Az Apple 9 hónapon belül bemutathatja az iWatch-ot

Slemi 2013.03.10. 18:19 Apple, Egyéb 9 hozzászólás 2 507

Mint arról a Bloomberg már korábban beszámolt, az Apple-nél egy több mint 100 fős csapat dolgozik a média által iWatch-nak keresztelt terméken. Ennek kapcsán korábban már mi is megjegyeztük, hogy a készüléket körülvevő pletykák azt sejtetik, hogy a közeljövőben meg is jelenhet. A mai nap folyamán új beszámoló készült, amelyet a Bloomberg tett közzé, és azt állítja benne, hogy még a 2013-as évben piacra kerülhet az iWatch.

Az Apple arra készül, hogy a terméket minél korábban, ha lehet még idén bemutathassa. Az Apple eddig 79 szabadalmat nyújtott be, amelyben szerepel a csukló szó, az egyik pedig egy rugalmas képernyőjű termékről szól, amely kinetikus energiával működik. A karórapiac jelenleg reneszánszát éli, így időszerű lehet a lépés.

A riport arról is ír, milyen szolgáltatásokkal és funkciókkal lenne felszerelve egy ilyen készülék. Ezekről már korábban is olvashattunk, ilyen például a bejövő hívások fogadása, térképnézegetés, és egészségügyi adatok gyűjtése szenzorok segítségével.

A funkciók jelenleg is kialakítás alatt vannak. Ezek közé tartozik a hívásindítás, tájékozódás- tudtuk meg a hírportál egy neve elhallgatását kérő forrástól, aki azt mondta e tervek még nem publikusak. Lehetséges még egy beépített lépésszámláló, valamint egy egészségügyi adatbank is, amely pulzust vagy épp testhőmérsékletet mér.

Oliver Chen elemző úgy gondolja, hogy az Apple akár 6 milliárd dollárt is kaszálhat az iWatch piacra dobásával. Megjegyezte, a karórapiac sokkal gyorsabban növekszik, mint a televíziók piaca. Az egykori kreatív igazgató Nike Scott Wilson azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy Jonathan Ive már régóta nagyon érdeklődik a karórák iránt.

Az Apple dizájnfőnöke Jony Ive valóban érdeklődik a karórák iránt. Amellett, hogy gyűjteménye is van, és több csúcskategóriás szerkezetet birtokol, gyárlátogatásokra is elvitte már a csapatát, és rendelt pár sportórát korábban a Nike-tól, még a 2000-es évek közepén-nyilatkozta Wilson, aki akkoriban épp az említett sportszergyártó kreatív igazgatója volt.

Update: A Verge azt állítja, saját forrásaira hivatkozva, hogy az Apple-nek a legnagyobb gondjai az akkumulátor élettartamával lesznek, hiszen a készüléken egy teljes, nem lebutított iOS verzió futna majd.

Ez akkumulátor gondokhoz vezet a fejlesztés során, vallja a Verge saját forrásaira hivatkozva. A cél az, hogy két töltés között, legalább 4-5 nap teljen el, de a jelenlegi prototípusok legfeljebb 1-2 napot bírnak ki. Az Apple-nek azzal is sok munkája lesz majd, hogy az operációs rendszert kompatibilissé tegye egy karóra-szerű készülékkel. Ehhez egy új felületet kell kifejleszteni és megalkotni, hogy tökéletesen működhessen. A Pebble karórája például képes értesítések fogadására, akár iOS-es alkalmazásoktól is, feltéve, hogy egy kicsit hackeltünk rajta, de ezt a hacket minden alkalommal újra be kell állítani, ahányszor a Bluetooth kapcsolat elvész.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

9 hozzászólás

 1. Kedves Apple-ke - 2013.03.10. 20:35

  Egyre jobban kell de ne legyen az ára valami nagy mert akkor lemondok róla.

 2. roland_0 - 2013.03.10. 20:54

  biztos iszonyatos ára lesz de kíváncsian várom

 3. csab2 - 2013.03.10. 22:07

  Én abszolút nem látom egy ilyen órának az értelmét. Ettől még másnak bejöhet természetesen.

 4. J - 2013.03.10. 22:49

  Nekem tetszene egy ilyen…marmint nem ez az iwatch pont hanem egy kijelzos ora ami mitatja mondjuk ki hiv…nem muszaj elovenni a telot, meg vegre ertelmet kap mikor majkul najt beszel az oraba :D mi is ugy telefonalnak :D

 5. Mewtwo - 2013.03.10. 23:24

  Ami a képen van az csak egy koncepció nem? Abból kiindulva amit dátumként jelez az óra nem most csinálták a fotót egy prototípusról.
  Amúgy szerintem ha lesz wi-fi/bt lehetőség rajta akkor jó dolog lenne ez az óra. Főleg arra lennék kíváncsi hogy mivel lesz jobb az ipod nano hoz képest. Amit egyébként nagyon értékelnék ha az iPhone4-4S stílusát venné át.

 6. Attila - 2013.03.11. 05:46

  Egy karórának legalább az alap funkciói mûködjenek töltés nélkül.

 7. H.Attila - 2013.03.11. 12:42

  Ha Ivy gyüjti a jó órákat akor tisztában kéne legyen vele ,hogy az óra mechanikus.

 8. Lacko-o - 2013.03.11. 14:54

  2-5 nap? Még az is kevés nem, hogy 1-2. Az óra ötlet maga jó… de ha már így is úgyis nem egy olcsó cuccról beszélünk akkor lehetne benne napelemes töltési lehetőség is. Vagy hülyeség?

 9. Nice - 2013.03.14. 16:52

  Bele kell hogy hasítsanak, mert különben csak egy Sony Smartwatch koppintás lesz belőle…Így csak megint bíróságra járhatnak évekig, és persze a felhasználók sem járnának jól…

Szólj hozzá Te is!