Megjelent a Kickstarter alkalmazás az App Store-ban

Tian 2013.02.15. 15:58 Apple, Programok 6 hozzászólás 904

A Kickstartert gondolom senkinek sem kell bemutatnunk, ám azoknak, akik esetleg még nem ismernék miről is van szó, azoknak pár mondatban annyit, hogy a Kickstarter egy olyan weboldal, ahol a lelkes és kreatív fejlesztők útjára indíthatják a saját projektjüket, legyen az egy kiegészítő vagy bármi más, és ha egy adott időn belül sikerül összegyűjteniük a projekt elindításához szükséges pénzt, akkor beindul a termék tömeggyártása. Fontos megjegyezni a félreértés elkerülése végett, hogy mindaddig, amíg nem valósul meg egy projekt, addig senkitől nem vonnak le pénzt, tranzakcióra csakis a projekt létrejötte után kerül sor (amint megvalósul).

A Kickstarter egyre növekvő népszerűségének köszönhetően megszületett a hivatalos iOS alkalmazás, amivel immár mobilkészülékünkről is böngészhetjük az újabb projekteket, azok videóit, követhetjük az előrendelt termékek állapotát, üzenetet írhatunk a fejlesztőknek, push üzenet formájában értesülhetünk a frissítésekről, stb. Az alkalmazás nem csak a vásárlóknak számára hasznos, hanem a fejlesztőknek is, akik az alkalmazáson belül követhetik a projekt állapotát, frissítéseket írhatnak, a beérkezett üzenetekre válaszolhatnak, azaz a vásárlókkal tarthatják a kapcsolatot és bárhol szerkeszthetik az adatlapot.

Az alkalmazásban, ahogy a weboldalon is, böngészhetünk a népszerű, a megcsillagozott termékek között vagy a különböző kategóriákban, de akár egy címszóra is rákereshetünk. Érdekesség, hogy míg a weboldalon ha az “iPhone” címszóra rákeresünk, akkor lehetőségünk van az összes találatot kilistázni, addig a Kickstarter for iPhone alkalmazásban csak az első pár találatot dobja ki. Reméljük a következő frissítésben ezt a hibát majd kijavítják. Az alkalmazás ingyenesen érhető el az App Store-ban és természetesen már iPhone 5 optimalizált.

[appext 596961532]

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

6 hozzászólás

 1. Helyesbítés - 2013.02.16. 11:11

  Úgy tudom, hogy a kickstarter nem a projekt létrejötte után utalja át az összeget – hiszen a projekt megvalósításához gyűjtenek pénzt az emberek -, hanem a kitűzött cél elérése után vonják le a felajánlott összegeket a támogatóktól es utaljak át az igenylonek.

  • Tian - 2013.02.16. 12:26

   Igen, pénzt csak a projekt megvalósulása után vonnak le.

 2. ? - 2013.02.16. 23:11

  Tehát, ha én egy film elkészítéséhez akarok pénzt gyűjteni, hogy kifizessem a stábot,az eszközöket es a helyszínt, akkor előbb meg kell csinálnom a filmet, hogy pénzhez hússal? De ha mar kész a projekten, akkor mihez kell a támogatás?

  • Tian - 2013.02.17. 01:36

   Igazából az egész arra megy ki, hogy a kezdő vállalkozások fix vásárlókat toborozzanak, viszont egyben a vevők is jól járnak, mert lehetőségük van akár fele annyiért beszerezni azt terméket, amit később kétszeres áron kínálnak majd a boltok polcain. Érdemes megjegyezni, hogy projekt megvalósulása utána a befolyt összeg bizonyos százaléka értelemszerűen a Kickstarter-nél marad, viszont így is megéri a start up vállalkozásoknak beindítani a bizniszt.

 3. pityufiu - 2013.05.31. 19:38

  Akkor kapják meg a projekt creatorjai a pénzt, ha a szükséges pénzmag összegyűlt, nem pedig akkor, amikor a projekt megvalósul.

  Azért kérnek pénzt, hogy meg tudják valósítani a projektet, miért értelme lenne, ha utólag kapnák meg a pénzt?!

  Az egyik probléma a Kickstarterrel pontosan az, hogy sok esetben a projektek – miután megkapták a pénzt – nem képesek leszállítani az ígéreteket, amiért a Kickstarter – “természetesen” – nem is vállal felelősséget.

 4. pityufiu - 2013.05.31. 19:53

  A félreérteések elkerülése végett úgy gondolom, hogy a Kickstarter egy nagyon jó kezdeményezés, és nagyon várom, hogy további hasonló crowdsourcing kezdeményezések terjedenek el.

  Sajnos, Magyarországról nem vehetjük igénybe ezt a szolgáltatást:(

Szólj hozzá Te is!