Az Ötkert a BRFK támogatásával előzi meg az iPhone lopásokat

Helme 2013.04.16. 13:07 Apple, iPhone 3 hozzászólás 3 790

Pár napja írtunk arról, hogy az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen nagyüzemben lopják az iPhone-okat, a pénztárcákat és más, értékes okostelefonokat. Ennek nyomán a klub menedzsmentje eljuttatott hozzánk egy sajtóközleményt, amiben azt írják, hogy a BRFK és egy erre specializálódott cég segítségével próbálják elfogni a tolvajbandákat hetek óta. Az írásból kiderül, hogy ez eredményesnek bizonyult. Tapasztalataink szerint azonban még ez sem elég: pénteken ismerőseinktől loptak iPhone-t és pénztárcákat. Ennek ellenére pozitív hír, hogy elkezdtek tenni azért, hogy ezt az áldatlan állapotot végleg megszüntessék. Az Ötkertet mi is szeretjük – a nagy sor ellenére – és szívesen jártunk le addig, míg ilyen problémák nem voltak. A sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt hónapokban számtalan fórumon terjedtek a hírek, hogy a legkedveltebb budapesti szórakozóhelyeken megszaporodott az iPhone és az értékesebb okostelefonok eltűnésének száma. Az Ötkert már eddig is fokozott figyelemmel és biztonsági beengedéssel reagált a belvárosban egyre terjedő “techtolvaj” jelenségre, ezért a ruhatárban elhelyezett kabátokért felelősséget vállalt és garantált. Az eredmény a ruhatárban elhelyezett értékeket tekintve az elmúlt 3 évet tekintve 100%-os. Ennek következtében két dologra jutott a vezetőség: a személyzet és a ruhatár teljes biztonságot jelent a vendégeknek, a beengedés szigorított, tehát a vendégek között kell megtalálni azokat, akik első és második ránézésre sem gyanúsíthatóak lopással.

Ezen a nyomvonalon haladva az Ötkert vezetősége hetek óta együttműködik a BRFK megfelelő osztályaival, valamint egy erre specializálódott biztonsági céggel, melynek kézzelfogható eredménye az elmúlt 2 hét eseményei kapcsán: egy 3 fős csapat és egy a belvárosban régóta működő zsebtolvaj csapat lefülelése. Sajnos munkánkat nehezíti, hogy a sztereotípiákkal ellentétben az elkövetők ezekben az esetekben csinos , jól öltözött fiatalok, ráadásul túlnyomóan lányok.

A sikeres fellépés mind a BRFK, mind az Ötkert és megbízott biztonsági szolgálata számára egyet jelent: a jövőben is hatékony összefogással és szigorú biztonsági intézkedésekkel lépünk fel a zsebtolvajok és telefontolvajok ellen, mert elsődleges célunk a vendégeink jóérzése és biztonsága, melyért a hagyományos eszközökön túl a rendőrségi támogatást is maximálisan igénybe vesszük most és a jövőben egyaránt. Mindezek mellett kérjük Vendégeinket, hogy szórakozás közben fokozottan figyeljenek az értéktárgyaikra és ne feledjék, a látszat gyakran csal. Az elkövetők a legutóbbi tettenérés kapcsán huszonéves fiatal lányokat jelentettek. Kérünk mindenkit, hogy ezen információk alapján vigyázzon értékeikre szórakozás közben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. J - 2013.04.16. 17:39

    Ri**ncok.!

  2. Sagara07 - 2013.04.16. 20:35

    Az ilyen meg is érdemelné, hogy jól meg is b*sszák ! -.-

  3. Madmac - 2013.04.17. 09:48

    …egy féltéglâval!

Szólj hozzá Te is!