Bizalmas dokumentációkat szivárogtattak ki az Apple A szériás chipjei kapcsán

HusztiD 2018.09.10. 11:56 Egyéb 0 db 286

a12

Az Apple legnagyobb chipbeszállítójánál érdekes dolgok történtek az elmúlt napok folyamán, ugyanis az egyik alkalmazott az almások A szériás chipjei kapcsán szivárogtatott ki információkat. Történetünk főhőse ezennel Chou, ki a TSMC-től lopott el bizalmas dokumentumokat, hogy azt egy másik cég számára átadja.

Igazából mondani sem kell, de nagy pénzek mozognak a processzorgyártás kapcsán, főleg akkor, ha a beszállító az Apple-nek dolgozik. Chou a 10 és 16 nm-es processzorok kapcsán lopott el bizalmas dokumentációkat, melyet egy másik gyártó, a Shanghai Huali Microelectronics részére adott át. Természetesen az ügy hamar kiszivárgott, így a nyomozás megkezdődött, azonban egyelőre az sem tisztázott, hogy mikor lesz az első tárgyalás az ügy miatt, illetve hogy mit kaphat tetteiért Chou.

A TSMC egyébként az utóbbi években aratott nagy sikert az Apple-nél, ugyanis anno, az iPhone 6s idejében sokkal jobb processzorokat szállítottak le, mint a Samsung. Azóta a tajvani gyártó kapja meg az Apple megrendeléseinek szignifikáns részét, s egyelőre úgy tűnik, hogy jól végzik dolgukat, így a jövőben is ők gyártják le az A szériás chipek jelentős részét.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!