Vine – rögzítsd az élményeket 6 másodpercben

Tian 2013.01.26. 20:40 Apple, Programok 1 db 601

A Twitter csütörtökön adta hírül, miszerint útnak indította legújabb videómegosztó szolgáltatását, a Vine-t, amellyel a felhasználók igen rövid, csupán 6 másodperces videofelvételeket oszthattak meg a világhálón. A Twitterhez hasonlóan, ahol szintén korlátozva van a közzétételre szánt karakterek száma, itt is a felhasználóknak mindössze 6 másodpercnyi idejük van a mozgóképes anyag rögzítésére.

A videók érdekessége, hogy a felvett anyag megjelenítésekor végtelenítve nézhetjük vissza őket, azaz automatikusan újrakezdődik a rövidfilm miután a végéhez ért, ezáltal olyan mintha gif animációk lennének, annyi különbséggel, hogy itt már hang is társul a mozgókép mellé. Az időkorlát bár megköti a felhasználók kezét, viszont a végtelenített loop előnyként is felfogható, hiszen a segítségével a felhasználók útjára indíthatják kreativitásukat és akár remekművek is születhetnek.

Az elkészült és közzétett videók automatikusan megjelennek beágyazva a tweetek mellet, illetve a Vine saját oldalára is felkerül, sőt a megosztási lehetőségek között a Facebook opció is megtalálható, így azt is beállíthatjuk, hogy a Facebook hírfolyamon is elérhető legyen az ismerőseink számára. Az alkalmazás használatához Twitter fiókunkkal jelentkezhetünk be, abban az esetben ha nem rendelkeznénk vele, akkor pedig egy email címre is regisztrálhatunk.

[appext 592447445]

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Hozzászólások száma: 1 db

 1. Keresztes György - 2013.01.27. 20:39

  Érdemes összehasonlítani a már régóta létező hasonló appokkal:

  Cinemagram
  https://itunes.apple.com/hu/app/cinemagram/id487225881?mt=8

  Kinotopic
  https://itunes.apple.com/hu/app/kinotopic/id493214555?mt=8

Szólj hozzá Te is!