Brickout Zero Gravity: újabb magyar fejlesztésű játék érkezik

Helme 2013.01.26. 23:41 Apple, Játékok 7 hozzászólás 855

Ismét egy magyar projektről tudunk Nektek beszámolni. Hamarosan érkezik a Brickout Zero Gravity, ami egy klasszikus arkanoid (bár inkább krakout) stílusú játék fizikával megtámogatva, súlytalanságban lebegő téglákkal. A játék másik érdekessége az irányítás. Egyrészt ennek a játéknak az érintőképernyős irányítás eleve főnyeremény (joystick v. billentyűzethez képest), de az ütőnk a mozgás sebességével arányosan megdől, így egy gyors mozdulattal elkapott labdát nemcsak visszapattintunk, de adhatunk neki egy kis lendületet is.

Dióhéjban a játék tartalmáról:
– 100 egyszemélyes pálya
– 50 kétszemélyes pálya (csak iPad-en)
– Bónusz pályák, ha jól teljesítünk (itt sok pont szerezhető, ütőt veszteni nem lehet)
– 12 fele bónusz tégla (kiütve különböző módosítók lépnek életbe)
– 10 fele ellenség (bár néha segítenek)
– 5 háttér téma
– játékhoz írt zene (Beke Márk munkája)
– Game Center
– Eredmények megosztása Twitter-en, Facebook-on
– Helyi toplista, ha egy eszközön barátokkal akarnánk versenyezni

Ha szeretnéd még megjelenés előtt kipróbálni, akkor lehetőséged van bétateszternek jelentkezni, amit az alábbi linken tudsz elvégezni. Csupán néhány adatot kell megadnod egy űrlapon keresztül.

Vincze Ábel, a játék készítője ezt mesélte: ez egy teljesen saját projekt, egymagam terveztem, programoztam, készítettem a grafikát, animációkat, sőt eleinte még a zenéit is én írtam, de úgy gondoltam, hogy egy jó zeneszerző biztosan jobban megoldja a feladatot, hiszen míg a grafika és programozás gyerekkorom óta űzött foglalkozás, tanulmanyaimat is ebben az irányban végeztem, addig a zenei képzettségem egyenlő a nullával. Szóval egyszemélyes projekt (kivéve zene). Sokat segít, hogy önellátó vagyok, otthon dolgozom, viszont 2 kisgyerek mellet mégsem olyan egyszerű, maradtak az éjszakák. A játékhoz kapcsolható munkák 95%-a este 10 és reggel 6 között készült. Az önállóság viszont nagyon élvezetessé teszi mégis az egész munkát, senki nem szól bele, neked kell kitalálnod mindent, ötletelni, megoldani, megcsinálni, javítani, stb. A Család és a Barátok morális támogatása viszont fontos. A végeredménye egy körülbelül 1 evés fejlesztésnek a fenti játék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. Vincze Ábel - 2013.01.27. 02:01

  Koszonet a cikkert, hozzafuznek meg egy gameplay videot: http://youtu.be/ZSlE5HBdieE

 2. Idioty - 2013.01.27. 08:50

  Ötletes!

 3. kulcsaa - 2013.01.28. 21:02

  Remélem majd ingyenes lesz! :)

 4. Vincze Ábel - 2013.01.30. 02:25

  Hat en meg remelem, hogy azert par forintot hozni fog egy ev kemeny munkaja, de mindenkit megnyugtatok, hogy lesz ingyenes is idonkent, figyelni kell:)

 5. Vincze Ábel - 2013.01.30. 02:29

  Amugy keszuloben egy ingyenes jatek is, melynek alapja egy a kozelmultban 1024 byte versenyre nevezett labirintus jatek…

 6. Vincze Ábel - 2013.01.30. 20:26

  Meg 1 aprosag, ha valaki az ingyenessegre utazik, akkor lesznek PROMO kodok a jatek FB oldalan (/BrickoutZeroGravity), uh erdemes dobni egy like-ot ra, es akkor mar csak gyorsnak kell lenni:)

 7. Vincze Ábel - 2013.03.05. 17:08

  Na, ma megjelent a jatek az App Store-ban, ha erdekelne valakit, akkor itt elerheto: http://appstore.com/brickoutzerogravity

  A jatek Facebook oldalan a kovetkezo 1-2 het soran lesznek promocios kod osztogatasok, uh lehet like-olni, ugy konnyebb elsokent ertesulni rola.

  App Store Link: http://appstore.com/brickoutzerogravity
  Trailer: http://youtu.be/qMXIe5Pn-gs
  Gameplay: http://youtu.be/ZSlE5HBdieE
  Weblap: http://brickoutzerogravity.com
  Facebook oldal: http://facebook.com/BrickoutZeroGravity
  Twitter: http://twitter.com/Brickout0G

Szólj hozzá Te is!