoenix - 2013.06.12. 00:02

  Ez Apple! Tökéletes lesz, meglátjátok!

 16. ac.peti - 2013.06.12. 00:02

  Számomra -a képek alapján- úgy tűnik, hogy nincsennek egymással összhangban az ikonok, az egyik része egyszerű, a másik szines és túlszaturált. Bár persze ez lehet pont így van jól, csak szokás kérdése, és mint említettem, csak képek formájában barátkozok az új rendszerrel (egyelőre), és ezért sem érzem az lehengerlő hatást ikonok terén. Egyébként már alig várom hogy kidobják az ún. normál felhasználók számára is. Nálam sikerűlt elérnie az Apple-nek, hogy magam mögött hagyjam a Jailbreaket, ezért köszönet Ive-nak és csapatának. Engem meggyőztek, teljesen.

 17. ac.peti - 2013.06.12. 00:13

  KeleMan: Fentebb közzétettél egy hozzászólást amiben azt írtad, hogy az új iOS-t az új iPhone megjelenésével fogják mindenki számára elérhetővé tenni. Erre mennyi esélyt látsz?

  • KeleMan - 2013.06.12. 01:52

   99% hogy így lesz. Az eddigi hat év alatt mindig így volt.

 18. szeitzj - 2013.06.12. 00:18

  Egy életem, egy halálom…én macKérdem:
  Jailbreak van már hozzá? :-)

 19. Márton - 2013.06.12. 06:01

  Nekem ez egy csöppet az androidot juttatja az eszembe :( nem ilyet vártam az apple-től ez nálam igencsak alulmaradt.

 20. Építész - 2013.06.12. 06:57

  Hát ez katasztrófa !
  Ezt egy 6 éves gyerek szintje!
  Csak a pisilő macska ikon hiányzik a sarokból.
  Ez a dizájn nem egy elegáns készüléket tükröz.
  Az előző hibáival kellett volna inkább foglalkozni, nem egy ilyen szaron dolgozni, ami persze a kiadás pillanatában legalább háromezer bugot fog tartalmazni.
  Aztán majd jönnek az update-k.
  Én szoftver forgalmazással foglalkoztam, és egy biztos, h az emberek 80% utálja az ekkora változtatásokat.
  Egyébként a cydiában minden nagy újításuk megtalálható.
  Biztos nem nézték át… :)

  Erről a win 8-as megjelenéstől mellesleg hányok.

  Tehát nálam marad a 6.xx és a JB.
  Ugyanazt tudja, és mondhatom nem akadozik, és stabil.

  Én kivárom azt amikor már az alkalmazások miatt kell feltennem, addíg nem.

  Engem ez borzasztóan lehangolt, h egy felső kategóriát hogy lehet ennyire elgagyisítani.

  Elegáns, pasztel, és kevés szin használat. Plusz sok cydiás ötlet. Még olyan áron is hogy megvásárolták volna a cydiás fejlesztőktől. De hát ennyire büszke az Apple.
  Más nem fejleszthet jót csak ők. Pedig azért az Appstore jócskán hoz a konyhára.

  Na mindegy! Ez az én szubjektív véleményem, és szerintem még sok embernek lesz sajna hasonló

 21. Lőrincz Csaba - 2013.06.12. 06:58

  “- A Telefon, FaceTime és Üzenetek menüpontokban letilthatunk bizonyos kontaktokat, így azok nem érhetnek el”
  Végre lesz feketelista??

  • KeleMan - 2013.06.12. 09:36

   Így van, lesz hívásblokkolási lehetőség.

 22. Bence - 2013.06.12. 07:05

  Nyilván 1 nap alatt készült el a jailbreak egy béta verziós szoftverhez.
  Azért nincsen iPod 4-re mert a csak 256MB RAM nem elegendő a szoftver nem hogy akadálymentes, de a szimpla elindításához sem. Mintha egy 3GS-re akarnád feltenni.

 23. TheP5cz - 2013.06.12. 07:20

  nekem bejönnek az új funkciók meg minden, csak a safari ikonja meg az osszes tobbi hasonlít pl egy nokia n97es ilonjaira :/ ez nagyon el lett rontva

 24. Zoli - 2013.06.12. 09:14

  Sajnos az I 4 tulajok nem sok mindent kapnak meg,en viszont I5 el megkapok minden uj dolgot.

 25. chris - 2013.06.12. 09:35

  ez a tererokijelzes nagyon gagyi amugy szerintem rendben van…

 26. Geri - 2013.06.12. 10:14

  Nincs itt valaki akinek van developer Apple ID-je?

 27. Pgx - 2013.06.12. 11:27

  Geri, ha van, akkor adja oda neked…? :)))

 28. Dávid - 2013.06.12. 12:45

  Lehet lesz egy hülye kérdésem nekem van developerem ma csináltam ingyen regisztrációval és az a kérdésem hogy hogyan rakhatnám fel biztonságosan az ios 7 béta verziót :)

 29. Arabka - 2013.06.12. 12:56

  Nekem bejön, bár kicsit olyan mintha egy narkós hippi csinálta volna!

 30. Lacko - 2013.06.12. 13:16

  Rohadt sz@r lett

 31. szmmate - 2013.06.12. 13:17

  Dávid: az ingyenes dev accounttal nem lehet a bétákat feltakni. Ez a lehetőség csak a 99/év-es acc-kal válik elérhetővé.

 32. J - 2013.06.12. 13:59

  Siri milyen nyelvekkel bővült? Remélem van magyar… :)

 33. Riccs - 2013.06.12. 15:34

  Üdv!valaki tudna segíteni?! Csak jailbrakelt telóra lehet föl rakni?mert én le töltöttem a a szoftvereket és azt írja hogy nem kompatibilis! :( köszi a segítséget!

 34. Dávid - 2013.06.12. 17:43

  Hello sziasztok lenne egy kérdésem nekem van developerem ma ingyen regisztráltam és azt szeretném tőletek hogy hogyan lehetne biztonságosan fel telepíteni az ios 7 et

 35. Zoli - 2013.06.12. 17:53

  Csak olyan accountal lehet feltenni ha 99dodot fizetsz erte evente!Van fent olyan is neten amihez nem kell account de az szerintem nem annyira biztonsagos. En nekem is nagyon tetszik,es feltennem de nincs developer accountom igy meg kell varni az oszt amikor kiadjak majd az uj Iphonet es vele egyutt az uj iost. Nekem nagyon tetszik!Es minden uj szolgaltatast megkapok majd az I5 re.

 36. Nagy attila - 2013.06.12. 18:27

  Honnan tudom leszedni az ios 7et bétába?

 37. Gergő - 2013.06.12. 18:45

  Én ma tettem fel az Iphone 4-emre, 9.99 $ volt az ára. Beregelte a telefonom UDID számát egy developer csapat az Apple központba és így engedte feltenni az IOS7-et totál legálisan (no jb). Az kérdés, megérte e, tetszik de nagyon sok minden nem jó benne a véleményem szerint. A legfőbb gondom, hogy alap Iphone feelingeket szedtek ki belőle, mint Slide to unlock, keresni a telefonon nem jobbra húzva lehet hanem lefelé húzva, a mapsben nem lehet felhajtani a térkép sarkát csak egy ikon van ott, és sajnos a hívások megjelenítése (gombok, válasz sms-el stb.) nagyon ronda grafikával vannak. Összességében tetszik de azért lementettem az SHSH-kat, hátha visszamegyek a 6-osra.

 38. Gergő - 2013.06.12. 18:47

  Ja, ha szabad kitenni itt beregesztrálnak a használathoz 9.99 $: http://www.udidz.com/

 39. Supergirl - 2013.06.12. 20:00

  Amúgy iPhone 5s vagy 6 jön most ? Mert ugye a sok design ujjitassal akar 6 nak is kidobhatnak …

 40. Hector - 2013.06.12. 20:09

  Tegnap tettem fel 4s-re, 1 nap használat után a tapasztalatok:
  Az akku rohamosan merül (eddig 2 napot simán kibírt a telefon, most 1-et se…)
  – nagyon sok alkalmazás nem vagy hibásan működik
  – értesítési központ kb. 50%-on van (nem működik az időjárás, nem veszi át a névnapokat, beállítod hogy 10 előző elem, de nem menti el s marad 5, stb.
  – egyszerű email megnyitása közben kilép
  – Find My Phone nem működik, kilép (az új sem!)
  – az Emlékeztetők-ben egymásra lógnak a feliratok (gondolom, csak a magyar nyelv miatt)

  Mindegyikkel együtt tudnék élni a javításig, kivéve az akku idővel, az borzasztó!
  Különben rengeteg apró változtatást csináltak még s nagyon jól használható (lenne). Nekem tetszik, de várjatok a következő bétára, az talán hamar megjelenik s jobb lesz.
  :)

 41. Gábor - 2013.06.12. 20:20

  Dejó ez a ios 7es!Szuperul működik!Az meg hogy csak fejlesztőknek érhető el,hülyeség.Bárki felrakhatja,csak tudni kell honnét letölteni,és hogy telepíteni.

 42. Scott - 2013.06.12. 22:05

  Sziasztok! Tegnap ota hasznalom a beta1 iOS7-et es mit ne mondjak AMAZING!!! Ez forradalmi attores… Hajra , csak igy tovabb!

 43. Peti - 2013.06.12. 22:05

  4s-re miert nincs AirDrop?

 44. Scott - 2013.06.12. 22:07

  Jah es ha nem az Apple development centerebol toltod le az iOS 7 betat akkor sok problemaval fogsz talalkozni…

 45. Scott - 2013.06.12. 22:14

  Vegigolvasva a kommenteket, foleg a hozza nem erto fikazokat… Valtsatok nokiara es samsung galaksziSx-re…

 46. Dave - 2013.06.12. 22:15

  Most lattam valaki belinkel egy oldalt ahol azt mutatja h a keszulekek milyen alkalmazasok lesznek elerhetok es en azt lattam, hogy az I4s-re nem lessz elerheto az airdrop alkalmazas ! Nos ha ez igaz akkor csak gratulalni tudok az applenek, ugyanis ez a masodik legujabb telefonuk es eleg szanalmas hogy csak allandoan a legujabbat tamogatjak mindennel !!! ( az IOS 7 rol pedig annyi a velemenyem h az ikonok elegge gyatrak lettek peldaul a game centernek 4 szines gomb… Most komolyan ! Egy ovis is szebbet rajzol )

 47. Blabla - 2013.06.12. 22:57

  Ismét megkérdezem , tudtok olyanról hogy a 4S nem kap meg valamilyen funkciót és ha igen melyik az köszi a választ előre is :)

 48. iGirl - 2013.06.12. 23:25

  Lenne egy kérdésem (és bocsi, ha rossz helyen teszem fel):
  Ha letöltünk és telepítünk egy új iOS verziót (pl.: 7), akkor azután még vissza lehet állítani a régebbit vagy nem? (Sima iPhone 4S-en)

 49. Peti - 2013.06.12. 23:32

  Air drop es camera filter funkciokat nem kapja meg.

 50. Papi a Star - 2013.06.12. 23:48

  Ez az “ALMA” kezd kukacos lenni….?! A csóró Nokia N8-asomon amit már csak porfogónak használok, anno 2 éve jobb és szebb kezelőfelületett kapott az ikonokról nem is beszélve! Na mindegy majd megszokjuk… vagy mégse?

 51. Hector - 2013.06.13. 07:06

  “…ha nem az Apple development centerebol toltod le az iOS 7 betat akkor sok problemaval fogsz talalkozni…”

  Mire gondolsz, kifejtenéd kicsit bővebben? Frissítéskor ellenőrzik az állományt s tudomásom szerint nem enged semmilyen módosított psw-t feltenni.
  (egyébként onnan töltöttem le…)
  Ma reggeli újabb hiba az értesítési központban:
  ” Nincs esemény ebben az időpontban: 13:00″
  De van! :D

 52. scamp - 2013.06.13. 11:04

  Na a sok csíra itt fikázta az új 7-est,azt most meg könyörög,hogy letölthesse valahonnan.:)
  Büdösbogarak…..

 53. rutins - 2013.06.14. 22:20

  Hol a 3g a control bizbaszból? Sok helyet foglal a térerő kijelzése a felső állapotsávból. Az aksi töltését jelző villámocska miért nem fért bele az akku ikonba? Androidot idéz a lockscreen egésze. Következetlen ikonok pl: számológép ikonjain amelyik gomb sárga az az alkalmazásban már szürke. Teljes káosz, halvány, erőtlen az egész. Sokkal többre képes lenne képes a készülék mint amit ráerőltetnek. Mintha egy zacskót húznék az iOS 6-ra és megis van a homályos flat felhasználói felület. Nembeszélve hogy 2007 óta rengeteg alkalmazás , korábbi formatervezők időtálló munkáiból merített ötletet. A mostani honnan van az Apple oviból??

 54. mánkibiznisz - 2013.09.24. 01:14

  hogyan lehet kikapcsolni a háttérben futó programokat, amik köztudottan merítették az aksit … eddig hosszan nyomva az ikont, a sarokban megjelent a kis jel, amivel törölni lehetett … most!?

Szólj hozzá Te is!