Váratlanul magas nyereség a BlackBerry-nél

Helme 2013.04.01. 15:16 Apple, Egyéb 0 db 469

A szakértők szerint jelen pillanatban négy olyan mobiltelefon gyártó létezik, akik bármikor forradalmasíthatják az okostelefon piacot. Ezek nem mások, mint az Apple, a Samsung, a Nokia és a BlackBerry. Azonban az utóbbi cég komoly pénzügyi nehézségekkel küzdött, mióta az üzletemberek inkább iPhone-t kezdtek el vásárolni. Most azonban érdekes adat látott napvilágot. A kanadai BlackBerry okostelefon-gyártó vállalat nyeresége váratlanul megemelkedett pénzügyi éve negyedik negyedévében – írja az USA Today hírportál.

A 2013. március 2-án zárt pénzügyi év negyedik negyedévében 98 millió dollár, részvényenként 19 cent nyereséget ért el a BlackBerry. Az előző, harmadik negyedévben 9 millió dollár volt a nyereség, 2011 negyedik negyedévében pedig 125 millió dollár volt a veszteség. A negyedik pénzügyi negyedévben 2,7 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert a BlackBerry, 2 százalékkal alacsonyabbra mint a harmadik negyedévben és 36 százalékkal alacsonyabbra a 2012-es negyedik negyedévinél.

BlackBerry (korábbi nevén Research in Motion, RIM) 11,1 milliárd dollár forgalmat bonyolított a 2012/2013-as pénzügyi évben, 40 százalékkal alacsonyabbat, mint az előző pénzügyi évben. A negyedik pénzügyi negyedévben a BlackBerry 6 millió okostelefont értékesített, ebből egymillió volt a minden tekintetben megújult Z10 modell. A modellváltás sikere kulcsfontosságú a BlackBerry fennmaradása szempontjából az erősen kompetitív okostelefon piacon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!