All Things Digital (D11) konferencia: Tim Cook interjú másfél órában

KeleMan 2013.05.29. 15:24 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 14 hozzászólás 939

Mint már annyiszor megszokhattuk, minden év május végén, június elején, még a WWDC konferencia előtt pár héttel az USA-ban megrendezésre kerül az All Things Digital konferencia. Az idei D11-es rendezvényre természetesen meghívót kapott az Apple első embere, Tim Cook is.

A kerekasztal beszélgetést ezúttal is Walt Mossberg és Kara Swisher vezette, akik közel másfél órát beszélgettek az Apple vezetőjével. A teljes videót alant megtekinthetitek, de íme egy kis kivonat abból, mi is hangzott el a beszélgetés alatt.

Tim Cook természetesen semmi újdonságot nem árult el, viszont sok témát feszegettek a népszerű újságírók. Az szinte biztos, hogy az Apple egyelőre nem tervezi a nagyobb kijelzőjű iPhone készülékek piacra vezetését, mert egyelőre nem érné meg. Persze ez a kisebb, esetleg iPhone “mini” néven piacra kerülő terméket nem érintené, bár erről nem esett szó.

Tim Cook beszélt még az adózási politikájukról, valamint arról, hogy tudják, hogy már nem ők adják el a legtöbb okostelefont, hiszen az Android beelőzte őket, de kis fricskát adva elmondta, hogy ők mindig is a kezelhetőséget és a minőséget tartották szem előtt.

A CEO-t megkérdezték a Google Glass szemüvegről és az úgynevezett hordozható eszközökről alkotott véleményéről is. Tim Cook elmondta, hogy hatalmas potenciált lát ezekben az eszközökben, de sokkal inkább a karkötőkben, karórákban, mivel nem minden ember szeretne szemüveget viselni. A karórát viszont többen hordják, de szerinte ezt sem kedveli mindenki, célzott itt főként a fiatalokra, akik inkább okostelefont használnak.

Tim Cook viszont hozzátette, hogy a későbbiekben úgy gondolják, hogy az iOS rendszert elképzelhető, hogy harmadik félnek is átadják, hiszen így jóval változatosabb eszközökben is megjelenhet a legnépszerűbb mobiloperációs rendszer. Az azonban biztos, hogy az irányítást nem adják ki kezeik közül, mivel kontroll alatt akarják tartani a felhasználói élményt.

Utalt itt főleg a Facebook Home-ban debütált “Chat Heads” funkcióra, amely bár látványos, de sosem engedné meg, hogy ilyen kerüljön az iOS rendszerekbe. Az új iOS 7-es rendszerről persze nem árult el sok mindent, szeretné, hogy meglepetés legyen a felhasználóknak, majd gyorsan hozzátette, hogy szerinte fantasztikus lesz, hiszen Jony Ive és csapata dolgozik a fejlesztésen.

Tim Cook beszélt az Apple TV-ről is, mármint arról, hogy tudják, hogy nagyon sok felhasználójuk szeretné, ha készítenének egyet. A piaci igényeket folyamatosan szem előtt tartják és tudja, hogy hatalmas lehetőség rejlik ebben a piacban. Bár Tim Cook a “very grand vision”, azaz nagyon nagy látomás szavakkal élt az Apple TV kapcsán, elmondta, hogy semmilyen bejelentése nincs jelenleg ezzel kapcsolatban.

További részletek és újdonságok majd a 2013-as WWDC konferencián várhatóak, 2013. június 10-én.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

14 hozzászólás

 1. iMarc - 2013.05.29. 17:03

  iOS rendszer harmadik félnek???? Ezt soha!!!!
  Pont ez a mérhetetlen erős kontrol, és zártság, valamint az ezt használó készülékek csekély variánsa a biztosíték a megbízható stabil működésre.
  Nekem nagyon nem kell egy második Windows!!!

 2. lonsdale666 - 2013.05.29. 18:25

  Harmadik félnek,szerintem csak úgy gondolta hogy más telefonokra is.Azután hozzátette hogy továbbra is ők kontrollálnák az iOS-t,tehát más mobilon is működni fog de nem nyulhatnak bele.Ez egyébként gondolom még messze van. :)

 3. Belerofone - 2013.05.29. 19:03

  Ennyire fanatikusak lennének az Apple termék használói ? Véleményem hogy az iPhone a rendszer miatt olyan sikeres és nem feltétlenül a külső miatt vált a legkedveltebb termékké szerte a világon. Számomra is vannak szebb és megnyerő külsővel rendelkező kommunikációs eszközök. Miért ne lehetne más terméken is elérhető ? Az Android a végen mar csak a Samsung táborát erősítené hisz ha mondják ha nem mindenki az Apple után kullog…. Szerintem jo ötlet :)

 4. ityu - 2013.05.29. 22:02

  Sztm van ráció a 3. Félnek portolt ISO-ban, de csak abban az esetben, ha tobábrai is zárt marad a rendszer! … Ezt h miként lehet kivitelezni csak is ők tudják! Nem lepődnék meg, ha elsőként az LG telefonokban jelenne meg :))) … Nagy fricska lenne a samsungnak, aki titkon a zárt rendszerek fele kacsingat, hisz hir volt, h lesznek játékok, amik csak samsungokom futnának majd… Sztm ez az első probálkozás a fele :) na de majd meglatjuk!!!

 5. Apu - 2013.05.29. 22:21

  Ezen senki nem akad ki soha?:

  “Tim Cook beszélt még az adózási politikájukról, valamint arról, hogy tudják, hogy már nem ők adják el a legtöbb okostelefont, hiszen az Android beelőzte őket,…”

  Az Android is gyárt okostelefont?:)
  Nem is tudtam…:)))

 6. Karesz - 2013.05.30. 01:42

  Az androidos rendszerrel futó telefonokra gondolt!!

  Amúgy meggondolandó lenne egy mondjuk egy xperia Z ios 7 el mondjuk… Egy fasza telefon stabíl rendszerrel!!! A sony újra felugrana a csúcsra…. Amúgy nemrégiben olvastam arrol hogy a sony nagyon azon dolgozik hogy az apple termékekkel minden szegmensben minden eszközük kompatibilis legyen …ezért látok ebbe rációt!!

 7. iMarc - 2013.05.30. 05:43

  De nem marad stabil a rendszer, ha váltogatják alatta a “deszkát”. Az Android, és a Windows ebbe a pofonba szaladt bele.
  Nem lehet programokat merőben eltérő konfigokra pajszerolni, csak megalkuvással. Vagy a harmadik fél is A5 A6 Axx-es architaktúra köré fogja építeni a cajgot? Mart ha igen, akkor hol a nagy okosság? Ha meg nem, akkor valaki instabil lesz. Mert ugye a 100% kompatibilitásban csak Májkroszofték hisznek. Ismerjük az eredményét!

  • Margarinfőzelék - 2013.05.30. 08:27

   Az általad Májkroszoftnak nevezett cég olyan oprendszert alkotott a Windows XP-vel, amit a mai napig sem tud senki überelni. 200 gépes környezetben felügyelek windowsos gépeket, soha egyik sem fagyott még le. Vagy ha lefagyott, akkor annak biztosan hardverhibája volt. Az iPhonejaim sem gyakran fagynak le, de a családban 3 db közül azért bizony akad néha a fagyás, vagy idegesítő bugok is előfordulnak rendesen. És nem, nincsenek feltörve.

   Szerintem hátrább az agarakkal, te tudós.

 8. Geri - 2013.05.30. 14:56

  Margarinfozelek! Akkor annak biztosan az appban van a hibája

 9. iMarc - 2013.05.30. 18:10

  Margarinfőzelék te is tudod miről beszélek.

 10. iMark - 2013.05.30. 21:04

  Kedves Margarinfőzelék!!! Ha a winfos rendszer neked jobban tetszik, akkor vegyél magadnak a 3 iPhoneod helyett Lumiát….

 11. ityu - 2013.05.30. 22:13

  Uhhhhh Margarinfőzelék sztm Te még OSX-t nem nagyon használtál… Meglepödnél az OSX és az XP közötti különbségen ;) Én kb 16 év után tértem át windows platformról OSX-re … És nem bántam meg… Sose mennék vissza …

 12. Zalán - 2013.05.31. 11:13

  Egyetértek iMarc-cal. Egyáltalán nem hiszek abban, hogy egy harmadik fél hardvere ugyanolyan megbízhatóan futtatná az iOS-t, mint az Apple cuccok. Az Apple pont a hardver és a szoftver nagyfokú összhangjának köszönheti a sikerét.

 13. dani - 2013.06.01. 10:04

  Ez a harmadik félnek szánt verzió ismételten abból származik a magyar sajtóban, hogy valaki nem tud angolul, lefordít valamit és mellékölt pár szép gondolatot :D

  Amikor a harmadik félről beszélt, akkor pusztán azt mondta, hogy a későbbiekben meg fognak nyitni rengeteg új API-t, ami lehetőséget ad egy harmadik félnek, hogy komolyabb módosításokat hajtson végre az iOS-en. Ennyi. Nem beszélt LG-s iOS-ről, meg semmiről. Ha húszszor nem mondta el az interjúban, hogy az Apple varázsa a hardver-szoftver-szolgáltatás metszetben van, akkor egyszer sem. Ezek után egyesek leírják, hogy az Apple hagyni fogja, hogy valaki más gyártson hardvert a szoftvere alá…

Szólj hozzá Te is!